Android 16 diğer yıllara göre daha erken çıkacak: Google'ın planı

bencede

New member
Yeni Google işletim sistemi beklenenden birkaç ay daha erken gün yüzüne çıkacak.

Lansmanımıza kısa bir süre önce ara verdik. Android15ve bu arada ilk söylentiler Android16Google işletim sisteminin gelecekte gün ışığına çıkacak sürümü 2025. Bir rapora göre, Google aslında işletim sisteminin yeni sürümünü yayınlamayı planlıyor kesinlikle erken bugüne kadar gördüklerimizi önceki versiyonlarla karşılaştıralım: gelin tüm detayları birlikte keşfedelim.

Android 16: güncellemelerin organizasyonu

Geliştiricilere özel resmi Android blogunda yayınlanan yazıda daha fazla ayrıntıya giren Google, şunları yayınlamayı planlıyor: işletim sisteminin iki versiyonu: ana sürüm aslında şu şekilde ayarlanacak: 2025'in ikinci çeyreğibunu daha sonraki bir zamanda küçük bir sürüm takip edecek, 2025'in dördüncü çeyreğihangisi birini hedef alacak daha fazla optimizasyon sistemin ve hata düzeltmeleritanıtmanın yanı sıra yeni API'ler ve küçük özellikler.

Google'ın Android 16 planı

Google'ın Android 16 planı

Bu seçim, bir Android ekosisteminin tamamındaki cihazlarla daha iyi uyumböylece işletim sisteminin en son sürümünü dahil etmenize olanak tanır. üçüncü şahıslar tarafından üretilen akıllı telefonlaryayınlanmasından önce mutlaka aylarca beklemeye gerek yok.

Android 16: Erken beta programı

Google nihayet geliştiricilere şunu bildirdi: beta programı 2025'in ikinci çeyreği için planlanan ana sürüm için kısa süre içinde başlayacak ve tüm test sürecini birkaç hafta öne alacak. Aslında, önceki yıllarda Android'in geliştiricilere ayrılan beta sürümlerinin genellikle daha erken bir zamanda gün ışığına çıktığını hatırlayalım. Şubat.

Android

Android

Öte yandan, Birinci ve 2025'in üçüncü çeyreği bunun yerine şunun gelişini görecek: artımlı güncellemeler (aynı zamanda olarak da bilinir) QPRkısaltması Üç Aylık Platform Sürümü) kullanıcılara yeni özellikler sunacak ve sistem kararlılığını daha da artıracak. Şu anda genel kullanıma yönelik Android 16 sürümünün kesin bir çıkış tarihini bilmiyoruz; bu nedenle konuyla ilgili daha fazla güncellemeyi beklememiz gerekiyor. Googleönümüzdeki birkaç ay içinde yakında ulaşacağından eminiz.