“Kadınlara arkadaşlarının cenazelerinin yanında tecavüz edildi”

bencede

New member
Cumartesi sabahı, İsrail’in en batı ucundaki Negev çölünde bir çılgınlık: Nova festivalinin ziyaretçileri Yahudi Sukkot festivalinin sonunu kutluyor. Komşu Gazze Şeridi’nden gelen patlama sesleri kutlamayı bölüyor ve roketler beş dakika boyunca İsrail’e doğru uçuyor.

Sonra birdenbire çölün ortasında teröristler beliriyor. Bir katliam başlıyor. Yüzlerce festival ziyaretçisi öldürülüyor, kadınlara tecavüz ediliyor ve çok sayıda insan kaçırılıyor. Hayatta kalan görgü tanıklarının çeşitli uluslararası medyaya aktardıkları bunlar.

Onlara göre, Hamas teröristleri SUV’larla ilerlerken, orada bulunan polis memurları da 4 ila 5 bin kişilik kalabalığa bölgeyi terk etmeleri çağrısında bulundu. Hayatta kalanlardan biri American Tablet Magazine’e şunları söyledi: “Kadınlar parti alanında, arkadaşlarının cesetlerinin yanında tecavüze uğradı.”

Rave Katliamı’nın Görgü Tanıklarının Anlatımı: Genç kadınların arkadaşlarının cesetlerinin yanında tecavüze uğradığı sahneler.https://t.co/jlq5QRbS2h

— Tablet Dergisi (@tabletmag) 8 Ekim 2023
Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Adam, “Bir grup Arap çocuk tarafından tutulan bir adamın Haberlarını gördüm” diye devam etti. “Yaklaşık 16-17 yaşlarındalar. Onlar çocuk ama zaten genç adamlar ve bu adamı tutuyorlar ve o da kız arkadaşının bisiklete bindirilip ondan uzaklaşmasını izliyor. Ne olacağını Tanrı bilir.”

Hayatta kalan diğer bir kişi olan 26 yaşındaki barmen Peleg Oren, Britanya’nın Independent gazetesine saldırının başlangıcını anlattı: “Kendi arabam vardı ve arkadaşlarımı benimle gelmeye ikna etmeye çalıştım, ancak bazıları çoktan taksi sipariş etmiş ve kalmak istemişti. birlikteydiler, bu yüzden beni dinlemediler.” Festivale çok sayıda ziyaretçinin otobüsle geldiği anlaşılıyordu, saldırıdan kaçma şansları yoktu.

“İçinde delikler ve cesetlerle dolu bir araba vardı.”

Peleg, Independent’a, arabasını “çılgın bir şekilde” tarlalarda sürdüğünü, kaçmaya çalışırken öldürülen İsrailli sivillerle dolu bombalanmış arabaların yanından geçtiğini söylemişti. “Ordu ya da başka yardım yoktu. Tarlalarda gezinmek için Waze’i (navigasyon uygulaması, editörün notu) kullanıyorduk ve yakınımızdan geri dönen bir araba gördük, yolcu eliyle daire çiziyor ve ‘Geri dön, geri dön’ diyordu. İçinde delikler ve cesetlerle dolu bir araba vardı. Biz de tarlalara geri döndük.” Yoğun roket ve silah sesleri nedeniyle yol kenarına saklandı.

Hayatta kalanlardan biri Tablet Magazine’e arkadaşlarıyla birlikte bir çalılıkta saklandığını söyledi. “Tam başımızın üzerinden ateş ediyorlarmış gibi hissettim” diye hatırlıyor. “Bir çalılığın içine atladım… Silah sesleri sanki etrafımızdan 180 derece geliyormuş gibi hissettim. En azından birkaç saat orada olacağımızı biliyordum. Ve yanımda hiçbir şey yoktu. Ve şunu düşündüm: İstediğim tek şey bir silah. Bizi koruyacak bir şey istiyorum.” Sokakta yürüyorlardı ki Ordu ve polis araçları görürdü.

Negev Çölü’nde Süpernova Festivali’ne düzenlenen saldırının yeni görüntüleri yayınlandı #İsrail Dün.

Yalnızca bu etkinlikte 250’den fazla kişi katledildi.

Şu anda ölü sayısı 700’de ve artıyor.

Çok sayıda kişi de rehin alındı.#İsrailfestival pic.twitter.com/ezodQlyH4A

— MirelaMonte (@MirelaMonte) 9 Ekim 2023
Teröristler suçlarını filme alıp internete koydu

Hamas, festival katliamlarını maksimum propaganda amacıyla kullandı. Kaçırılan insanların resimlerini yaydı; Görünüşte cansız, yarı çıplak ve parçalanmış bir kadının Hamas SUV’unun bagajında yer aldığı Haber tüm dünyada yayıldı. Teröristler onları çığlıklar atarak Gazze Şeridi’ne sürdü. Sonra ortaya çıktı: Muhtemelen cansız kurban Shani Louk bir Alman vatandaşı. Birinde Almanca Haber konuşma annesi halktan kızını bulmasına yardım etmesini istedi. X (eski adıyla Twitter), teröristlerin baygın Shani Louk’u Gazze’ye doğru sürdüğü Haberyu sildi.

Başka bir genç kadın olan Noa Argamani ise motosikletle kaçırıldı. O da öyleydi bir Haberda görüldü, hafta sonu X’te viral oldu. 27 yaşındaki çocukluk arkadaşı Yad Gorjalstan, Noa’nın yakalanmasından kısa süre önce mesajlarının son ekran görüntülerini paylaşmıştı. Saldırganlar insanları avlarken bir grupla birlikte saklandığını yazdı. Independent’a konuşan Gorjalstan, “Çılgına dönen, insanları öldüren ve kaçıran teröristlerin olduğunu söyledi” dedi. Ondan en son Cumartesi sabahı saat 10’da haber aldı ve ardından onu Hamas’ın meşhur propaganda Habersunda gördü.

Gorjalstan Independent’a şunları söyledi: “Bu kalbimi kırıyor çünkü Noa’nın doğum günü yaklaşıyor ve onun Gazze’de olacağını bilmek beni öldürüyor.” “Dün Noa’nın babası ve ailesinin yanındaydım. Onun tek çocuğu kaçırıldığı için yardım için çığlık attığını gördüğümde perişan oluyor; Bunun nasıl bir his olduğunu hayal bile edemezsin.”

Bu Haberda 25 yaşındaki Noa Argamani’nin İsrail’de Hamas savaşçıları tarafından kaçırıldığı görülüyor.

Noa bir motosiklette tartaklandı ve çölde sürüldü. Babası gazetecilere onun ortadan kaybolmasıyla ilgili konuşurken gözyaşları içindeydihttps://t.co/G2KFlVqF8t pic.twitter.com/wnYALo91hB

— Gökyüzü Haberleri (@SkyNews) 8 Ekim 2023
Nova Festivali: Şu ana kadar 260 cenazeye ulaşıldı, arama çalışmaları devam ediyor

Aile üyeleri ve yakınları İsrail medyasına, festivale katılanların kendilerine gönderdiği panik dolu mesajları anlattı. Öldürülen genç bir kadının annesi, İsrail medyası Mako’ya, kızının bacağının kırılması nedeniyle kaçamadığını söyledi. “Kaçmanın hiçbir yolu yoktu.”

Festivalde güvenlikten sorumlu olan bir diğer kayıp ise sesli mesajda şunları söyledi: “Gözümüzün önünde partiden insanları topluyorlar. Herkese buradan defolup gitmelerini söylüyoruz.” Bir arkadaşımız Independent’a söyledi.

Kayıp kişilerden kaçının öldüğü ya da kaçırıldığı henüz kesin olarak belirlenemiyor. Gazze’deki rehinelerden kaçının hâlâ hayatta olduğu da bilinmiyor.

“Rehinelerin sağlığı ve yaşamları konusunda çok endişeliyiz. İsrail ordusunun uluslararası sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus, Independent’a şöyle konuştu: Bu noktada kimsenin canlı döneceklerini garanti edebileceğini düşünmüyorum. Şu ana kadar festival alanından 260 ceset çıkarıldı. Ölenleri, hayatta kalanları ve kaybolan kişileri arama çalışmaları henüz tamamlanmadı.

İsrail’in verdiği bilgilere göre, Hamas teröristleri İsrail topraklarında 700 kişiyi öldürdü, 2.100 kişiyi yaraladı ve çok sayıda askerin yanı sıra çok sayıda çocuk, kadın ve yaşlının da aralarında bulunduğu en az 100 kişiyi Gazze Şeridi’ne kaçırdı.