AfD onayı siyasi kararların ana sebebi olmamalı

bencede

New member
Ev
siyaset
AfD onayı siyasi kararların ana sebebi olmamalı

AfD’nin son zamanlardaki başarısı, daha iyi olan argümanın artık siyasette bir önemi kalmadığında işlerin karmaşıklaştığını gösteriyor. Ve Hamburg’da bir akşam yemeği programı iptal edildi.

Andre Mielke

Silah seçerken dikkatli olun!

Silah seçerken dikkatli olun!Gölet5/Görüntü

Sevgili vatan, sakin ol; güvenlik duvarı açık. Hamburg-Elmsbüttel’de, televizyonda tanınan bir aşçı, yemek programını belediyeye ait bir çayırda kurmak istedi. AfD’li yerel siyasetçiler destek veriyordu. Faşizme ilçe meclisinde şans tanınmadı.

Şöyle: Başlangıçta, projeyi sadece yerel AfD desteklemiyordu. SPD, CDU ve FDP de muafiyet için başvurdu. Ne de olsa, börek, fasulye güveci ve Café de Paris jus ile iki çeşit sığır etinin halka açık tadımı gerçek bir aşırı sağcı çaba değildir. Yeşiller ve Sol’un buna karşı olması daha çok çimlerin sağlığından kaynaklanıyordu.

Her iki blokta da tartışmalar vardı, aralarında bir beraberlik oldu. Ama yine de o AfD yemeği sempatizanları vardı. Elmsbüttler SPD’nin onlara kilit bir rol vermesine izin verilmedi. Rusya ile bir yardım paktı değil, gastronomi olayıyla ilgili olsa bile durumun federal çözümü. Tatsız destek sayesinde kendi istekleri yerine gelmemesi için iki sosyal demokrat oy kullanmadı. Işığın karanlığa karşı mücadelesinde bir işaret olarak. niyetini anlıyorum Sadece: Kararlarınızı rakiplerinize bu kadar bağımlı verirseniz, onlara oldukça fazla güç vermiş olursunuz.

Demokrasi tekrar odak noktası olmalı

Benim düşüncem, bu saplantı AfD’yi anket sayılarından biraz daha büyük yapıyor. Hep inkar edilen bir ruh olarak siyasi lafta referans noktası oluyor. “Önerinizi işe yaramadığı için aptalca buluyorum” yerine modern çelişki şudur: “Sağcı gibi konuşuyorsun.” Sahra Wagenknecht, görüşlerinden çok, bazılarının Alice Weidels’ten pek farklı olmadığı gerçeğiyle eleştirilir. Wagenknecht her yanıtladığında, “AfD mavi diyor diye gökyüzünün yeşil olduğunu söylemiyorum.” Hanım dünkü düşünce ekolüne bağlıdır. Buna göre her görüş, yalnızca temsilcilerine göre değil, öncelikle özüne göre değerlendirilmeyi hak eder. Bu şekilde düşünen herkes daha iyi argümana inanır.

İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın

Yanlış insanların söylediklerinin tersi doğru taraftan geliyor. Ya da hiç. Ne de olsa, bırakın rengini, kimsenin gökyüzü hakkında tartışmasına gerek yok. Herkesin onu görmesi yeterince kötü. Cennet bekleyebilir. Gerekirse AfD onu yorumlar. Hijyenik nedenlerle başkalarının geride bıraktığı tüm konuları toplar. Diğerlerinin tiksintisi o kadar güçlü ki bazen demokrasiyi savunurken artık umurlarında bile olmuyor. Yoksa demokratlar, kısa bir süre için de olsa, kurallara uygun ama sonuçta tatmin edici olmayan bir ilçe seçiminde kazananın demokrasiye uygunluğunu kontrol etme ve gerekirse onu diskalifiye etme fikrine kapılırlar?

Televizyon şefi üzgün: “Ama ne yazık ki bu siyaset – çoğu zaman anlaşılmaz.” Ne kadar şanslı olduğu hakkında hiçbir fikri yok. Soba gösterisi AfD’nin oyları sayesinde gerçekleşseydi başına gelmeyecek olan şey: boykot çağrıları, “Nazilerin lütfuyla enginar tabanını ızgara yapmaya hakkı yok”. Gurme konuklara Piedmontese fındıklı tart atan göstericiler. Belki de buğulanmış gökkuşağı alabalığı ve kahverengi sossuz gibi tövbekar jestlerle sinirler yatıştırılabilirdi.