SPD çok az antrenman yapan şirketleri cezalandırmak istiyor

bencede

New member
İkili eğitim, şirket ve meslek okulunda öğrenim, her zaman “Almanya'da Made” modelinin uzun süren yükselişinin belirleyici anahtarlarından biri olmuştur. Neredeyse tüm dünya, iş ve siyaset temsilcileri Almanya'da vurgulamaktan bıkmıyor.

Ancak bu gelenek büyük tehlikede. Üniversitelerde giderek daha fazla okuldan ayrılan değişiyor, daha az klasik eğitim için tercih ediliyor. Berlin'deki bu gelişme özellikle dramatik. Başkentte, savaş ve duvar inşaatı yoluyla, bir zamanlar çiçeklenme endüstrisinin büyük bölümleri soyuldu, eğitim şirketlerinin sayısı düşük. Ve daha azı var.

2023'teki istatistik bürosuna göre, Berlin'de yaklaşık 186.000 şirket vardı. Senato Çalışma İdaresi'ne göre, bunun sadece yüzde 10,9'u şu anda kuruluyor. Bu, kotayı diğer durumlardan daha düşük hale getirir. Berlin bir eğitim ışığı. Sosyal güvenliğe tabi eğitim pozisyonlarının ve işlerin oranı da yüzde 3 oranında ulusal ortalamanın altındadır.

Sonuç: Birçok genç ayrıldıktan sonra okuldan etkilenmedi, 3.700'den fazla genç geçen yıl bir eğitim pozisyonu bulamadı. Bu eğilim değişmelidir.

Siyah ve kırmızı koalisyonun iradesine göre, çıraklık sayısı bu yılın sonunda 2023'e göre daha yüksek olmalıdır. Dolayısıyla Koalisyon Anlaşmasında. Özellikle, bu 34.853 yerin 32.853 yer haline gelmesi gerektiği anlamına gelir. Bu hedef marka.

Berlin 2000 iş istiyor ve muhtemelen hedefe ulaşmayacak

Bunu başarmak için, Senatör Cansel Kiziltepe (SPD) altındaki Çalışma İdaresi, nazik baskı kullanmak istiyor. Boyut ve güce bağlı olarak, tüm Berlin şirketleri çok sayıda eğitim pozisyonu ödemelidir. Yeterince antrenman yapanlar bu tencereden ödüllendirilmelidir. Bu, bunun oluşmak için cezalandırılmadıkları veya yeterli olmadığı anlamına geleceği anlamına gelir. Perakende veya sıhhi endüstriden gelmeniz, yüksek teknoloji ürünü bir başlangıç mı yoksa Berlin nakliye şirketleri mi?

Berlin'in çalışma senatörü Cansel Kiziltepe (SPD)DPA

Senatör Kiziltepe için iki şeyle ilgileniyor: şirketler arasında uzmanların ve adaletin edinilmesi. “Bir şey değişmeli. Eğer antrenman yapmazsanız, vasıflı işçi sıkıntısından şikayet etmemelisiniz” diyor. Ve eğer antrenman yapmazsanız, iş piyasasında maliyeti ve zahmetsizce kullanmamalısınız.

Çalışan senatör, selefi Katja Kipping'in (solda) eski bir planını işletmeye devam etti ve şimdi saldırıda. Çarşamba günü bir taslak konuşmacı sundu. Şimdiye kadar, irade ifadeleri biliniyordu. Ancak zaman çizelgesi kabaca aynıdır: Şirketler için bilgi sağlama yükümlülüğü Ocak 2027'den itibaren yürürlüğe girmeli ve para Ocak 2028'den itibaren para toplanmasıyla başlayacak.

Çıraklık Levy: 2028'den itibaren şirketler ödemeli

Hansa'nın Bremen şehri, kırmızı-yeşil kırmızı devlet hükümetinin 2023'te böyle bir model başlattığı bir model olarak hizmet ediyor. Şimdiye kadarki tek federal devlet gibi. Bremen'de olduğu gibi, Berlin'de de katkıda bulunmayacak olan Berlin'de çok az bir küçük sınır olmalıdır. Bremen modeli durumunda, çalışanlarını çalışanlarına ödemeyen şirketler yılda 135.000 Euro'dan fazla brüt ücret ödemiyorlar, ceza ödemiyorlar – yukarıda yatan herkesin ödemesi isteniyor. Berlin'de ortalama brüt ücret ile, şu anda 56.500 Euro iki pozisyon. O zaman diğerleri brüt ücretlerinin yaklaşık yüzde 0,3'üne katkıda bulunmak zorunda kalacaklardı.

Bunların hiçbiri taşa ayarlanmadı. Ve Kiziltepes Taslağının (en azından) aylarca süren bir prosedürden nasıl geldiğini görmek zaten merak edebilir. Sanayi ve işveren dernekleri ve sendikaları dinlenir, diğer Senato idareleri sunumları için kendi önerilerine katkıda bulunabilir. Sonunda, Temsilciler Meclisi'nin bir yasa benimsemesi gerekiyor.

Bu olağan bir prosedürdür, ancak direnç zaten büyük ve yüksektir. Her şeyden önce ekonomi öfkeleniyor, ancak CDU, FDP ve AFD saflarından da çok fazla eleştiri var. Sadece bürokratik bir canavar otoritesi yaratan ve besleyen zorla bir vergiden bahsediyoruz. Bu saçma ve beklenmemelidir.

Eşleştirme: Genellikle uygun stajyer adayları yoktur

Cezaya karşı ana argümanlardan biri eşleşiyor – ya da daha iyisi: uyumsuzluk. Genellikle uymaz. Uzmanlar, birçok şirketin hiç antrenman yapmak istemediğini bilmiyorlar. Sadece antrenman yapabilen yeterli başvuru sahiplerini bulmak için büyük zorluklarınız var.

Dolayısıyla, binlerce okuldan ayrılan her yıl eğitim almadan kalıyor ve aynı zamanda özgür yerlerinde bir dizi girişimci vardı. Yıllardır yıllardır yerlerini istihdam ajansına bildirmekten kaçınıyorlar çünkü genellikle oradan çok az uygun başvuru sahibi oluyorlar. Bunun yerine, şirketler, örneğin kendilerinin reklamları açtıkları bakmaya başlarlar. Bu da saçma bir şekilde, istihdam kurumlarının siyasetin çalışabileceği herhangi bir doğru rakam sağlayamayacağı anlamına gelir. Öyleyse sistem bozuldu, sonunda Almanya'da ikili eğitim mi?

Aslında, Ticaret Odası Kiziltepe'den taslak vokal taslağını tamamlamak için zamanında on puanlık bir plan yayınladı ve bu da yetenekli işçilerin kıtlığının ele alınması gereken. Buna göre, vasıflı işçilerin göçü hızlandırılmalı ve prosedürler daha verimli hale getirilmelidir.

Manja Schreiner trafik senatörü olarak zamanında. CDU politikacı şimdi IHK'nın genel müdürü.

Manja Schreiner trafik senatörü olarak zamanında. CDU politikacı şimdi IHK'nın genel müdürü.DPA

Eğitim Boşluğu: Ticaret Odası uluslararası uzmanlara güveniyor

IHK genel müdürü Manja Schreiner, Berlin ekonomisinin “büyüyen vasıflı işçiyi kapatmak ve uzun vadede rekabetçi kalmak için acilen uluslararası uzmanlara bağımlı olduğunu” söylüyor. Hafif göç işlemleri bu hedefin önünde duracaktı.

Merkezi olarak, tüm prosedür adımlarının dijitalleştirilmesi, gereksiz çift sınavların ortadan kaldırılması, Federal İstihdam Ajansı'nın katılımının azaltılması, aile yeniden birleşimi ve yabancı mesleki niteliklerin tanınmasını kolaylaştırır. Yeni federal hükümet kararlı bir şekilde hareket etmelidir. Çünkü: “Hız ve verimliliği olmayan diğer ülkelere değerli yetenekleri kaybediyoruz,” diye devam etti Schreiner.

Kulağa biraz benziyor: Bitmiş yetenekli işçileri kendi eğitmekten daha iyi alışveriş yapmak. Her halükarda, iç potansiyelin eğitimi sorunu yoktur.

Manja Schreiner Ticaret ve Sanayi Odasına gitmeden önce, CDU siyasetçisinin doktora tezindeki tutarsızlıkları tökezlemeden önce Wegner kabinesinde bir trafik senatörü olduğu biliniyordu. Bundan önce, Ticaretteki Şirketler Birliği olan BAU Uzman Topluluğunun Genel Müdürü idi. Yaklaşık 900 şirket uzman topluluğunu kuruyor – Berlin'den 350, Brandenburg'dan 550.

İnşaat sektöründe 50 yıldır çıraklık vergisi var. O zaman, büyük şirketler neredeyse tamamen eğitimi işe aldı ve esas olarak küçük ve orta ölçekli şirketlerin yarattığı pazarı kullandı. Ayrıca ikili eğitim sisteminden çıkmakla tehdit ettiklerinde – o zamanlar tüm şirketlerin sadece yüzde ikisi – SO -SO -CONTED Sosyal Güvenlik Fonu kuruldu. O zamandan beri, yazarkasa parayı herkesten itti ve eğitim şirketlerine aktardı.

İnşaat sektöründe 50 yıldır çıraklık vergisi var

Bu şekilde, en az 17 aylık eğitim finanse edilmektedir. Genellikle üç yıllık eğitimin geri kalan 19 ayı sadece eğitim şirketini taşır.

Katarzyna Urbanczyk-Siwek, sistemin sosyal fonla uygulandığını, kendini kurduğunu ve aslında belirli bir yük tazminatı sağladığını söylüyor, şirketler bonus almasa bile, ek para yok. FG Bau genel müdürü olarak Manja Schreiner'ın halefidir.

Bununla birlikte, Berliner Zeitung ile yapılan bir röportajda açıklandığı gibi, Urbanczyk-Siwek gibi tüm Berlin ekonomisine genişlemeye inanmıyor. “Önce teşvikleri yaratmalısınız ve yukarıdan bir şey koymamalısınız” diyor. “Ve her şeyden önce, aşağıdakiler geçerlidir: ek ücret yoluyla tek bir eğitim pozisyonu kazanmazsınız. Her iki taraf da her zaman birbirine sığmalıdır.” Sorumluluk üstlenip eğitim almasın, her bir girişimcinin hala kararıdır. Ve maliyetler. Bunu yapmak için, bir şirketin yılda ortalama yaklaşık 7.000 avro tahmin etmesi gerektiğini bilmelisiniz.

Düzenleme ve düzenlemelerin fazlalığı, başkentteki ekonomik dinamikler için en önemli frendir. Bu vidayı vidalamaya devam etmek sorumsuz olurdu.
Alexander Schirp, Girişimci Derneği UVB Başkanı İş Levy

Reddetmesiyle Urbanczyk-Siwek, Berlin-Brandenburg İş Derneklerinin genel müdürü Alexander Schirp'e çok benziyor. Schirp, “Çıraklık vergisi, bürokratlar için pahalı ve işe yaramaz bir ekonomik teşvik programı olurdu” diyor. Girişimciler arasında çok fazla hayal kırıklığı ve stres olurdu. Schirp, düzenleme ve düzenlemelerin fazlalığı zaten “başkentteki ekonomik dinamikler için en önemli fren”. Diyerek şöyle devam etti: “Bu vidayı daha da ileriye çevirmek sorumsuz olurdu.”

Elbette Dernek Şefi Schirp ayrıca Black ve Red'in 2023 ilkbaharında bir iş vergisi üzerinde anlaştığını biliyor. Bu yüzden baskı yapıyor ve şöyle diyor: “Koalisyon anlaşmasının imzalanmasından bu yana, ekonominin durumu da önemli ölçüde zorlaştı- savaş, ekonomik ve yapısal kriz ve ABD'nin düzensiz ticaret politikasının şirketler üzerinde büyük bir yükü var.”

Şirketler ve dernekler zorunlu vergiyi eleştiriyor

Bu büyük resim. Berlin'e bölünen Schirp: “Senato, ekonomiyi teslim olmak yerine eğitim için ittifakta karşıladığımız randevularda tam güçle çalışmalı.”

Yıl sonuna kadar 2000 ek eğitim pozisyonuna ulaşmak amacıyla, siyasetin aktif desteğiyle herkesin ortak bir çabası olan Eğitim İttifakı – Berlin'in yöneten Belediye Başkanı Kai Wegner (CDU) için çabaladığı şeydir. Bu çok gerçekçi görünmüyor, uzmanlara göre sayılar yavaş yavaş iyileşiyor. Varsa.

Kai Wegner, Berlin Yönetim Başkanı, işle görüşmede Senatör Cansel Ziziltepe

Kai Wegner, Berlin Yönetim Başkanı, işle görüşmede Senatör Cansel ZiziltepeDPA

Kai Wegner hala şöyle diyor: “İlgili herkese ek eğitim pozisyonlarının yaratılmasına odaklanmaya hitap ediyorum.” Bununla birlikte, bu arada: “Artık ekonomik olarak zor zamanlarda şirketleri etkileyen bir çıraklık vergisi hazırlamak için yanlış zaman.”

Wegner'den gerçekten kırmızı kırmızı bir işgücü piyasası politikası için “doğru bir zaman” olup olmadığından şüphe edilebilir. CDU'sunda da uzun vadeli sesler var, örneğin Berliner Zeitung ile yapılan bir röportajda şunları söyleyen işgücü piyasası politikacısı Martin Pätzold'dan: “Gençlere karşı bir sorumluluğumuz var. Ve Haberin Detaylarıa karşı vergiye karşı çok az argüman var.”

Bununla birlikte, CDU'daki çoğunluk, 2026 sonbaharında yeniden seçilene kadar zorunlu bir ücretle kararı uzun banka itmenin yolunu bulabilir. Koalisyon anlaşması ya da değil. Sosyal Demokratlar için bu, seçim kampanyası için zaten bir sorun yaşadıkları anlamına gelir.