Sırf erteliyor olmam tembel olduğum anlamına gelmez

bencede

New member
Ev
siyaset
Emlak vergisi beyannamesi: Sırf ertelemiş olmam tembel olduğum anlamına gelmez

Yaklaşık yüzde 20’si, süresi dolan uzun süreye rağmen henüz emlak vergisi beyannamesi vermedi. Yazarımız bilir: Bunların kötü insanlar olması gerekmez.

Christine Müteşekkir

Buradaki herkes muhtemelen gerekli formları doldurmuştur.

Buradaki herkes muhtemelen gerekli formları doldurmuştur. dpa

Sizde de abluka var mı? O zaman tam buradasın! Bu aynı zamanda halk arasında erteleme olarak da bilinir. Ama sonra, tanıma göre, bu zaten patolojik bir bozukluktur: Görevleri yalnızca büyük bir baskı olduğunda yaparsınız. Kim böyle tanımlıyorsa, gençlerle hiç yaşamamış.

Ama kendi başarısızlığımdan dikkatimi dağıtmak istemiyorum. Benim adım Christine Dankbar ve emlak vergisi ertelemem var. Vergi dairesi burayı okursa diye: Ad bir takma addır. Gerçek adım tamamen farklı, ben bir erkeğim ve Berlin’de de yaşamıyorum.

Bahar geldi - ne kadar korkunç

Bahar geldi – ne kadar korkunç
  • hisseler
Ama şimdi üzücü sabıka geçmişime gelelim: Yıllar önce yasal olarak çok çok küçük bir mülk satın almayı başardım. Ama şimdi yeni bürokratik engeli atlamayı başaramıyorum, böylece vergi dairesi zaten müsrif olan emlak vergimi tekrar artırabilsin.

Eminim son birkaç aydır bunun hakkında çok şey duymuşsunuzdur. Tüm mülk sahiplerinin, ofisin uzun süredir sahip olduğu verilerini toplamak ve iletmek zorunda kaldığı taciz. Bu konuda çok sıkıntı yaşandı. Dijitalleşme söz konusu olduğunda, Almanya’nın hala gelişmekte olan bir ülke olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Tüm güçlükler işe yaramazdı.

Lise mezunları için meydan okuma: kim pijamayla metroya binmeye cesaret eder?

Lise mezunları için meydan okuma: kim pijamayla metroya binmeye cesaret eder?
  • hisseler
Ev sahipleri bunu kendileri yapmak ve daha sonra güvenilir bir şekilde hata mesajları üreten bilgisayar programlarına veri girmek zorundaydı. En azından ben öyle okudum. Henüz denemedim. Kendimi bunu yapmaya ikna edemiyorum. Saf balgam. Dürüst olmak gerekirse, son teslim tarihini Ocak ayının sonuna kadar uzatmanın yeni bir tarih anlamına geleceğini umuyordum. Ama her şey ne kadar uzun sürerse, hiçbir şey yapmama eğilimim o kadar artıyor. Ama tavrımda da yalnız değilim. Yoksa daha çok bir tavırsızlık mı?

Ne de olsa, bunu yapmakla yükümlü olanların yüzde 20’si henüz emlak vergisi beyannamesi vermemiştir – en azından bu rakam Kuzey Ren-Vestfalya için geçerlidir. En kalabalık federal eyalette, bir milyon mülk sahibi henüz emlak vergisi beyannamesi sunmadı. Disiplinin Berlin’de daha yüksek olduğunu hayal edemiyorum. Yani biz gerçek bir hareketiz.

Berlin'de otobüs şoförlüğü: Yerel halk da burada öğreniyor

Berlin’de otobüs şoförlüğü: Yerel halk da burada öğreniyor
  • hisseler
Daha yaşlı olanlar, Batı Almanya’daki 1983 nüfus sayımını ya da daha doğrusu bir nüfus sayımı girişimini belki hatırlayacaklardır. Veri sağlamanın kitlesel olarak reddedilmesi, nihayet aynı yıl Federal Anayasa Mahkemesi’nin veri korumasını büyük ölçüde güçlendiren sözde nüfus sayımı kararıyla sonuçlandı. Bir sonraki değiştirilmiş sayım, dört yıl sonrasına kadar gelmedi. Sanırım en azından birkaç rahat haftam kaldı.