“Pozitif ve hırslı futbol oynayan bir grup görmek istiyorum”

bencede

New member
Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Vitor Pereira ve oyunculardan Osayi-Samuel, Frankfurt maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
birinci vakit içinderda kelam alan Bright Osayi-Samuel, yarın oynanacak müsabakayla ilgili, “Çok uygun bir maç olacağını düşünüyorum. Son 5 maçımızda fazlaca düzgün oynadık. Yeni bir hocamız bulunmasına karşın uygun bir performans gösterdik. Bu turnuvanın bizler için ne kadar güzel olduğumuzu göstermek için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. hem de bizim için bir test. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum, yarın için sabırsızlanıyorum.” dedi.
Kişisel performansı ile ilgili genç oyuncu, “Şahsi olarak her geçen gün geliştiğimizi düşünüyorum. Hocamız da maç maç üzerine koymam gerektiğini söylüyor. Son maç âlâ bir performans gösterdim fakat 3 puanı alsaydık daha güzel olurdu ki asıl gayemiz buydu. Uygun oyunumun ve golümün bana getirmiş olduğu özgüveni yarınki maça taşımak istiyorum. Düzgün bir başlangıç yapmak istiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.
Eintracht Frankfurt’un yeterli bir grup olduğunu belirten Osayi-Samuel, maçtan beklentisini ise, “İyi oynuyorlar. Onların maçlarını izledik. Lakin bizim kendimize konsantre olmamız gerekiyor. Alışılmış ki rakibi bilmek, âlâ tahlil etmek kıymetli fakat bizim kendimize konsantre olup kendi oyunumuzu oynamamız daha kıymetli. Herkes bu maça hazır.” kelamlarıyla söz etti.
Akabinde kelam alan teknik yönetici Vitor Pereira, yaptığı maç değerlendirmesinde şu tabirleri kullandı:
“Hiç kuşku yok ki düzgün bir maç olacak. İki kadro da âlâ oyunculardan konseyi, teknik ve taktiksel manada uygun ekipler. Hoş bir stat, düzgün bir yer. İnanıyorum ki fazlaca uygun taraftarlar da olacaktır. Yarın teknik ve taktik olarak kaliteli, öz inançlı, olumlu ve hırslı futbol oynayan bir kadro görmek istiyorum. Yarın ki maç kolay olmayacaktır. Buraya gelmemizi sağlayan play-off’larda gösterdiğimiz özgüveni göstermemiz gerekiyor. Rakibimize karşı oynamak bizim için bir fırsat. Çok fazla Türk taraftar ve Fenerbahçe taraftarı olacaktır. Finlandiya’ya gittik orada da epeyce fazla taraftarımız vardı. Büyük bir kulübü temsil ediyoruz. Yarınki maçtan isteğim taraftarlarımızın gurur duyabilmesi.”
Grupla ve yarın oynanacak maçla ilgili sorulara da Portekizli teknik adam, şu karşılıkları verdi:
“Sivasspor maçından daha sonraki müddetimizi daha epeyce rejenerasyon için geçirdik. O denli bir maçtan çıkıp yarın oynayacağımız maçı oynamak ve daha sonra Pazar günü bir lig maçı oynamak kolay değil. Sivasspor maçında oynayan oyuncular bu süreçte daha fazlaca rejenerasyon idmanı yaparak geçirdiler. bununla birlikte sakatlıktan dönen oyuncuların aslında idmanlara kademe kademe katılmasını amaçladık. Sakatlanmamaları için yanılgı yapmak istemiyorum o yüzden önlemli bir biçimde kademe kademe arttırarak idmanlara katıldılar. Bu maça hazırlıklarımız daha epey teori üzerineydi. İdmanlardan fazlaca görüntü tahlille üzerine hazırlıklarımızı yaptık fakat hazırız. Çok hoş bir atmosfer olacağını düşünüyorum. Elimizden gelenin en uygununu yapıp kendi kimliğimizi alana yansıtmaya çalışacağız. Kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız. Frankfurt da birebir biçimde kendi oyununu alana yansıtmaya çalışacak. kararı bakılırsaceğiz. Mesut Özil, yarınki maç için epey hırslı ve ekibine yardım etmek istiyor. Kendisi tam bir ekip oyuncusu. Kalitesiyle ekibe yardım etmek istiyor. Yalnızca taktiksel manada değil, bununla birlikte ekibin kaptanlarından bir tanesi. Kaptanı olarak da gruba yardım ediyor. Bizim için, kulübümüz için ve taraftarlarımız için fazlaca kıymetli bir oyuncu. Yarın ona yeterli bir maç diliyorum. Daha evvel de deklare ettiğım üzere sistemlerden daha kıymetli olan şey davranışlardır. Rakibimizin de istikrarlı olarak alanda sergilediği davranışları var. Onlar hakikaten kuvvetli bir ligde, Avrupa’nın hatta bence dünyanın en büyük 5 liginden birinde oynuyorlar. Bu da şu manaya geliyor. Her 3 günde bir kuvvetli kadrolara karşı maç yapıyorlar. Tahlil ettiğim kadarıyla alanda istikrarlı belirli davranışları olan bir ekip. Ancak sistemler değişebilir. Kıymetli olan davranışların ne olduğudur. Bizi anlatırken de tıpkı şeyi söylemiştim; davranışlar aslında alandaki sisteminizden daha değerlidir. Aslında alana dizilişiniz maça nasıl başladığınızdır. Maçın ofans ve defans anında sisteminiz değişiklik gösterir, kıymetli olan davranışınızdır. Yeterli oynamanın tek yolu kendi kimliğinizi, prensiplerinizi alana yansıtmaktır. Bu prensipler bizim buraya geldiğimiz birinci günden beri uygulamaya çalıştığımız prensipler.”