Göç, çalışma, Ukrayna – partinin sonunda politikasını değiştirmesi gerekiyor

bencede

New member
Avrupa seçimlerinin sonuçları, trafik ışıkları koalisyonuna olan güvenin uzun süredir hissedildiğini belgeliyor. Küresel krizler her hükümetin hayatını zorlaştıracaktır ve Almanya son birkaç yılı nispeten zarar görmeden atlattı. Ancak bir kriz anında, krizi aşmak için elinizden geleni yapmalısınız ve durumu daha da kötüleştirecek hiçbir şey yapmamalısınız. Seçmenlerin gözünde koalisyon bu iddiayı karşılayamadı ve bu durum iktidar partisi olarak SPD'yi sert bir şekilde etkiliyor.

Partim çoğu zaman krizlerin aşılmasına ve insanların yaşamlarının iyileştirilmesine öncülük eden bir güç olarak algılanmıyor. Almanya'nın pek çok bölgesinde artık SPD'nin değil AfD'nin işçilerin oylarını kazanması özellikle acı verici. Bu sadece dış etkenlerden kaynaklanmıyor. SPD zorlu koalisyon ortaklarından ve pek de yapıcı olmayan bir muhalefetten sıkıntı çekiyor. Ancak iki buçuk yıldır kendi partime sorularım sadece Federal Meclis'te değil.

Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.

SPD'nin içeriği SPD'nin temel değerleriyle eşleşmelidir

Pek çok kişi, siyasi görüşleri ne olursa olsun, Almanya'nın işçi hakları, konut ve gelecekte yatırımlar konularında ilerleme kaydedebilmesi için güçlü bir SPD'ye ihtiyacı olduğu konusunda hemfikir. Ancak köklü değişiklikler olmadan partimin seçim sonuçlarında önemli bir iyileşme olmayacak. Daha iyi iletişim çağrısı doğru ancak yetersiz kalıyor. Açıklanabilecek politikalar oluşturmamız gerekiyor. Bu yalnızca çalışanlarla ilgili konularda daha gözle görülür başarılara ulaşma konusunda gerçek bir umut sunan politikalar olabilir.

Partimin temel sorununun, SPD'nin politikalarının çoğu zaman hedeflerine ulaşamaması olduğuna inanıyorum. Sosyal demokrasinin temel değerleri özgürlük, adalet ve dayanışmadır. Sosyal demokrat olmak, başkalarıyla empati kurmak, onların hayattaki, özellikle de işlerindeki başarılarına saygı göstermek, evde ve dünyada barış için çalışmak anlamına gelir. Eğer siyasi içeriğimizin artık bu ahlaki temele uymadığını görürsek değiştirmeliyiz. Bu örneğin eğitim için geçerlidir. Her çocuk, geçmişi ne olursa olsun iyi bir eğitim almalı ve başarılı bir eğitim ve kariyer yolu izlemelidir. Okullarda yazım standartlarının kaldırılmasının işçi sınıfının çocuğuna gerçekten faydası olur mu?

Ben Gross

Kişiye

Kristian Klinck, 1998'den beri SPD üyesi ve 2021'den beri Alman Federal Meclisi üyesidir. 2008'den 2021'e kadar Schleswig-Holstein'ın Preetz şehrinin şehir temsilcisiydi. 2004'ten 2009'a ve 2014'ten 2019'a kadar Berlin-Moabit ve Kiel'deki çocuk mahkemesinde gönüllü hakim olarak çalıştı.

Vatandaş ödeneğine ilişkin deneyim, iş merkezlerindeki uygulayıcıların bakış açısından olumlu olmuştur. Ancak iş arayanların, her gün işe gidenlere saygıdan dolayı da olsa, işbirliği yapma görevine sahip olduğu açıkça belirtilmelidir. Bu nedenle uygulayıcıları bize daha fazla yaptırıma ihtiyacımız olduğunu söylediklerinde bile dinlemeliyiz. Ve ücret farkı zorunluluğu, partimin bazen yaptığı gibi, çalışanlara yönelik vergi indirimi tekliflerine bu kadar dikkatli tepki verilmesine uymuyor. Bu alanda vergi indirimlerini savunurken daha cesur olmalıyız ve Federal Meclis'in muhafazakar kanadının servet vergisi getirmesini talep etmeliyiz.

Rolf Mützenich, korona salgınıyla mücadeleye yönelik güzel önerilerde bulundu. Çocuklarımız ve gençlerimiz normal okul derslerine çok geç döndüler. Ayrıca demokratik yelpazedeki muhalif görüşlerin ahlaka aykırı veya demokrasiye tehdit olarak görülmesi ne akıllıca ne de saygılıydı.

BGöçün daha sıkı düzenlenmesi daha fazla insanlık getirir

SPD'nin ikilemi özellikle göç konusunda açıkça görülüyor. Uzun yıllar boyunca Almanya'ya göç bir başarı öyküsüydü. Göçmenler olmasaydı Almanya'da hiçbir araba üretim hattından çıkamazdı. Ancak geçiş sistemimiz artık çalışmıyor. İltica sistemi yoluyla göç o kadar düzensiz ki artık insani açıdan haklı gösterilemez. Şehirleri ve toplulukları mümkün olanın ve ötesindeki sınırlara zorluyor. Almanya'da birikmiş yatırımların da etkisiyle konut piyasasında, eğitim ve sağlık sistemlerinde aşırı yük söz konusu.

Bir kişi, yalnızca Almanya'ya sığınma başvurusunda bulunarak, ortak değerlerin temel alındığı bir sanayi toplumundaki yaşama hazırlanmaz. Ancak birçok yerde dil edinimi, mesleki entegrasyon ve demokratik değer ve normların iletilmesine odaklanan aktif bir entegrasyon politikası için kapasite eksikliği bulunmaktadır. Göçmenlerin işlediği suçlar bu bağlamda özellikle çirkindir. Almanya'da güvenlik ve emniyet hissi zarar gördü. Bu durum, göç geçmişi olan ve olmayan tüm insanları eşit şekilde etkiliyor ve yabancı kökenli, yasalara saygılı büyük çoğunluğun itibarını kabul edilemez bir şekilde zedeliyor.

Ve tüm bunlara rağmen savunmasız ve savunmasız insanlara neredeyse hiç yardım etmiyoruz. Göç edenler çoğunlukla krizden etkilenen ülkelerin ayrıcalıklı sınıflarından insanlardır. Savunmasız insanların Almanya'ya gelme şansı çok daha az. Ülkemizde işçileri ve emeklileri büyük bir baskı altına sokan, insani değerlere neredeyse hiç hizmet etmeyen bir politikanın SPD'nin çekirdek seçmen kitlesine iletilmesi mümkün değildir.

Evet, trafik ışıkları koalisyonu daha iyi düzenlemeye çok katkıda bulundu. Nancy Faeser'in trafik ışığı koalisyonunun Nitelikli Göç Yasası ile birlikte geliştirilmesine yardımcı olduğu Ortak Avrupa İltica Sistemi, insanları düzenli göç rotalarına yönlendirme potansiyeline sahiptir. Ancak egemenin gözünde ve nesnel nedenlerden dolayı, kararlaştırılan önlemlerin hızlı bir şekilde uygulanmasına ek olarak, daha iyi düzenlemeye yönelik daha fazla adıma ihtiyacımız var. Bu tür adımlar olmadan, yaklaşan eyalet seçimleri sonrasında partimin ruh hali şu anda olduğundan çok farklı olmayacak.

Düzenleme yoluyla insanlığı yaratmayı amaçlayan bir politika, özellikle geri dönüşlerin işleyişine bağlıdır. Almanya'da sığınma hakkına sahip olmayan kişilerin, kendi ülkelerinin onları kabul etmemesi veya kabul etmemesi durumunda güvenli üçüncü ülkelere sınır dışı edilmeleri mümkün olmalıdır. Bu, ciddi suç işleyen kişiler için daha da geçerlidir. Bu durumlarda Almanya'daki insanların güvenlik çıkarları güvenlik çıkarlarından daha ağır basıyor. Göçün daha iyi düzenlenmesi ve göçün insani nedenlerle düzenlenmesi fikrini, yalnızca giriş vizeleri yoluyla kota çözümü çerçevesinde düşünseydik daha da iyi olurdu.

İnsanların kendileri ve çocukları için barış umuda ihtiyacı var

Konu Ukrayna'ya yardım olduğunda da stratejimizi buna göre uyarlamalıyız. Anti-emperyalist bir parti olarak SPD'nin Ukrayna'nın yanında durması doğrudur. Diplomasiye güvenmek de doğrudur. Ancak ikili stratejimiz, unsurları tutarlı bir şekilde uygulanmadığı için hedeflerine ulaşamıyor. Ukrayna silahlı kuvvetleri yavaş yavaş geri püskürtülüyor ve Bürgenstock Konferansı'ndan sonra barışa eskisinden çok daha yakın değiliz.

Olaf Scholz'u iç toplantılarda Ukrayna'ya destek konusunda dinlediğinizde doğru olanı söylüyor ama aynı zamanda yapılması gereken de yapılmıyor. Bu bağlamda, pratik tavsiyelerin hantal bir siyasi ve bürokratik aygıt aracılığıyla kanalize edilmesi nedeniyle liderlik düzeyine ulaşmasının yavaş olmasının bir sorun olduğunu düşünüyorum. Son aylarda birçok kez gördüğümüz gibi, örneğin enerji tedariği, tarım ve benim görüşüme göre Ukrayna'ya yardım konusunda bu tür tavsiyeler sıklıkla yumuşatılıyor. Ne Rusya'nın ne de Çin'in katılmadığı konferansların pek bir anlamı yok ve biz Ukrayna'ya o kadar küçük miktarlarda silah sağlıyoruz ki, Rusya'nın müzakere etme isteği önemli ölçüde artmıyor.

İki düzeyde gerçek çözümlere ihtiyacımız var. Rusya'yı ya da en azından Çin'i kapsayan duyurulan takip konferansı derhal gerçekleştirilmelidir. Ve Rusya'nın zafer kazanma ihtimalini azaltmak için askeri yardımımızı Ukrayna'ya kadar genişletmemiz gerekiyor. Tedariklerimizi genişletip istikrara kavuşturarak büyük olasılıkla Rusya'yı diplomasi yoluna girmeye ikna edeceğiz. Barış araştırma enstitüleri, 2024 barış raporunda, gerçek sosyal demokrat ilkelere karşılık gelen bu birleşimi tam olarak tanımladı. Bunu başarmak için Ukrayna'ya yapılan yardım ile yerli yatırım arasındaki tarif edilemez mali rekabetin sona erdirilmesi gerekiyor.

İleriye bakmak, geleceğe olumlu bir bakış açısı geliştirmek anlamına gelir

Siyasette vizyona yer olup olmadığı sıklıkla tartışılıyor. SPD'nin en az bir vizyondan sorumlu olduğunu düşünüyorum: günlük yaşamda iyi bir yaşam, iyi bir iş, güzel ve uygun fiyatlı bir ev, işleyen bir sağlık ve sosyal sisteme sahip güvenli bir ülke vizyonu, kısacası: Huzur içinde ve korkusuz bir yaşam için. Partim, mevcut koşullar altında bu hedefe ulaşmak için insanca mümkün olan her şeyi yapıp yapmadığımız sorusuyla değerlendirilecek.

Başbakanlık ile parti arasındaki iyi işbirliği özellikle önemli olacaktır. Olaf Scholz ve Başbakanlık başkanı Wolfgang Schmidt doğru olanı yapmak istiyor. İşçilerin çıkarları doğrultusunda dengeli bir politika, göçün daha iyi düzenlenmesi ve çağdaş bir barış politikası, diğer bir deyişle küresel krize yanıt olarak kelimenin tam anlamıyla sosyal demokrat bir politika için geniş bir toplumsal çoğunluk var. krizler. Artık Şansölyeliğin görevi bu toplumsal çoğunluğu siyasi çoğunluğa dönüştürmektir. Bu, Sosyal Demokrat seçim kampanyacıları için bir rüzgar olacak ve Almanya için büyük bir kazanç olacaktır.