Federal yönetim kurulu Hamburg BSW isyancılarını partiden atmak istiyor

bencede

New member
Uzun zamandır isyan ediyorlardı ve şimdi partinin federal yürütme komitesi harekete geçiyor. 2 Ocak'ta komite, son birkaç haftadır “BSW isyancıları” olarak isim yapan Dejan Lazić ve Norbert Weber hakkında partiden ihraç davası başlatmaya karar verdi. Sorumlu tahkim mahkemesinin kararı çıkana kadar, başkan Sahra Wagenknecht liderliğindeki kurul, iki Hamburg sakininin üyelik haklarının tamamını derhal geçerli olmak üzere geri çekecek. Berliner Zeitung'a ulaşan parti yönetim kurulu kararında da böyle yazıyor. Haber portalı T-Online bunu ilk kez bildirdi.

Bu sert adımın nedeni: Lazić ve Weber, BSW dernekleri olduğunu iddia ettikleri dernekleri parti yönetimine danışmadan kurdular. Bu derneklerle BSW adına halka açık bir şekilde ortaya çıktılar ve federal seçimler için de aday gösterdiler. Gazete, bu davranışın yasalara aykırı olduğunu ve partiye zarar verdiğini söylüyor.

BSW isyancıları parti yönetimini eleştirdi ve kendi bölgesel birliğini kurdu

Bu tedbir sadece iki Hamburglunun Federal Yönetim Kuruluna karşı çekincelerini doğrulamalıdır. Uzun zamandır gücün yönetim kurulu üzerinde yoğunlaşmasını ve her şeyden önce partiye yeni üyelerin kabul edilmesindeki katı koşulları eleştirmişlerdi. Çünkü parti tüzüğü, yeni kabullere karar verme yetkisinin ilgili bölge veya eyalet birliklerine değil, yalnızca kurucu Wagenknecht'in etrafındaki federal parti yürütme komitesine ait olduğunu belirtiyor. Bu çok fazla güce sahip. Hamburg halkı prosedürlerin daha az demokratik ve şeffaf olması nedeniyle eleştirdi ve sadece yönetim kuruluyla aynı fikirde olan üyeler kabul edildi.

Anlaşmazlık Aralık ayında arttı. Lazić ve Weber hızla kendi bölge ve eyalet birliklerini kurdular ve hatta federal seçimler için kendi en iyi adaylarını bile aday gösterdiler. İkilinin ihraç kararı bu sürece dayanıyor. Kısa bir süre sonra, parti liderliğine uygun olarak Hamburg'da gerçek bölgesel birlik kuruldu. Artık Hansa şehrinde iki bölgesel dernek var; her ikisi de kendilerini Hansa şehrinde partinin meşru kolları olarak görüyor ve birbirleriyle doğrudan rekabet halinde. Bu durumun Şubat ayında yapılacak federal seçimlerde ve Mart ayında yapılacak Hamburg vatandaşlık seçimlerinde kaosa yol açması muhtemel.

T-Online haber portalı, amaçlanan sınır dışı edilmenin gerçek nedeninin farklı olabileceğini bildiriyor. Federal Yönetim Kurulu'nun davet ettiği ve Hansa şehrinin fiili bölgesel birliğinin resmi olarak kurulacağı Hamburg'daki BSW parti konferansı, aynı zamanda Federal Yönetim Kurulu'na üye olan Kuzey Ren-Vestfalya'dan bir üye tarafından yönetildi. Pano. Lazić ve Weber, “yukarıdan” hukuka aykırı bir müdahale olduğunu hissettiler ve yönetimi Hamburg'dan birisinin devralması gerekiyordu. Birkaç gün önce federal yönetim kurulu, muhtemelen iki isyancının seçim kampanyasının ortasında mahkemeye gideceği endişesinden dolayı parti konferansının kısmen tekrarlanacağını duyurdu.

Parti dışlaması: Kurul “ciddi tedbir”den söz ediyor

Parti yönetiminin kararında, Lazić ve Weber'in “hukuka aykırı ve partiye zarar veren davranışlarını” sürdürmelerinin engellenmesi gerektiği belirtiliyor. Yönetim kurulu parti ihraç sürecinin ve üye haklarının geri alınmasının ciddi bir tedbir olduğunun bilincindedir. Ancak uyarı gibi daha hafif adımların “partinin olası zararlarını önlemek” için yeterli olmadığı söyleniyor. Örneğin, Hamburglu iki kişinin Pazar günü Bonn'daki federal parti konferansına katılması veya oraya başvuruda bulunması artık yasak.

T-Online'ın haberine göre Lazić ve Weber, parti yönetiminin kararına karşı dava açmak istiyor. Avukat Lazić haber portalına verdiği röportajda şunları söyledi: “Eleştirmenler susturuluyor. Bu bir barış partisine yakışmıyor.”