Bu Vladimir Putin'in “tek pişmanlığı”

bencede

New member
Çarşamba akşamı yayınlanan bir röportajda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tek pişmanlığının Ukrayna'daki saldırganlık savaşını daha önce başlatmamış olması olduğunu söyledi.

Putin, 2014'ten 2022'ye kadar olan “ilk aşamada” Moskova'nın anlaşmazlığı “barışçıl yollarla” çözmeye çalıştığını açıkladı. Ukrayna güçleri ile Rus ayrılıkçı gruplar arasındaki Donbas savaşını sona erdirmek için Almanya ve Fransa'nın aracılık ettiği Minsk anlaşmalarına atıfta bulunuyordu.

Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.

Putin, Rus propagandacı Pavel Zarubin'e, “Daha sonra ortaya çıktığı üzere, burada da aldatıldık” dedi: “Hem eski Alman şansölyesi hem de eski Fransa cumhurbaşkanı (Angela Merkel ve François Hollande, not d. Kırmızı.) bu anlaşmaları uygulamadıklarını kabul ettiler ve kamuoyuna açıkladılar, yalnızca Ukrayna rejimine silah sağlamaya devam etmek için zaman kazanmak istediler.”

Geçtiğimiz günlerde Tucker Carlson'la yaptığı röportaja ve bunun yarattığı tepkilere değinen Putin, Batılı siyasetçileri Ukrayna'ya ilişkin sözlerini çarpıtmakla suçladı. “Özel operasyonun başlamasının NATO'nun Rusya'ya yönelik saldırganlık tehdidiyle ilgili olduğunu nerede söyledim? NATO'nun Doğu'ya genişlememesi konusunda sürekli aldatıldığımızı söyledim. Beş uzantı (olmuştur) ki bu da tam bir aldatmacadır” diye vurguladı.

Putin: Tucker Carlson “tehlikeli bir insan”

Carlson, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırganlık savaşının neredeyse iki yıl önce başlamasından bu yana geçen Perşembe günü Moskova'da Putin'le röportaj yapan ilk Batılı gazeteciydi. Röportaj Perşembe akşamı Carlson'un web sitesinde yayınlandı.

Sarubin'in ve bizzat Carlson'un röportaj hakkındaki izlenimleri sorulduğunda Putin, muhatabını “tehlikeli bir kişi” olarak nitelendirdi. Daha sonra ne demek istediğini açıkladı: “Gerçekten onun saldırgan olacağını ve eleştirel sorular soracağını düşünmüştüm. Ve ben buna sadece hazır değildim, bunu istiyordum çünkü bu bana sert bir karşılık verme fırsatı verecekti… Ama o farklı bir taktik seçti.”

Carlson geçmişte Ukrayna savaşıyla ilgili olarak Kiev'i çok eleştirmişti. ABD'nin Ukrayna'ya yardımını defalarca eleştirdi. Putin'le yaptığı röportajda neredeyse hiç zor soru sormadı ve cumhurbaşkanının sözlerini ve Ukrayna'ya yönelik saldırının gerekçelerini uzun süre dinledi.

Putin neden Biden'ı Trump'a tercih ettiğini açıkladı

Çarşamba günkü röportajında Putin, yaklaşan ABD seçimleri hakkında da ilk kez kamuoyuna konuştu. Rusya açısından kimin daha iyi bir ABD başkanı olacağını düşündüğü sorulduğunda şu yanıtı verdi: “Biden. O daha tecrübeli, öngörülebilir bir insan, eski kafalı bir politikacı.”

Biden'ın sağlığına ilişkin söylentilere ilişkin Putin, ABD seçim kampanyasına müdahale etmesinin yanlış olacağını söyledi ancak yine de şu yorumu yaptı: “Biden'la İsviçre'de buluştuğumda – doğru, bu birkaç yıl önceydi, üç yıl önceydi.” – zaten artık yapamayacağı söylendi, ben böyle bir şey görmedim.” (AFP'li)