4K mı yoksa 60 fps mi daha iyi? PS5'in mimarına göre oyuncuların bu konuda çok net fikirleri var

bencede

New member
Oynamak daha iyi 4K çözünürlük veya bir 60 fps'de kare hızı? PS4 ve PS5'in baş sistem mimarı Mark Cerny'ye göre bu soru günümüz oyuncularının çoğunluğu tarafından kabul ediliyor ve ona göre “daha yüksek kare hızlarına sahip oyunları tercih ediyorlar“.

GamesIndustry ile oyun ortamının ve konsol yapısının nesilden nesile nasıl değiştiğini konuştuğumuz uzun bir röportajda Cerny, dokuzuncu nesil konsollarla oyuncuların video oyunlarındaki kare hızına kıyasla nasıl daha fazla ilgi gösterdiğini anlattı. öncekilere (dürüst olmak gerekirse bu sorun yoktu bile) ve sonuç olarak bugün 60 fps'ye ulaşma olanağı sunan birçok oyun var ki bu ona göre oyun açısından mükemmel bir şey. .

Mark Cerny'nin sözleri

“Beni şaşırtan diğer şey ise 60 fps'ye doğru ilerleme. Önceki konsol yaşam döngülerine dayanarak saniyede 30 kare hızında çok daha fazla oyun olmasını beklerdim, çünkü bir oyun daha uzun işleme süreniz varsa çok daha ayrıntılı olabilir,” dedi Cerny.” Bunun yerine, bu sefer neredeyse evrensel kural, oyunları 60 karede çalıştırmaktı.”

Peter Parker, Marvel's Spider-Man 2'de iş başında

Oyun açısından harika bir şey. Oyuncular çoğunlukla daha yüksek kare hızlarına sahip oyunları tercih ediyor. Ancak önceki nesillerden bu kadar farklılaşmayı beklemiyordum.”

Son aylarda dolaşan çok sayıda söylentiye göre Sony, yıl sonuna kadar daha güçlü donanıma sahip ve NVIDIA'nın DLSS'sine ve AMD'nin FSR'sine benzer yeni bir tescilli yükseltme teknolojisini kullanma kapasitesine sahip bir Pro PS5 Pro modelini piyasaya sürmek üzere olacak. Onaylanırsa bu, daha fazla sayıda oyun için 60 fps grafik modlarına sahip olmamıza veya çözünürlük ve grafik ayrıntıları açısından daha az fedakarlıkla bu hedefe ulaşmamıza olanak tanıyacak.