Güney Kore cumhurbaşkanı geri adım attı: sıkıyönetim kaldırıldı

bencede

New member
Başkanı Güney KoreYoon Suk Yeol şunları söyledi: sıkıyönetim her gece televizyonda yayınlanan habersiz bir konuşmasında, “utanmaz Kuzey Kore yanlısı devlet karşıtı güçlerin” kökünü kazıyacağını söyledi. yeol geri adım attı Birkaç saat sonra sokaklardaki protestolar ve Parlamentonun oybirliğiyle muhalefeti karşısında. Hükümet, acil durum tedbirini resmen kaldırdıktan sonra, görevlendirilen askeri personeli terhis etti.

Yoon bir televizyon konuşmasında, “Kısa bir süre önce Ulusal Meclis olağanüstü halin kaldırılması çağrısında bulundu ve sıkıyönetim operasyonları için görevlendirilen orduyu geri çektik” dedi. “Meclis'in talebini kabul edip sıkıyönetim kaldıracağız.”

Ana muhalefetteki Demokrat Parti, 2022'den beri görevde olan Yoon'dan şunları yapmasını istedi: istifa edin veya görevden alınmayla karşı karşıya kalın ve vatana ihanet suçlaması.

Park Chan, “Sıkıyönetim kaldırılsa bile vatana ihanet suçlamasından kaçamaz. Başkan Yoon'un artık ülkeyi normal bir şekilde yönetemeyeceği tüm ulusa açıkça ortaya çıktı. O istifa etmeli” dedi. -dae, Demokrat Parti'den bir milletvekili.

Sıkıyönetim ve eğlence endüstrisine yönelik potansiyel riskler

Sıkıyönetim ilan ederken, muhalefet partilerinin ülkeyi krize sokmak için parlamento sürecini rehin aldığını öne süren Yoon, düzeni ve anayasayı korumak için bu tedbire başvurmaktan başka seçeneği olmadığını söyledi.

Stellar Blade'den Eve muhtemelen bu sene Kore'den gelen en ünlü karakter.

“Sıkıyönetim ilan ediyorum” Özgür Kore Cumhuriyeti'ni Kuzey Kore komünist güçlerinin tehdidinden korumakhalkımızın özgürlüğünü ve mutluluğunu yağmalayan aşağılık Kuzey Kore yanlısı devlet karşıtı güçleri ortadan kaldırmak ve özgür anayasal düzeni korumaktır” diyen Yoon, konuşmasında hangi spesifik önlemlerin alınacağını söylemedi.

Açıkçası da eğlence endüstrisi etkilerine maruz kalmış olabilir. Örneğin, “büyük bir eğlence şirketinden” isimsiz bir kaynak Korea JoongAng Daily'ye “planlanan etkinliklerin iptal edilmesi gerekebileceği ihtimaline karşı durumu takip ettiklerini” söyledi. Toplantılara yönelik abluka muhtemelen yalnızca miting politikacılarıyla ilgilidir, ancak Duruma temkinli yaklaşıyoruz, diğer şirketlerin nasıl tepki vereceğini göreceğiz.”

Bu anlamda da oyun dünyası eSpor etkinliklerinde bir blokaj yaşanabilirdi. Dahası, Güney Kore son yıllarda büyük konsol yapımları söz konusu olduğunda, örneğin Shift Up'ın Stellar Blade gibi oyunlarıyla giderek daha fazla öne çıkıyor.

Güncelleme 17.45 | Güney Koreli milletvekilleri, Başkan Yoon Suk Yeol tarafından açıklanan sıkıyönetim kararnamesini engellemek için oy kullandı. 300 sandalyeli Ulusal Meclis'teki 190 milletvekili tedbirin iptali yönünde oy kullandı. Oylamanın sıkıyönetim ilanı üzerinde ne gibi bir etki yaratacağı belli değil. Güney Kore yasalarına göre cumhurbaşkanının oylamaya saygı duyması gerekiyor.

19.20 Güncellemesi | Ulusal yayıncının bildirdiğine göre, Güney Kore ordusu, ulusal parlamentonun sıkıyönetim uygulamasını engelleme yönünde oy kullanmasına rağmen, Başkan Yoon Suk Yeol tarafından kaldırılıncaya kadar sıkıyönetim yasasını sürdüreceğini söyledi.

00.30 Güncellemesi | Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, bizzat kendisinin kararlaştırdığı sıkıyönetim kararının parlamentonun oybirliğiyle ret oyu sonrasında iptal edileceğini duyurdu. Açıkça görülüyor ki, ülkenin milletvekilleri Güney Kore ordusunun terhis edilmesine yönelik önergeyi onayladı.