Günümüzde pusula, harita ve sadece metin tabanlı görev istemleri olmadan Morrowind oynayan çok az kişi vardır.

bencede

New member
Daha yaşlı ve daha bilgili oyuncular, o dönemi kesinlikle hatırlayacaktır. RPG'ler nereye gideceğinizi söyleyen göstergelerle dolu değildi veya üzerlerinde düzinelerce simge bulunan haritalar. The Elder Scrolls Online yönetmeni Matt Firor'a göre bugün, Morrowind benzeri bir oyun haritasız, pusulasız ve sadece metinde anlatılan görevlerle çok fazla oynanmazdı. Bu tür tasarımlar, en azından AAA alanında tükendi.

Soyu tükenmiş stil

Friar, Rock, Paper, Shotgun için yazdığı modern RPG tasarımına dair bir makalede, “ne pusulası ne de haritası olan, görevlerin 'sağdaki üçüncü ağaca git ve 50 adım batıya yürü' olduğu” oyunların modern bir kitleye asla ulaşamayacağını şöyle açıklıyor: “Bunu şimdi yapsaydım, kimse oynamazdı. Çok az kişi oynardı. Şimdi ipuçları ve tüyolar vermelisinve kimse gerçekten sorunları çözmek için bu kadar zaman harcamak istemez. Hikayenin kendilerine anlatılmasını, başka bir oyuncuyla etkileşime girmelerini veya bir NPC ile etkileşime girmelerini isterler.”

Frior, cesurca Morrowind'in adını anarak, “Morrowind'in açıkça harika bir oyun olduğunu” ancak “hikayesini anlatma biçiminin şu anki oyuncu kitlemiz için biraz eski moda olduğunu” ekledi… Hepsi oyuna mümkün olduğunca fazla zaman ayıracak sıkı PC veya birinci nesil konsol oyuncuları değil.”

Bu yüzden Bir tasarımcı oyununun “ilgi çekici ve eğlenceli” olduğundan emin olmalıdırve bir ağaçtan 50 adım öteyi ölçmeye çalışarak bir tarlada dolaşmak artık öyle kabul edilmiyor. Bu biraz üzücü, çünkü ben eski kafalı bir oyuncuyum.”

Kısacası Friar için durumun böyle olması ve birçok oyuncunun artık maceraları klasik şekilde yaşamak istememesi üzücü olsa da onları hayal kırıklığına uğratmamanın başka yolu yok.