Seyirciler için Papa ile neredeyse nasıl tanıştım – ve bugüne kadar hangi an yankılanıyor

bencede

New member
Gönüllüler için bir değişim programının bir parçası olarak, 2016'da Roma'ya seyahat etme, Vatikan'a bakma, Roma'daki muhabirlerle ve muhtemelen Papa ile tanışma fırsatı verildi. Bu nokta sonuna kadar açık kaldı – ve biraz zorluk çekmeli.

St.Peter Meydanı'na bir ziyaret kesinlikle programdaydı. Yüzlerce insan gibi, Almanya'nın her yerinden gönüllülerim ve ben Papa'yı bekliyordum. Roma'daki Aziz Peter Meydanı'nda erken toplanmıştık, çünkü sonuçta “o” papamobiline gelmesi gerekiyordu. Mevcut herkesin dünyanın en büyük rock yıldızı beklediğini hissetti. Kalabalığa yayılmış heyecan, kameralar çıkarıldı, ruh hali kaynıyordu.

Benim için ateist bir Doğu Almancası olarak, dini saygı biraz garipti. Sonra Papa Francis, bazı güvenlik adamlarının eşlik ettiği papamobiline geldi. Ve anladım. Papa'yı görmek için o gün gelen inananların yüzlerindeki sevinç özel bir şeydi. Tezahürat ettiler, güldüler ve çığlık attılar – bugün bile hala bir kadını hatırlıyorum, muhtemelen bebeğini tutan İtalyan. Papamobil durdu, Papa çocuğa biraz eğildi, bebek kafasını öptü ve bebeğin yanağını okşadı. Anne sevincsiz kaldı ve bir gözyaşı koştum. Dokunaklı bir an.

Kitschy'nin kulağa gelebileceği gibi, benim için de hissedilen şey umuttu. Başka bir kuvvete olan inancın da özgür ve pes edebileceği gerçeği. Papa Francis'in kendisiyle çok fazla ilgisi yoktu, ama somutlaştırdığı şeyle çok daha fazlası. İnancın koruyucu eli. Bu kısa karşılaşma beni mümin yapmadı. Fakat o zaman bu karşılaşma hakkında çok şey düşündüm ve daha sonra din konusu ve bunun insanlar için ne anlama geldiğini biraz daha ele aldım.

Daha sonra, gönüllü seyahatini mümkün kılan haber ajansının, kalkış gününde bizim için papa'dan bir izleyici almaya çalışmak istediği söylendi. İlgili herkes arasında parlak heyecan: Papa! Vay canına, hayatta eşsiz bir fırsat.

Papa Papamobile'i geçtiğinde kalabalık çok mutlu.Josephin Hartwig

Zaman, eve yolculuk gününde beklenenden biraz daha hızlı geçti. Seyirciler havaalanına gitmek zorunda olduğumuz bir zamanda gerçekleşmelidir. Kursların bir kısmı cesaretlendirdi ve kaldı – risk aldılar ve Almanya'ya uçuşu kabul ettiler. Ve ben? Cesaret etmedim. Diğerlerini havaalanına sürdüm – Berlin'den tek bendim, eve yalnız uçtum ve uçuşumu kaçırırsam ertesi gün zamanında çalışmamaktan endişeliydim. Havaalanına geldi, sonra şok: uçuş fırtınalar nedeniyle iptal edildi. Diğerleri eve uçtu, hala birkaç saat boyunca havaalanına sıkıştım. Bu yüzden Papa ile izleyiciyi kolayca yönetirdim. Kimse Berlin'e nasıl gideceğini bilmiyordu. Bu yüzden geri dönemedim, ama havaalanında kalmak zorunda kaldım. Sonuçta, bir uçağın hala havalanma olasılığı vardı.

Bir noktada, birkaç saatlik bekledikten sonra, bir havaalanı çalışanı acıma aldı ve Düsseldorf'a uçuşta beni rezerve etti. Orada bir macera 5 veya 6'da Berlin'e gitmeden önce bir havaalanı otelde uyurken birkaç saat geçirdim! Papa Francis şimdi 88 yaşında öldü. Onunla tanışma şansı benzersiz kalacak.