2024 ABD seçimlerine katılmak istiyor

bencede

New member
Ev
siyaset
George Soros imparatorluğu oğlu Alex’e devretti: 2024 ABD seçimlerine katılmak istiyor

Beklenenin aksine 37 yaşındaki oğlu Alex Soros, babasından “daha politik” olduğunu söyleyerek 25 milyar dolarlık vakfı devralıyor.


Moritz Eichhorn

George Soros, Soros Vakfı aracılığıyla yıllarca dünyanın dört bir yanındaki siyasi projelere milyarlar bağışladı.


George Soros, Soros Vakfı aracılığıyla yıllarca dünyanın dört bir yanındaki siyasi projelere milyarlar bağışladı.AP


Yatırımcı, hayırsever ve muhafazakar eleştirinin hedefi olan George Soros, şaşırtıcı bir şekilde 25 milyar dolarlık imparatorluğunun kontrolünü, potansiyel bir halef olarak görülmeyen, kendini merkez sol düşünür ilan eden küçük oğlu Alexander Soros’a devrediyor. Wall Street Journal münhasıran bildirir.

37 yaşındaki Alex, Wall Street Journal’a verdiği bir röportajda babasının liberal hedeflerini ilerletmek istediğini söyledi. Yaşlı Soros, “Benzer şekilde düşünüyoruz” dedi. Babanın bilinen endişeleri arasında oy hakları ve kürtaj haklarının yanı sıra cinsiyet eşitliği yer alıyor. Oğul, sol eğilimli ABD’li politikacıları desteklemek için ailenin derin ceplerini kullanmaya devam etmeyi planlıyor.

“Mesih fantezileri” olan bir hayırsever


Soros’un kendisi, eleştirmenlerin ve komplo teorisyenlerinin siyasi karar alıcılar üzerinde çok fazla etkiye sahip olmakla suçladığı, azimli bir iyiliksever olarak görülüyor. 1991’de Doğu Bloku’nun çöküşünden sonra, finansçı şunları yazdı: “Çocukluğumdan beri, beni rahatsız etmesinler diye kontrol etmem gereken güçlü mesih fantezilerini yanımda taşıdım. Ama kendimi dünyaya yerleştirdikten sonra, gücümün yettiğince fantezilerimi gerçekleştirmek istedim.”

Ancak Soros, ağırlıklı olarak Doğu Avrupa ve Latin Amerika’daki siyasi yatırımlara odaklanırken, oğlu ABD’ye odaklanmak istiyor. Alex Soros, babasına kıyasla “Ben daha politikim” diyor. Yakın zamanda Joe Biden, Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve aile vakfını savunmak için Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau dahil olmak üzere dünya liderleriyle bir araya geldi. Tüm sol görüşlü politikacılar.

OSF olarak bilinen Soros’un kar amacı gütmeyen Açık Toplum Vakıfları, dünya çapında demokrasi ve insan haklarını inşa etmek için çalışan kuruluşlara yılda yaklaşık 1,5 milyar dolar veriyor. Vakfın parası da üniversitelere ve diğer eğitim kurumlarına gidiyor. Soros’un süper PAC’si Democracy PAC, ABD’deki hapsedilmeleri azaltmak ve adalet sisteminde ırk ayrımcılığını sona erdirmek için Demokratik savcıların ve kolluk kuvvetlerinin kampanyalarını destekledi.

Donald Trump’ın dönüşü korkusu


The Wall Street Journal ile yaptığı bir röportajda Soros Jr., The Wall Street Journal’a Donald Trump’ın Beyaz Saray’a dönme olasılığından endişe duyduğunu söyledi ve bu da Soros örgütünün 2024 başkanlık kampanyasında önemli bir mali rolü olduğunu gösteriyor. Paranın siyasetten silinmesini ne kadar istesem de, karşı taraf yaptığı sürece biz de öyle yapacağız” dedi.

Ancak bazı sol görüşlülerin aksine Alex Soros, üniversitelerde ve başka yerlerde ifade özgürlüğünün çok kısıtlı olduğuna inanıyor. “Nesilimle bazı farklılıklarım var.”

Bazıları, 92 yaşındaki George’un yaşamı boyunca en üst noktasından vazgeçeceğinden şüphe duyuyordu. Bir röportajında da şunları söyledi: “Vakfı çocuklardan birinin devralmasını prensip olarak istemedim. En uygun birisi tarafından yönetilmesi gerektiğini düşündüm.”

Hitler, Soros, Musk: Trump, DeSantis duyurusuna tuhaf bir gönderiyle tepki gösterdi

Hitler, Soros, Musk: Trump, DeSantis duyurusuna tuhaf bir gönderiyle tepki gösterdi
  • hisseler
Aslında, büyük üvey erkek kardeş, halef olarak düşünülmüştü.


Yıllarca George Soros’a yakın olanlar, Alex’in finans geçmişi olan bir avukat olan 52 yaşındaki ağabeyi Jonathan Soros’un açık halefi olduğuna inandılar. Uzun boylu ve atletik olan Jonathan, babasıyla tenis oynadı, bir süre vakıfta çalıştı ve çalkantılı zamanlarda Soros hedge fonunu istikrara kavuşturdu. Sonra bir fikir ayrılığı ve fikir değişikliği oldu.

Geniş çerçeveli gözlük takan ve sakalı kırpılmış olan Alex, sonunda babasının güvenini kazandı ve onu örgütün dünyanın dört bir yanındaki ofislerine yaptığı gezilerde temsil etti. George Soros, “Bunu hak ediyor” diyor. Aralık ayında OSF yönetim kurulu, babasının yerine Alex’i başkan olarak seçti. Alex artık Soros’un Süper PAC Başkanı olarak siyasi faaliyetleri de yönetiyor. Genç Soros, vakfın ve ailenin fonlarını yöneten firma olan Soros Fund Management’ı denetleyen Yatırım Komitesindeki tek aile üyesidir. Bir Soros sözcüsüne göre, 25 milyar doların çoğu önümüzdeki yıllarda OSF’ye gidecek. Super PAC için yaklaşık 125 milyon dolar tahsis edildi.

George Soros, 1970’lerde ve 1980’lerde öncü bir hedge fon yöneticisi olarak ekonomik ve politik değişimi öngörerek servetini kazandı. 1992’de İngiliz sterlininin düşeceği iddiası, fonuna bir milyar dolardan fazla kar getirdi.

Genç bir Rus ile ilişki: Jeffrey Epstein'ın Bill Gates'e şantaj yaptığı söyleniyor

Genç bir Rus ile ilişki: Jeffrey Epstein’ın Bill Gates’e şantaj yaptığı söyleniyor
  • hisseler
Vakıf tarafından soruşturma korkusu


2016 seçimlerinden sonra, Donald Trump başkan olduğunda, Kongre’nin vakfı soruşturabileceği korkusu arasında, Soros Vakfı’ndan bazıları daha temkinli bir yaklaşım çağrısında bulundu. Alex Soros ise meslektaşlarını çalışmalarını yoğunlaştırmaya zorladı. Soros Vakfı’nın Latin Amerika’daki yıllık harcamalarının 12 milyon dolardan 60 milyon dolara çıkarılmasına yardım etti.

Ancak Alex her zaman babasından çok iç politikaya odaklanır. Demokratların Latin seçmenleri hedef almasına ve siyahi seçmenlerin katılımını artırmasına yardımcı oldu. Yetkili, Demokrat Partili siyasileri mesajlarını düzeltmeye ve partinin cazibesini artırmaya çağırdı. Tarafımızın daha vatansever ve kapsayıcı olması gerekiyor” dedi. “Birinin Trump’a oy vermesi, onun kaybolmuş veya ırkçı olduğu anlamına gelmez.”
 
Üst