Berlin bu şekilde Seçiyor-Kömar-Köpenick “Sadece AfD adayı hayal etti”

bencede

New member
Christiane siyaset hakkında konuşmak istemiyor. Her zaman sadece çeyrekte televizyonu açtı. Mesajlar geçtiğinde. Neden? “Ah, zaten hastayım, buna ihtiyacım yok” diyor. “Ve yine de anlıyorum,” daha sonra itiyor. Seçecek mi? Hayır. Bunu 15 yıldır yapmıyor.

Angelika yanındaki bankta oturuyor. İkili, eğitim sırasında teknoloji yazmak için yetenekli işçilerin bir tanımı olarak bir araya geldi. O zamandan beri arkadaş oldular. Angelika kimi seçecek, ortaya çıkarmak istemiyor. Bunu varoluş korkusuyla yapıyor, emeklilik yeterli değil. Ancak seçimden sonra bunun değişeceğinden çok umutlu değil.

Christiane ayrıca hiçbir şeyin değişmediğini düşünüyor. Şimdi biraz konuşuyor. Kırk yıllık dürüst çalışma için. GDR'den tanınmamış eğitim sertifikası hakkında. Ve ayrıca çok düşük emekli maaşları hakkında. Siyasette sadece göç hakkında konuşulur. “Bu insanlar için şefkatim var. Birinin bir daire alıp dişlerinizi yaptırdığını anlıyor,” diyor. “Ama lütfen!”

Christiane 15 yıldır seçim yapmıyor.Emmanuele Contini/Berliner Zeitung

Bärbel ve Dominik: “Sadece AFD'den aday kendini bize tanıttı”

Bärbel ve Dominik anne ve oğul. Brandenburg'daki Waldstadt'tan geliyorsunuz ve AFD'yi seçiyorsunuz. Göç yüzünden? “Hayır, herkes burada çalışan kalabilir,” diyor Dominik. Ama bunlar ulusal olarak düşünenler. “Daha fazla sosyal desteğe ihtiyacımız var. İnsanlar sokakta yaşıyor, hastaneler kapanıyor, okullar aşırı kalabalık, ülkede gerçek internetimiz bile yok ve polis sadece mutlak acil durumda hareket ediyor ”diyor Bärbel. “Ve diğer partiler hala Ukrayna'ya büyük kontroller yazıyor!”

İkisi, güçlü bir refah devleti olan Danimarka ve İsveç'i övüyor. İyi bir seçim olmaz mıydı? Evet, belki. “Ama kimse bizimle gelmiyor. Sadece AfD adayı kendisini bize tanıttı ve sonra AfD'yi seçtiğimizde diğerleri şaşırıyor,” diyor. Genel olarak, politikacılar vatandaşlardan çok uzakta, gerçek demokrasiden pek bahsedilemez .

Emekli topluluğunda yer alır, kıdemli bir kahvaltı, kız çevreleri, Creative Club düzenler. “Ama siyaset bunu birlikte istemiyor. Her euro için eyalet hükümeti ile bu tür projeler için yalvarmalıyız. “

Çevre koruması da onlar için çok önemlidir. AFD Şansölye adayı Alice Weidel'in rüzgar türbinlerini yıkmak istediğini açıklamasını istemez. Ancak nüfus pahasına elektrik fiyatlarını yükseltmek, ne de işe yaramaz.

Bärbel ve Dominik AFD'yi seçerler, ancak göç yüzünden değil.

Bärbel ve Dominik AFD'yi seçerler, ancak göç yüzünden değil.Emmanuele Contini/Berliner Zeitung

Lucy ve Bay Al-Jummo: “AFD'nin kaç sesi kötü”

Lucy, örneğin iş yerinde AFD seçmenleri daha sık konuşur. Ailesinde, siyasetten kaçınmayı tercih ettiği bazıları da var. “Aksi takdirde kısmen agresif olurlardı”.

Kabul Lucy için önemlidir ve kimsenin ayrımcılığa maruz kalmadığı. Magdeburg, Aschaffenburg, Münih, son birkaç haftanın saldırıları onları çok eleştirel görüyor, bu seçimde hakkı oynayacaklarından korkuyor. AFD'nin en güçlü güç olacağına inanmıyor. “Ama şu anda kaç sese sahip olduğunuz kötü.” Gözlemlerine göre, çoğu AFD seçmen açıklanamıyor veya AFD'yi diğer partilere karşı saf protestodan seçti. Lucy'nin kendisi hala sesinde emin değil, sol ve BSW arasında dalgalanıyor.

Arkadaşı Bay Al-Jummo da kararsız. Onun için SPD ve Yeşiller uygundur. Ancak partilerin şimdi seçim kampanyasında vaat ettiklerini gerçekten yapıp yapmadıkları, herkesten çok şüphe duydu.

Lucy ve Bay Al-Jummo hala seçtikleri konusunda kararsız. Kabulü önemli buluyorsunuz.

Lucy ve Bay Al-Jummo hala seçtikleri konusunda kararsız. Kabulü önemli buluyorsunuz.Emmanuele Contini/Berliner Zeitung

Jens: “Yardıma nasıl bağımlı olmanın nasıl olduğunu biliyorum”

“Zaten seçtim. PDS,” diyor Jens. Sadece köpeği Hugo ile yürüyor. Yani sol, değil mi? “Evet, tam olarak.”

Neden? Sol, onun için önemli olan konular için en iyi kavramlara sahiptir. Örneğin yeterli bir emeklilik için. “Ne yazık ki kendim bir kaza yüzünden çalışamıyorum ve bu nedenle yardıma nasıl güveneceğimi biliyorum.” Jens, siyah buzu devrilene kadar ambulansta sağlık görevlileriyle çalıştı. O zamandan beri günlük ilaç alıyor, morfyum kaldırımını birkaç günde bir değiştirmek zorunda.

Yani, iyi bir emeklilik onun için önemlidir. Ve iş, hem iyi ödeme hem de işlerin güvenliği. VW gibi şirketlerde iş kesintilerini büyük bir endişe ile görüyor. “Almanya ekonomik olarak yerde. Geçmişte çok farklıydı. “

Ve güvenlik onun için önemlidir: “Zaten yabancılar tarafından düşmanım. Tabii ki herkes böyle değil, Tanrı devam et. Jens, “Ancak entegrasyonun daha iyi, tüm göçmenlerin gerçekten iyi öğrendikleri gerçeğine daha fazla önem verilmelidir.” Bu tür teklifler zaten şehir kütüphanesinde mevcuttur, “diyor Jens ve eski Köpenick kasabasına işaret ediyor.

Jens ve köpeği Hugo. İyi emeklilik, güvenli iş ve başarılı entegrasyon onun için önemlidir.

Jens ve köpeği Hugo. İyi emeklilik, güvenli iş ve başarılı entegrasyon onun için önemlidir.Emmanuele Contini/Berliner Zeitung

Maria ve Angelika: “Gerçek değişim vatandaşlardan geliyor”

Maria'nın Wahl-O-Mat'ında, Almanya'daki Marksist-Leninist partisi MLPD aslında yayınlandı. Yetkili, küçük partilerin seçimlerde hiç şansı olmaması utanç verici. Bu yüzden solunu seçecek. Ama aslında sadece bir şey onun için gerçekten önemlidir: ana şey mavi değil. “Bu mavi ne anlama geliyor?” Onun arkadaşı Angelika'ya sorar. Mavi AfD anlamına gelir.

Maria, gıda fiyatlarının düşmesi gerektiğini düşünüyor, kiralar da. Okullar modern olmalı ve içerik daha çağdaş olmalıdır. İki çocuğun bekar bir annesi olarak, iş piyasasını tekrar bulmak özellikle zordu. “Ve göçmen geçmişi olan insanların özellikle arandığını söylediğinde, elbette cesaret kırıcı.” Entegrasyonda çok şey farklı olmak zorunda kalacaktı. Siyah bir çocuğu, bir kızı var. 10 yaşındaki çocuk ona oy kullanıp vermeyeceğini sordu. Her durumda, Maria cevapladı. Diyerek şöyle devam etti: “Böylece yanlış olanlar hükümete gelmiyor.”

Bununla birlikte, gerçek değişimin sadece vatandaşlardan ve gerçek güven veya siyasete katılımdan geleceğini düşünüyor, bu artık var olmayacak. GDR'de farklı olurdu. Angelika da bunu düşünüyor. Seçmiyor. DSÖ? “Eğer seçersem, o zaman sadece önümüzdeki dört yıl boyunca bana kim gidecek. O zaman ben de bırakabilirim. “

İkisi zaten iyi ruhlar içinde. Son olarak, yaşam siyasette değil, küçük ölçekte gerçekleşir.

En önemli şey AFD'nin bu seçimi kazanmamasıdır. Aksi takdirde siyasette çok az umudu var.

En önemli şey AFD'nin bu seçimi kazanmamasıdır. Aksi takdirde siyasette çok az umudu var.Emmanuele Contini/Berliner Zeitung