Senato yakında sizi yasalara göre koruyacak – ama bu mümkün mü?

bencede

New member
Berlin'in sosyal senatörü Cansel Kiziltepe kendi sözleriyle “Demokrasiyi tehlikede” görüyor. Bu nedenle “demokrasi ve uyum için çalışan tüm tesisler ve dernekler için yasal koruma” gerekmektedir. Ve durum çok ciddi olduğu için, SPD politikacı Berlin'deki Demokratik bir tanıtım yasasına giderken daha fazla hız gerektiriyor.

Ama yol geniş. Federal bir eyalette bu tür ilk yasa olurdu. Demokratik bir destek yasası da son zamanlarda federal düzeyde başarısız oldu.

Berlin Solo: Demokratik Promosyon Yasası Gelmeli

Berlin Yasası taslağı Kiziltepe yönetiminde geliştirildi ve şimdi diğer Senato idarelerine sunulacak. Buna göre, bölge ve eyalet düzeylerinde demokratik finansman planları olacak. Diğer şeylerin yanı sıra, Senato'ya tavsiyede bulunması planlanmaktadır.

Peki ya iki yıl önce siyah ve kırmızı koalisyon anlaşmasına giren yasama projesi ne olacak? Geçen yıl Mayıs ayında yapılan bir demokrasi konferansı vesilesiyle, yönetim belediye başkanı Kai Wegner (CDU) şunları söyledi: “Hepimiz demokrasimizi savunmak için zorlanıyoruz. Demokratik görüş oluşumu süreçleri sıkıcı olabilir, ancak demokratik ve özgür temel düzenimiz bizim için mevcut olan en iyi sistem olmaya devam ediyor ve tüm çabaya değer.”

İlk Berlin Demokrasi Konferansı açıldı! Amerika Anıt Kütüphanesi'nde 2 günlük Demokrasi Fonu Konferansı dün gece başladı. İktidardaki Belediye Başkanı Kai Wegner, Senatör Cansel Böltepe ve Senatör Joe Chialo programı birlikte açtı. pic.twitter.com/wvp1nlkcfj

– Senato Şansölyesi Berlin (@Regberlin) 30 Mayıs 2024
Ve Wegner daha da ilerledi, daha da temel hale geldi. “İnsan haysiyetinin dokunulmazlığı, basın ve bilgi özgürlüğü, gösteri özgürlüğü ve anayasal devlet gibi değerlerimizi demokrasinin düşmanlarına karşı korumamız çok önemlidir” dedi.

Demokratik Tanıtım Yasası için ortak bir eyleme ihtiyacımız var: Senato'da, Temsilciler Meclisi'nde, sivil toplumda. Berlin bu soruyu abluka tutmayı göze alamaz.
CANSEL KIZILTEPE, Sosyal Senatör

Ancak, yasal uygulama söz konusu olduğunda CDU'nun gemide olduğundan emin olmak için Wegner'ın bir önceki yıla ait acil sözleri mi? Sonuçta bu, Temsilciler Meclisi'nin koridorları boyunca siyah ve kırmızı arasındaki kültürel mücadelenin kötü kelimesinin uzun zamandır perili olduğu kesin görünmüyor. Ve bu mücadele aynı zamanda demokrasinin tanıtımının ağır bir parçası olan siyasi eğitimde de yapıldı.

Berlin Demokrasi Yasası: CDU ve SPD tartışıyor

Senatör Kiziltepe, görünüşe göre koalisyon ortağından en azından kalıcı direnişten korkuyor. Diyor ki: “Demokrasi Tanıtım Yasası için ortak bir eyleme ihtiyacımız var: Senato'da, Temsilciler Meclisi'nde, sivil toplumda.” Çünkü: “Berlin bu soruyu abluka sürdüremez.”

Taslak, neyin korunacağını, terfi ettirileceğini, öngörüleceğini açıkça listeler: örneğin, her türlü ırkçılık, anti -semitizm, anti -terimizme, ideal düşmanlık, antifeminizm, engellilik ve diğer grupların demezleri, “kendini gerçekleştirme, kendini yetkilendirme ve kendi kendine belirleme ve kendi kendine belirleme, özgürlük ve diğer gruplar, dematasyona karşı hostasyonlar, dematürü ve diğer gruplar, dedaplar. sonuçta ortaya çıkan ayrımcılık ve şiddet de dahil olmak üzere hedef ”.

Birçoğu için, bu liste Devlet Siyasal Eğitim Merkezi'nin programını, içeriğini ve doğasını nasıl okuyacaktır. Ve yönelimleri CDU için kalıcı bir sıkıntıdır. Geçen yıl, siyasi eğitimden sorumlu parti ve Senato Eğitim Yönetimi, gelecekte devlet merkezi tarafından hangi projelerin ve atölyelerin finanse edilmesi gerektiğinde bir söz sahibi olmak istediğinde anlaşmazlık arttı. SPD, Yeşiller ve Sol'un patlaması oybirliğiyle, koalisyonları sadece başarısız olmuyormuş gibi geldi.

Ortak İddia: Bu, devlet karargahının bağımsızlığına müdahaledir. CDU liderliğindeki eğitim idaresinin politikasının “sadece yetişkin eğitim yasasını ihlal ettiği değil, aynı zamanda onlarca yıl süren demokratik fikir birliği için ulusal sosyalizmden sonra olduğu gibi siyasi eğitimin temellerine karşı” bir dilekçe başlatıldı.

Böyle bir ton göz önüne alındığında, Demokrasi Tanıtım Yasası'ndaki çalışmaların şimdiye kadar engebeli olması şaşırtıcı değildir. Sonbaharda, Eğitim Yönetimi, Kizilteepe'nin Senato'ya getirdiği bir köşe taşı kağıdının temel taşını yapmayı reddetti. Bu Haberin Detaylarıa karşı, tasarı bir girişimden çok daha fazlası olmayabilir.

Çünkü CDU yine şüpheci sesler duyulabilir. Yasa sadece koalisyon ortağı SPD'nin hizmet etmesi gerektiğine inandığı bir müşteriden yararlanmaya hizmet eder. Her durumda, demokrasiyi teşvik etmekle ilgisi yoktur.

Berlin Demokrasi Yasası: CDU koşullar sağlar

Ve CDU için bir başka nokta da böyle bir yasa için bir koşuldur. Anti -Semitizm maddesi nihayet devlet bütçe düzenlemelerine, anti -semitik faaliyetlerin kamu parasıyla finansmanının sona ermesi gerektiği yönündeki yer almalıdır. Senato bir yıldan fazla bir süredir bunun üzerinde çalışıyor.

Demokrasi Yasası: Trafik Işıklarının Birçok Hayal Kırışmasından biri

Dolayısıyla, geçen yıl Federal Demokrasi Promosyon Yasası konusundaki anlaşmazlıkta olduğu gibi her şey şüpheli bir şekilde geliyor. Kabine kabul etmiş olsa da, FDP daha sonra Koalisyon Ortakları SPD ve Yeşiller projesini engelledi, bu durumda İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD) ve Aile Bakanı Lisa Paus (Yeşiller) tarafından temsil edildi.

Yasa, derneklere ve kuruluşlara demokrasiyi, sosyal çeşitliliği ve aşırılıkçılığın önlenmesi için daha iyi bir finansal temel sağlamalıdır. “Çeşitlilik, hoşgörü ve demokrasiye” kendini adamış yılda yaklaşık 200 milyon avro vergi parasıyla girişimleri finanse etmelidir.

Eleştirmenler bunu tüm çağrının üstünde gördü: “Dolayısıyla devlet pastası sağa karşı!” Diğerleri de ifade özgürlüğü tehlikede gördüler. Arka plan esas olarak Faeser'in nefret ve aşırılıkçılığa karşı mücadele hakkındaki ifadeleriydi. Sağ -kadın aşırılık yanlıları ile ilgili olarak, “devleti taklit edenlerin” “güçlü bir durumla ilgisi almak” gerektiğini söylemişti. Yemin gerçekleşmeden önce, ışıklar trafik ışıklarında söndü.