Pikmin 4: Shigeru Miyamoto, dizinin neden Nintendo’dan diğerleri kadar iyi satış yapmadığını merak ediyor

bencede

New member
Öğretmen Shigeru Miyamoto yuvarlak bir masada kendi kendine sordu. Pikmin 4Pikmin serisi nasıl olur? daha az sat diğer Nintendo serilerinden, onun için gerçekten eğlenceli olmasına rağmen. Mario evinin Mario veya Zelda gibi birçok çok başarılı dizisi varken, Pikmin hala milyonlarca kopya satabilen küçük başarılar arasında yer alıyor.

öğretmenin soruları

Pikmin 4 önceki bölümlere göre daha başarılı olabilecek mi?

Miyamoto, Pikmin 4’ün bir şeyleri değiştirmesini ve iyi satmayı başarmasını umuyor. Ona göre farkı yaratan farklılıktır. algılanan zorluk Bu aynı zamanda oyunun kimliğinin anahtarlarından biri olacaktır. Kaldırılırsa, oyuncuların bir Pikmin ile uğraşmıyormuş gibi hissetmelerine neden olur.

Miyamoto: “Seride şimdiye kadar Pikmin’den Pikmin 3’e kadar üç oyun oldu ve şahsen ben her zaman ‘Oynaması bu kadar eğlenceli olmasına rağmen satışlar neden patlamadı? onları çok mu zor buluyorsun?”

Ölebilirsin çünkü insanların onları daha zor bulduğunu anlıyorum. Ama serinin gücünün ölümlülükle olan ilişkisinde yattığını düşünüyorum. Bir şey geri döndürülemezse, istenmeyen şeylerin olmasını önlemenin bir yolunu bulmalısınız. Pikmin’in ölmesini engellemek için “Dandori” uygulamanız gerekir. Benim için bu oyunu benzersiz kılan da bu. Bence insanlar Pikmin’in mekaniğini iki nedenden dolayı zor buluyor: kontroller ve oyunun derinliği Oynanış. Bu yönleri “zor” yerine “ilginç” olarak nasıl sunabileceğimizi düşünmek için çok zaman harcadım.

Pikmin 4’ü olabildiğince çok kişinin oynamasını nasıl istediğimizi tartışıyorduk, ancak Pikmin’in özüne doymazsak, diziden keyif alanların beklentilerini karşılayamayacağız. şu ana kadar. İlk oyun daha derin bir meydan okumaya sahipken, ikincisi içerik açısından daha kapsamlıydı ve Pikmin 3 ile birinciye daha çok benzer bir şeye geri döndük. Ama biraz düşündükten sonra ikisini de yapabileceğimizi fark ettim. tutabiliriz derinlik kontrollerle ilgili zorluklarla başa çıkmak için işlevsel desteği sağlarken, Pikmin’i bu kadar ilginç kılan oynanabilirlik.”