Star Fox geri dönecek mi? İlk oyunun programcısı için evet ama son oyunlar onu ikna etmedi

bencede

New member
Yıldız tilki geri gelecek? Efsanenin orijinal bölümünün programcısı Dylan Cuthbert’e göre evet. Ancak yedi yıl önce Wii U’da yayınlandığını hatırladığımız son bölümün, destanın tarzına saygı gösteremediğine inanıyor.

Bilgi yakın tarihli birinden geliyor VGC’yle röportajBu sırada Cuthbert’e Star Fox’un bir noktada geri dönmesini bekleyip beklemediği soruldu.

“Ah, eminim [tornerà]”, cevapladı Cuthbert. “Yani denemeye devam ediyorlar değil mi? Aslına ulaşamadan denemeye devam ediyorlar.” Ayrıca şunları ekliyor: “Benim düşünceme göre orijinali dönemin İngiliz Amiga tarzı 3D oyunlarından, Star Glider veya Carrier Command gibi oyunlardan doğmuştur. Bunlardan ilham almış ve biraz da Star Wars Arcade’den ilham almıştır. Namco’nun Starblade’iyle birleştirildi. Ve sonra tüm Nintendo karakter yapısı, tüm karakterler ve her şey vardı, bu da onu çok aile dostu hale getirdi.”

Modern Star Fox oyunları programcıyı ikna etmiyor

Yıldız Tilki Sıfır

Cuthbert, kendi görüşüne göre modern Star Fox oyunlarının bu unsurlardan en az birini kaçırdığını, yani hiçbirinin orijinalin tonunu yeniden yakalamayı başaramadığı anlamına geldiğini açıkladı. Cuthbert, “Bence Star Fox’u Star Fox yapan şey, tüm bu unsurların birleşimidir” dedi. “Yeni oyunların bazıları, örneğin Namco versiyonu, hepsi harika oyunlar, ancak o unsuru, o tür eski tarz İngiliz 3D nişancı oyununu her zaman kaçırıyorlar.”

Bunca yıldan sonra Star Fox hakkında konuşmaktan sıkılıp sıkılmadığı sorulduğunda Cuthbert, üzerinde Star Fox tişörtü olduğunu belirterek şu yanıtı verdi: “Bence hâlâ oldukça orijinal bir oyun, öyle değil mi? Şu anda bile Star Fox’a eşdeğer bir oyun yok, sanırım bu yüzden insanların akıllarında kaldı. Garip ama yine de oldukça benzersiz bir başlık ve bence gerçekten harika.”

“Ancak Star Fox beni sıkmadı, Gerçekten mi. Eğlenceli bir projeydi, yapması eğlenceliydi, o zamanlar çok gençtim ama gerçekten olumlu bir deneyimdi. Yalnızca bir yıllık geliştirme süreci, içindeki her şeyle birlikte ve sadece birkaçımız üzerinde çalışıyorduk.”

Cuthbert’in sözlerine katılıyor musunuz?