Çağla badem çıktı mı ?

Ece

New member
Çağla Badem: Bir Hayalin Peşinden Giderek Kaybolan Zaman

Merhaba forumdaşlar,

Bazen bir soruyla başlar her şey, bazen de bir cevapla. İşte tam da böyle bir anda, Çağla'nın aklında beliren bir soru vardı: “Çağla badem çıktı mı?” Belki de hepimizin sormak isteyeceği bir soru. Ama bir yandan da insanın içini burkan bir sorgulama… O günden sonra her şey değişti, ama her şeyin ne kadar farklı olabileceğini kimse tahmin edemezdi.

Hikâyemi paylaşmak istiyorum sizlerle; belki içindeki duyguların derinliğini anlayabilirsiniz. Her şeyin biraz geç kalınmış, biraz da yanlış anlaşılmış olduğunu düşündüğüm bu anı, sizlerle de paylaşarak belki biraz huzur bulurum diye düşündüm. Okuyun, yorumlarınızı bekliyorum. Hadi başlayalım.

Çağla'nın Soruya Başlayan Yolculuğu

Çağla, bir akşam boyunca bahçede dolaşırken, gökyüzünün renginin değiştiğini fark etti. Havanın serinliği, kalbinin derinliklerine bir şeyler fısıldıyordu. Elini cebine koyarken, cebinde bir kağıt parçası buldu. Üzerinde tek bir cümle yazılıydı: "Çağla badem çıktı mı?"

Bu, eski bir hatıra defterinden kopmuş bir kağıttı. O an Çağla'nın kafasında bir soru belirdi: “Gerçekten bademler çıktı mı, yoksa ben bu hayatta bir yerlerde kaybolan bir zamanı mı bekliyorum?” Birçok insanın yerinde olsa, muhtemelen bu küçük yazıyı unutup geçerdi. Ama Çağla, soru üzerine uzun süre düşündü. Çıkmaya karar verdi. Hem de bunun için, sabah güneşin doğuşunu bekleyecekti.

İlişkilerin Gücü: Kadınların Empatik Yaklaşımı

Çağla’nın yanına ilk giden kişi, en yakın arkadaşı Ayşegül’dü. Ayşegül, duygusal zekâsıyla her zaman Çağla'nın yanında olmuştu. Ama bu kez farklıydı; Çağla’nın gözlerinde bir belirsizlik vardı. Ayşegül, Çağla’yı sakinleştirmeye çalıştı. Birkaç saat boyunca, birbirlerine sessizce bakıp, eski dostluklarının huzurunu soludular. Ayşegül, Çağla’ya sadece bir şey söyledi: "Belki de bademlerin çıkması gereken zaman değildi, belki sen de başka bir şeyin zamanını bekliyorsun."

Çağla, Ayşegül’ün söyledikleri üzerinde düşündü. Ayşegül’ün empatik yaklaşımı, aslında Çağla’nın içindeki huzuru ortaya çıkarmıştı. Ayşegül, ondan yalnızca doğru zamanı beklemesini istemişti, fakat Çağla’nın bu dünyada kaybolan zamanla ilgili daha fazla şeyi vardı.

Erkeklerin Stratejik ve Çözüm Odaklı Yaklaşımları

Bir hafta sonra, Çağla’nın kardeşi Mert ona telefon açtı. Mert, her zaman çözüm odaklı yaklaşımıyla bilinen biri olmuştu. Çağla’nın içine düştüğü belirsizlik karşısında Mert’in önerisi basitti ama derindi: "Bir plan yapmalısın, Çağla. Zamanı doğru kullanmalısın. Eğer bir şeyin çıkmadığını düşünüyorsan, neden yeni bir şey denemiyorsun?"

Mert, Çağla’nın hayatında bir stratejik yol haritası çizmesine yardımcı oldu. O an Çağla, belirsizliğe karşı nasıl bir adım atacağını düşünmeye başladı. Belki de bademler henüz çıkmamıştı, ama başka bir çiçek açabilirdi. Zamanı doğru değerlendirmek, onun elindeydi. Mert’in bu çözüm odaklı yaklaşımı, Çağla’ya farklı bir perspektif kazandırdı.

Bademler Çıktı mı? Zamanın Ötesine Geçmek

Bir ay sonra Çağla, sabah erkenden bahçesine çıktı. Ayşegül ile bir sabah kahvesi içtikten sonra, birden bir şey fark etti. Bahçedeki badem ağacının altında, birkaç küçük çiçek açmıştı. Bademler çıkmamıştı ama hayal ettiği çiçekler, farklı bir şekilde ortaya çıkmıştı.

Çağla, gözlerini kısıp ağacın altında bir süre durdu. Bademlerin henüz çıkmadığı bu bahçede, başka bir şeyin büyüdüğünü fark etti: İçsel bir güç. Ayşegül'ün ve Mert’in yaklaşımlarından aldığı ilhamla, Çağla zamanın sadece bir olgu olmadığını, aslında her anın, her kararın kişiyi nereye götürebileceğini anlamıştı.

Zamanı sadece beklemek değil, ondan yeni bir şeyler yaratmak gerekiyordu. Bademlerin ne zaman çıkacağına karar veren yalnızca doğa değil, belki de Çağla’ydı. O an fark etti ki, içinde bulunduğu belirsizlik, ona güç katmıştı. Bu, sadece bir soru değil, bir arayıştı.

Hikâyeyi Paylaşmak, Soruları Sormak

Forumdaşlar, belki de bu hikâye, hayatın kendisinden bir kesitti. Çağla’nın içsel yolculuğu, zamanla ve beklentilerle savaşırken fark ettiği bir gerçeği yansıttı. Hayatta bazen sorular sorarız, bazen bekleriz, bazen de çözüm ararız. Fakat en önemli şey, soruları sormanın, belirsizliğin ve zamanın üzerine kendi hikâyemizi yazmamıza olanak sağlamasıdır.

Sizce Çağla’nın yaşadığı bu dönüm noktası, sadece bir dönemin sonu muydu, yoksa yeni bir başlangıç mı? Her birimizin kendi hayatındaki bademleri beklerken, bu hikâye bize ne anlatıyor? Beklemek mi daha kıymetlidir, yoksa bir şeyler yaratmak mı?

Merak ediyorum, bu sorulara siz nasıl bakıyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum!