Balatro çok satıyor ve ödüller topluyor, ancak yazar için tüm bunların yönetilmesi çok karmaşık

bencede

New member
Poker temalı roguelite Balatro, iki Altın Joystick kazandı ve The Game Awards'ta Yılın Oyunu olmaya aday. Üstelik çok sayıda kopya satarak büyük karlar elde etti. Ancak oyun sektörünün “işlerini hâlâ öğrendiğini” söyleyen yaratıcısı LocalThunk için durum pek de umut verici değil.

GamesRadar'a konuşan yazar, özellikle beklenmedik bir şekilde gelirse başarıyı yönetmenin zor olduğunu açıkladı.

Balatro'nun yazarının sözleri

LocalThunk şöyle açıkladı: “Oyun halka açılmadan önce çok az sorun vardı. Bu sadece bir hobiydi ve işte geçen bir günün ardından dinlenmenin gerçekten ödüllendirici bir yoluydu. Oyunu aslında tıpkı önceki oyunlarım gibi bir hobi projesi olarak yapmaya başladım.”

“Mağaza sayfası açıldıktan sonra yönetmek çok daha stresli hale geliyor” diyor LocalThunk. “Pek çok halkla ilişkiler ve iş bana doğal gelmiyor, bu yüzden bence en zor kısım bu şeyleri anında öğrenmeye çalışmaktı. Şu anda hâlâ öğreniyormuşum gibi hissediyorum.”

“Bu oyun, küçük bir izleyici kitlesiyle son derece kişisel bir sürecin doruk noktasıdır ve bu anlamda, alımlama bana neredeyse keyfi görünüyor… benim tuhaf küçük oyunum bu övgüleri nasıl kazanabilir?”

LocalThunk “mağaza sayfasını herkese açık hale getirmeden önce oyun üzerinde yaklaşık 18 ay çalıştı ve toplamda başlangıcından piyasaya sürülmesi 2 yıldan biraz fazla sürdü“, ancak şimdi durmayı planlamıyor. “Şu an için Balatro üzerinde çalışmayı planlıyorum, ancak geleceğe yönelik diğer oyun fikirlerinin bir listesini tutuyorum.”

Oyunun başarı düzeyini anlamanıza yardımcı olmak için Balatro'nun iOS ve Android'de en çok satan oyunu tahtından indirdiğini bilin; bu inanılmaz bir başarıdır.