Selfie ile ölü sömüren herkesin tavrı yok

bencede

New member
Önce bir feragatname. Gösterileri önemli buluyorum: yabancı düşmanlığına karşı, sağa karşı aşırılıkçılığa, şiddete karşı. Cumartesi günü Berlin'deki gösterisinde bile temel sorunum yok. Ancak, politikacılar tamamen flüt olduğunda bir sorunum var.

Brandenburg Kapısı'ndaki demodan birçok selfie var. Franziska Brantner'ın diğer şeylerinin yanı sıra. Yeşil Parti lideri Katrin Göring-Elecardt, Felix Banaszak, Lisa Paus ve Michael Kellner ile Robert Habeck, yeşillikler için mutlak çoğunluğu kazanmış gibi gülüyor. Arka planda Luisa Neubauer, “Nefretiniz var. Tutumumuz var. “

Ama bu doğru mu? Çift cinayet nedeniyle sırıtmak gerçekten iyi mi? Düzensiz göçte hiçbir şeye çok az şey değiştirmek istemenin tutumu ile ilgili mi? Üzgünüm, ama bu tutum sadece bu gösteriye yol açan nedenlerden biridir. Yeşillerin söylemek istediği şey: Biz iyi olanlarız. Biz haklıyız. Bak, bizimle kitleler. Seninle doğru sadece şaka figürü Elon Musk.

Başka bir selfie var. Ortada Göring-Elecardt. Glitter ceketleri ve yıldız gözlükleri olan iki adam bir poster tutuyor: “Sihir nefretten daha güçlü”. Aschaffenburg, Magdeburg ve diğer birçok saldırı yerinin kurbanlarının akrabalarının bunun hakkında ne düşündüğünü bilmek bile istemiyorsunuz. Ya da Halle'nin doğru suikastçısının. Ne kadar büyülü, sevgili yeşillikler, acı çekiyor?

Herhangi bir enstrümantalizasyonu ilk uyaran Yeşiller, Brandenburg Kapısı'ndaki iki kişinin ölümünden yararlandı. Beni sersemletecek bir şekilde. AFD seçim kampanyasında ruh hali de göz kamaştırıyordu. Almanya bayrakları, gülümseyen bir Tino Chrupalla. Weidel ve Co.'nun saldırıdan yararlanmasını bekliyordum. Bunu yeşilliklerden beklemiyordum. Bu partinin ahlakı korumasını beklemiştim.

Selden sonra Armin Laschet güldüğünde ve 20 saniyelik snippet ülkeden geçtiğinde, bunun bilinçsiz bir eylem olduğu açıktı. Brandenburg Kapısı'ndan “biz iyi” Woodstock amaca doluydu. Belki çok fazla bekliyorum: Yeşiller enstrümantalize olurken her zaman bira olmak zorunda değil, aynı zamanda mutlu çalışıyor … Hey, buradayız çünkü küçük bir çocuk öldü, hızla kameraya sırıtalım.

Grup lideri Katharina Dröge, selfie gruplarında değildi, bu yüzden rahat hissetti ve kendi alımını sağa getirdi. Ayrıca ikinci favori şehirlerinde, anavatan kolonyası 40.000'i caddeye çıktı, her iki şehir de demokrasi ve sağa karşı aşırılıklara karşı bir işaret oluşturacaktı. Köln'den geliyorum. Şehir eşcinsel sahnesiyle bilinir. Merkezdeki çubuklar, misafirlerini anti -gay saldırılarından korumak için birkaç yıldır kendi güvenlik hizmetlerini gerçekleştirdi. Tahmin edeceksiniz – doğru -aşırılık yanlıları değil.

Berlin'de 100.000'den fazla insan
Köln'de yaklaşık 40.000 kişi

Bugün iki favori şehir benim büyük bir demokrasi işareti ve sağa karşı -aşırılıkçılığa karşı

Gelen herkese teşekkürler! pic.twitter.com/ce9lulrhbv

– Katharina Dröge (@Katdro) 25 Ocak 2025
Ancak Yeşiller, Alman şehir merkezlerindeki gerçekler hakkında konuşmak konusunda isteksizdir. Ya da farklı bir görüşünüz var. Tamam ama sorun, görünüşe göre parti liderliğinde bu olay politikasının siyasi çalışmanın yerini alacağına inanıyor. Yeşiller bu hafta tam olarak ne sundu? Partinin elitine, posterler ve selfie'lerle, ülkedeki durumu doğrudan geri alıyor musunuz? Doğru -Ülkede Aşırılık, AFD, hızla uzaklaşıyor mu? Bu demo için siyasi teklif nedir?

Tutum sahibi olmak bir çözüm değildir. Ve eğer çözümler sunmuyorsanız, ancak sadece kendi ahlakınızı kutlarsanız ve kendiliğinden haklı işaretleri boyarsanız, ülkeyi çözüm sunan partilerin ellerine koyarsınız. Yanlış ve insanlık dışı olarak olabilirler.

Geri bildiriminiz var mı? Bize yaz! letter@Haberler