Queer ve Müslüman Berlinler bile Papa Francis'e veda ediyor

bencede

New member
“Ben bir Müslümanım, ama Francis en derin saygımı hak ediyor. Ona veda etmek istedim,” diye açıklıyor Berlin'den Ali. Türk ebeveynlerinin oğlu ve “gerçekten inanan bir Müslüman değil”, ama “Benim kökenimi, kimliğimi biliyorum. Yine de, bu Papa özeldi. Bize saygı duydu, diyaloga bakmak istedi,” dedi Berliner Zeitung'a doğrudan Vatican'a götüren Della Consiliazione.

Berlin Müslüman Roma'da Francis'e teşekkür ederiz

Bu yüzden St.Peter Bazilikası'ndaki açık tabut Francis'in yanından geçmesi için bir minnettarlık işaretiydi. Alman kardinal Gerhard Ludwig Müller ile tam bir tezat oluşturan Ali – en azından Francis'in halefi için “yarışta” dış kaynaklardan sağlandığı söyleniyor. Francis'in keskin eleştirmeni, birkaç saat önce, yaklaşan Papa'nın İslam'la diyalog yolunu güçlü bir şekilde yeniden düşünmek zorunda olduğunu duyurdu.

Annenin kolundaki bebekler, yaşlı insanlar, koyu derili, Avrupalılar, şaşırtıcı derecede birçok Asyalı, kör ve evsiz insanlar – hepsi Cuma akşamına kadar St.Peter Bazilikası'ndaki Papa Francis'in kalıntılarına akın etti. Sonunda, 200.000'den fazla olduğu söyleniyor. Ve burada son onura sahip olmak için birçok Alman da var. Güney Amerikalılar, Polonyalılar veya İtalyanlar gibi değil – yani iyi bir şekilde bir devlet bayrağı veya sıcak bir poster ile donatılmış. Almanlar göze çarpmayan, sessiz – ve yine de Vatikan'ın içinde ve çevresinde çok sayıda.

Alman ailesi için “üzücü onur”

Campo Santo Teutonico'da Vatikan'ın içinde veya çevresinde kaç Alman var, Vatikan duvarlarında Almanca konuşan insanlar için gizemli bir mezarlık gösteriliyor. Alman ziyaretçilerin büyük çoğunluğu gibi, Bocholt'tan Claus ve Andrea ve oğulları Emil tesadüfen yanlışlıkla ebedi şehirde. Şu anda Campo Santo Teutonico'da yürüyorlar: “Kutsal Kapı boyunca yürümek istedik, şimdi Papa öldü ve üzücü bir onurumuz var ve çok özel bir pontiff'e veda ediyoruz.” Küçük oğulları nedeniyle, önce Francis'in tabutu olmadan yapmak istediler, ama sonuçta denemek istediler: “Küçük olan burada tarih yaşar” diyor anne, oğul heyecanla başını sallar.

Campo Santo Teutonico'da Claus, Emil ve Andrea.BLZ

“Aranan kanonizasyon, cenaze aldı”

Bir dereceye kadar, Köln'den Annette ve Ilse, Cuma akşamı 19: 00'dan çıkarılmadan ve en küçük çevrelerde bir tabut kapatılmadan önce Francis'in tabutuna gittiler. “” Tanrı'nın etkisi “olan Carlo Acutis'in kanonizasyonu için Roma'ya gelmek istedik. Francis'in 25-27 Nisan arasında konuşması planlandı. Ama farklı bir şekilde ortaya çıktı:” Şimdi Papa'nın ölümünden şikayet etmeliyiz, sonuçta şimdi ona veda edebiliriz. “

Arjantin Papa'ya ne kadar değer verdiğinizi söylemek istemezsiniz. Bir süre sonra Annette gülümsüyor ve başlıyor: “Ben bir çocuk hemşiresiyim ve ciddi hasta bir çocuk için kutsamayı istedim, bu yüzden Papa'ya bir mektup yazdım. İnanamadım, ama okudu ve Kardinal Devlet Sekreteri bana cevap verdi,” diye açıklıyor hayranlık dolu.

Annette ve Ilse, halka kapalı olmadan hemen önce St.Peter Bazilikası'nda.

Annette ve Ilse, halka kapalı olmadan hemen önce St.Peter Bazilikası'nda.BLZ

Queere Berliner Francis'in kaybını yas tutuyor

Marie kesinlikle ikisine inanmak değil. Berlin'den öğrenci aslında İtalya Turu'nda ve Katolik Kilisesi ile şapkada hiçbir şey yok: “Bu günlerde yanlışlıkla Roma'dayım. Zaten bir ya da diğer büyük kiliseye bakardım, temelde böyle bir geriye dönük kurumla her zaman savaştayım” dedi. “Bu papa bir şekilde farklıydı, bu yüzden empatik. Ben kendim bir biseksüelim, hatta Alman Papa'dan korkuyordum.”

Ancak Francis farklıydı: “Herkese açıldı, çok ayrıldı. Saygımı hak ediyor ve birçok arkadaşım bunu görüyor.” Papa'nın ölümüyle bile tanıştı: “Gerçekten üzüldüm – daha çok bir gün önce St.Peter Meydanı'nda olduğunu gördüğümde. Ona saygımı ödemek istiyorum.”

Ayrıca saldırılardan korkar

Stuttgart'ta yaşayan Yunan Christin aslında bunu istedi, ama: “Biz üçteyiz, cenazeye gitmek istedi. Trump ve diğer devlet konuklarının geldiğini ve kaç inananın beklendiğini duyduktan sonra, uzaktan bir yere katılıyoruz.” Herhangi bir saldırı korkusu onun ve iki arkadaşı için çok büyük.

Bavyera'dan Heinrich korkmadan cenazeye gider. Francis'in şaşırtıcı ölümünden sonraki yolculuk birçok Alman için çok zordu, bu yüzden şansın çoğunluğu ebedi şehirde. Ancak Heinrich, özellikle cenaze için gelenlerden biri: “Bu benim için önemliydi, sonuçta bu Papa çok sertleşmedi. Zaten bu yıl general'e gelirdim, şimdi maalesef cenaze haline geldi.” Açıklamaları bugünlerde Roma'daki insanların duygularını – keder ve minnettarlık arasında anlatıyor. Ne olursa olsun, “dünyanın diğer ucundan” olan pek biriydi.

Geri bildiriminiz var mı? Bize yaz! letter@Haberler