Heino politikacılara saldırdı: “Almanya kimliğini kaybediyor”

bencede

New member
Heino, turnesi vesilesiyle verdiği bir röportajda, diğer şeylerin yanı sıra yaklaşan federal seçimler hakkında yorum yaptı ve SPD'ye saldırdı. 86 yaşındaki pop şarkıcısı, seçim zaferinin ardından çok tartışılan “Artık Almanya'nın da Trump gibi birine ihtiyacı var” açıklamasıyla Mitteldeutsche Zeitung'a (MZ) tam olarak ne demek istediğini açıkladı. “Benim için o sadece büyük popülariteye sahip bir adam değil. O aynı zamanda barışı getiren ve yeni savaşlar başlatmayan biri” dedi Heino.

Heino: Almanya kimliğini kaybediyor

Ancak pop şarkıcısı, seçim kampanyası etkinliklerinde bazen “100.000'den fazla kişinin katıldığı” Trump'ın popülerlik derecesine sahip hiçbir Alman siyasetçiyi tanımıyor. “Bana Almanya'da ya da Avrupa'da pek çok insanın konuşmasını görmek istediği bir politikacı gösterin. Sosyal Demokratlar kendi adamlarını otobüs dolusu oraya taşısalar bile muhtemelen yalnızca birkaç bin kişiyi bir araya toplayabilirler.” Bugün hâlâ popüler olan eski SPD şansölyeleri Willy Brandt ve Helmut Schmidt'in çağdaşı olan Heino, 2015'te Bad Münstereifel belediye başkanı SPD adayı Werner Esser'in desteklediği seçildiğinde hâlâ bu özelliğe sahipti.

Heino, temel sorunun Almanya'nın “kendi kimliğini” kaybetmesi olduğunu söyledi. Dolayısıyla “buna karşı koyacak bir politikacıya ihtiyaç var”. 86 yaşındaki sanatçıya göre bunlar büyük olasılıkla CDU/CSU'da mevcut: “Şu anda Markus Söder ve Friedrich Merz ile iyi bir şekilde temsil edileceğimizi düşünüyorum.”

Pop şarkıcısı sözlerini sakınmamasıyla tanınıyor. Sat.1 kahvaltı televizyonunda cinsiyet hakkında ne hissettiği sorulduğunda Heino, 2023'te şu cevabı verdi: “Böyle bir şey isteyen insanların beyinleri, Rheinland'da söylediğimiz gibi, kafalarına kazınmıştır.”

Heino sessiz çoğunluğun şarkıcısı mı?

Pop yıldızı, bunun gibi açıklamaların kargaşayı tetiklediğini söyledi. “Ama gittiğim her yerde insanlar, aralarında çok gençlerin de olduğu, omzumu sıvazlayıp şöyle diyorlar: Sonunda tanınmış simalardan biri ağzını açtı. Bazıları benim sessiz çoğunluğun şarkıcısı olduğumu söylüyor,” dedi Heino MZ'de. Ve ayrıca: “Aklınızda bir şey varsa onu söylemelisiniz. Ve eğer bir şey uymuyorsa, bunu söylemelisin. Ben buna alışkınım. Ben eğilmeyeceğim.”

Asıl adı Heinz Georg Kramm olan 86 yaşındaki sanatçı, şu sıralar Almanya ve Avusturya'daki kiliseleri geziyor. “Sonsuza Kadar Barış” turnesi kapsamında kutsal eserlerin yanı sıra türküleri de seslendiriyor. Heino, 50 milyondan fazla plak sattığını söylüyor. Pop şarkıcısının kariyeri 1960'larda başladı. “Blue Blossoms of the Gentian”, “La Montanara” ve “The Black Barbara” gibi şarkılarla ün kazandı.