“Putin’in bizimle işi henüz bitmedi”

bencede

New member
Ev
siyaset
İngiltere Savunma Bakanı: Putin’in bizimle işi bitmedi

Giden Bakan Ben Wallace, 2030 yılına kadar Rusya veya Çin ile doğrudan çatışma uyarısında bulunuyor. Batı’yı belirsiz zamanlar bekliyor.

Maximilian Birası

“On yılın sonuna doğru dünya çok daha güvensiz olacak”: İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace (arşiv görüntüsü).Alexander Welscher/dpa

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, İngiltere’nin 2030 yılına kadar “çatışmaya girebileceği” konusunda uyardı. Wallace, İngiliz The Sunday Times gazetesine verdiği demeçte. Muhafazakar, Başbakan Rishi Sunak kabineyi değiştirdiğinde hükümetten ayrılacağını da açıkladı.

Gazete muhtemelen eylülde hazır olacağını yazıyor. Wallace, gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde alt meclisteki koltuğundan istifa etmeyi planlıyor.

Olaf Scholz ve Çin stratejisi: Dünya Şansölye'ye başını sallıyor

Strateji yok: Olaf Scholz’a dünya başını sallıyor
  • hisseler
Wallace, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin ve hatta El Kaide gibi terörist gruplar gibi tehditler karşısında hükümetin savunmaya daha fazla harcama yapması gerektiğini söyledi. “On yılın sonuna doğru dünya çok daha belirsiz olacak. Sanırım kendimizi bir çatışmanın içinde bulacağız. Wallace, ister soğuk ister sıcak bir çatışma olsun, zor durumda kalacağımızı düşünüyorum” dedi.

İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın

Savunma bakanı, terör grupları El Kaide ve İslam Devleti’nin Afrika’da yeniden canlanabileceği konusunda uyardı. Wallace’a göre bu, İngiltere’yi bir Afrika devletine yardım sağlamaya sevk edebilir. El Kaide Afrika’da büyüyor çünkü bazı hükümetler karşı koyamıyor. “IŞİD geçen yıl Mozambik’te bir kasabayı havadan ele geçirdi.”

Federal hükümetin Çin stratejisi: Dostane bir gazete değil

Çin stratejisi: Dostane kağıt yok
  • hisseler
Çin’e gelince, Wallace, Pekin’in kendisini askeri olarak giderek daha fazla güçlendirdiği Güney Çin Denizi’ndeki güç arayışına işaret etti. “Pasifik’te tam bir siyasi çöküş görebiliriz” dedi. “2030’a gelindiğinde kendinizi bir Soğuk Savaş durumunda bulabilirsiniz.”

Ancak en büyük endişesi Rusya için: “Putin Ukrayna’da kaybederse derinden yaralanır.” Ne de olsa Rusya başkanının hala bir hava kuvvetleri ve donanması var ve donanmasının oldukça agresif manevralar yürüttüğünü görüyoruz. Putin’in bizimle işi henüz bitmedi. Önümüzdeki üç veya dört yıl içinde saldırma şansı var.”