Bunu herkes bilir

bencede

New member
Antropolog Robin Dunbar, insanların ortalama 50 civarında iyi tanıdıkları olduğunu ve 1.500 yüzü ayırt edebildiklerini buldu. İnsan topluluklarının (örneğin yerleşim yerleri veya gezgin gruplar) tarihsel olarak tipik boyutunu 150 olarak verir.

Peki ortalama olarak kaç kişi bir kişinin ani ciddi hastalığını veya beklenmedik ölümünü fark ediyor ve bu tür haberler nasıl yayılıyor? Kalp kası iltihabı ve bazı kanser türleri, Nisan 2021'den bu yana önemli ölçüde artıyor. O tarihten bu yana ve 2023 sonuna kadar Almanya'da 120.000'den fazla kişi istatistiksel olarak beklenen düzeyin ötesinde, yani beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetti.


Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.



Bu ölülerin her birinin dört aile üyesi ve başka yakın arkadaşları olduğunu varsayalım. Buna ek olarak, düzenli olarak görüştüğü uzun süreli temaslar da var, diyelim on diyelim, bu da 14 eder. Meslektaşları, komşuları vb. 20 arkadaşı daha eklersek, beklenmedik bir durumu fark edecek 34 kişiye güvenebiliriz. ölüm. Dunbar'a göre bu tahmin oldukça düşük.

Eğer 120.000 kişi beklenmedik bir şekilde ölürse, yaklaşık 4.000.000 kişi bunu doğrudan öğrenecektir. Ve ilk bilgilendirilenler arasında ağ çakışması olması muhtemeldir, bu nedenle bazıları birden fazla ani ölüm haberi duymaktadır. Bu 4.000.000 kişi, 14 yakın sırdaşlarına ve uzun süredir tanıdıklarına anlatacak. Bu, 56.000.000 (4.000.000 x 14) vatandaşın birinin beklenmedik bir şekilde öldüğünü ikinci elden öğrendiği anlamına geliyor.

Şu anda çok şey oluyor


Muhafazakar hesaplamalarımıza göre, diğer 20 sahabeden sadece 10'u ölüm haberini yaydı; Bu, yukarıda hesaplanan 56.000.000 vatandaşa 40.000.000 vatandaş ekler. Matematiksel olarak, başlangıçta bilgilendirilen 4.000.000 kişiye ek olarak, bir sırdaş tarafından 2021 yılından bu yana birine birinin beklenmedik bir şekilde öldüğü söylenmiş.

Bu kaba hesaplamanın detayları tartışılabilir. Açık olan bir şey var ki, herkesin doğrudan ya da kulaktan kulağa şahit olduğu, beklenmedik ölüm dalgasının yaşandığı bir ülkede yaşıyoruz. Bunu herkes bilir. Aynı şekilde, Nisan 2021'den bu yana bazı hastalık teşhislerinde muazzam bir artış olması durumunda, bunların iletişim yarıçapını burada fazla tahmin etmemize gerek yok. Beklenmedik bir şekilde hastalanan herkes ölmediği için rakamlar önceki hesaplamaya göre daha da büyük olacaktır. Bunu da herkes biliyor. Ancak ölümlerin ve bir zamanlar nadir görülen hastalıkların birikiminin siyasette ve yargıda neredeyse hiçbir rolü yok. Bu nedenle Nisan 2021'den bu yana geçen dönem Almanya için çığır açıcıdır. Siyasi bir geçiş başladı ve farklı şekillerde bitebilir.

Cumhuriyetin kurumlarının, bariz felaketi hiçbir düşünce kısıtlaması olmaksızın açıklığa kavuşturduğunu görebiliyorduk. Bunun önkoşulu vatandaşların bunu tüm kesimlerden şiddetle talep etmesi ve yalnızca bu talebi destekleyen partilere oy vermesidir. Bu Federal Cumhuriyet için yeni bir başlangıç olacaktır. Ya da aniden ölen 120.000 kişiyi, beklenmedik şekilde ağır hastalananları işaret edip adalet isteyenlere yönelik sansürün arttığını görebiliriz. Herkesin resmi olarak göz ardı edilmesi gereken bir şeyi bildiği bir yerde, iktidardakiler için hakikat artık bir seçenek olmaktan çıkıyor ve muhaliflerin devletin düşmanı haline getirilmesi gerekiyor.

Şu anda çok şey oluyor. Siyasetin ve adaletin olduğu bir ülkede Aslında Bu büyüklükteki bir ölüm ve hastalık dalgasını resmen görmezden gelirseniz savunmasız bir tebaa olarak yaşarsınız. Şu anda özgür vatandaşlar olup olmadığımızı ve Almanların büyük çoğunluğunun böyle bir varlığı isteyip istemediğini öğreniyoruz.

Herhangi bir geri bildiriminiz var mı? Bize yazın! brifing@Haberler
 
Üst