NVIDIA 2000'lerde AMD'ye satılabilirdi ancak bir CEO iddiası anlaşmayı bozdu

bencede

New member
Bugün NVIDIA, piyasa değeri açısından Microsoft ve Apple ile rekabet ediyorYapay zeka çipleri sayesinde katlanarak büyüdü, ancak kesinlikle çok güçlü olmadığı yıllar da oldu ve eski bir mühendisin söylediğine göre, hatta risk bile aldı. AMD tarafından satın alınmakbugün her bakımdan geride bıraktığı tarihi rakibi. NVIDIA CEO'su Jen-Hsun Huang'ın birleşmeden sonra şirketin tek CEO'su olmak istemesi olmasaydı, anlaşma gerçekleşebilirdi.

Mühendis Hemant Mohapatra, X'te NVIDIA'nın AMD'den çok önde olmasının ironisine işaret ettiği uzun bir yazıda hikayeyi anlattı: “NVIDIA artık piyasa değeri açısından AMD ve Intel'i çok geride bıraktığına göre, bu hikayeyi anlatmanın ilginç olacağını düşündüm. 2000'lerin ortalarından sonlarına kadar AMD'de 6 yıldan fazla mühendis olarak çalıştım ve bugün gördüğümüz CPU'ları/APU'ları/GPU'ları tasarlamaya yardımcı oldum.

O zamanlar, AMD'nin piyasa değeri açısından Intel'i geçebileceği düşünülemez (ki bu 2020'de oldu!) ve Nvidia'nın ikisini de geçebileceği! Aslında AMD, Nvidia'yı neredeyse satın alacaktı, ancak Jensen Huang (Nvidia CEO'su), birleşen şirketin CEO'su olarak Hector Ruiz'in (AMD CEO'su) yerini alamayacağı sürece satmaya yanaşmıyordu. Eğer bu gerçekleşseydi dünya çok farklı bir yer olurdu.”

Mohapatra daha sonra arka plan bağlamını vererek AMD'nin CPU üretiminde her zaman kendisinden önde olan Intel'i yakalamanın yollarını sürekli aradığını ve ATI'nin satın alınmasının şirket için yeni bir pazar açtığını, bununla ilgili iç şüpheler olmasına rağmen, çünkü o zamanlar GPU'lara olan talep bugün olduğundan daha düşüktü ve her şeyden önce CPU'larla karşılaştırıldığında.

Eğer bu birleşme gerçekleşseydi teknoloji dünyasının nasıl olacağını kim bilir. Muhtemelen bugün piyasada çok farklı ürünler olurdu. Çok yakın zamanda AMD'yi son on yılda kurtaran şeyin PS4 çipleri için Sony ile yapılan anlaşma olduğu ortaya çıktı.