Starfield ve diğer platformlar arası Xbox oyunları? Umarız Spencer ayrıcalıklıların ölümünü duyurur

bencede

New member
Umarız gelecek hafta Phil Spencer en azından şimdilik dışlama politikasının sona erdiğini duyurur. Xbox. Bu, kavramsal açıdan ve ötesinde, bir bütün olarak sektör için ileriye doğru büyük bir adım olacaktır.

Bu özel eğlence düzeyinde hiçbir değeri olmayan, son derece ticari bir kavramdır. Bu bir satın alma aracıdır, bir özellik değil: X oyunuyla ilgileniyorum, o zaman onu çalıştırabilecek bir platforma sahip olmam gerekecek. Söz konusu platformun yalnızca Scatostascion 6 mı yoksa BuBox 540½ mi olduğu, donanıma yönelik bir çalışma olmadığı sürece, yani yalnızca belirli çevre birimleriyle en iyi şekilde keyif alınan bir çalışma olmadığı sürece oyunun kendisi açısından önemli değildir (örnek: Half-Life: Alyx yalnızca VR kulaklığı).

Kazananı olmayan bir savaş

Bir oyun komşunuz da oynayabilirse kötüleşir mi veya daha az ilgi çekici hale gelir mi?

Donanım üreticileri yıllardır bu konuda mücadele ediyor. Atari 2600 gibi ilk konsolların çıktığı dönemde, konsol satışlarını artırmak için halkın ilgisini çekecek oyunlara ihtiyaç olduğunu anlayanlar vardı. Kitlesel beğeni toplayan oyun rakip makinelerde değil de benim makinemdeyse, insanlar onu satın alacaktır, bu yüzden ona özel olarak sahip olmak için para ödüyorum. Nintendo ile NES En azından bazı oyunların rakip konsollara ulaşmasını engellemek için agresif taktikler uyguladılar ve bu, üçüncü taraf yayıncıların yıllar içinde kendilerini bu sistemden giderek daha fazla uzaklaştırmış olmasına rağmen, bizim deneyimlediğimiz nesil de dahil olmak üzere sonraki tüm nesiller için de geçerli oldu. , çünkü işleri için pek uygun değil.

Tüm ekonomi politikaları gibi, tam ayrıcalık da ancak onu destekleyen bir pazarın varlığında mümkündür ve basitçe mevcut pazar artık bunu desteklemiyor: kullanıcı tabanı sabit kalırken üretim maliyetleri yıldan yıla artıyor. Üstelik arzın o kadar yaygın olması nedeniyle talep baskılanıyor ki, ona odaklanmak zorlaşıyor. Yetişmem gereken bir oyun olduğunda üretim maliyeti artık neredeyse on milyon kopya satmanız gerekiyor, bu da artık dar bir hedef kitleyi hedeflemeyi göze alamayacağınız anlamına geliyor.

Xbox yeni bir model denedi ve her şeyini abonelik hizmetlerine yatırdı. Oyun Kartı. Sürdürülebilir mi, sürdürülemez mi? Naif bir soru. Bir ürün, planlama aşamasında belirlenen hedeflere uyuyorsa sürdürülebilirdir. Diyelim ki: 5 yılda 40 milyon abone tahmin ediliyordu? Onlara ulaşıldı mı? O zaman sürdürülebilirdir. Ulaşılmadı mı? O zaman öyle olmayabilir veya göründüğünden daha az kullanışlı olabilir (bunu aşırı basitleştiriyorum, ancak kavram açık olmalı).

Mevcut programa göre Xbox iyi mi kötü mü? Tahminler olmadan matematik yapmak zordur. Biz biliyoruz ki Yıldız Alanı Örneğin belirli sayıda oyuncuya ulaştı, ancak çıkıştan önce tahmin edilen oyuncu sayısının ne kadar olduğunu, üretim maliyetlerinin karşılanıp karşılanmadığını, marjların kabul edilebilir olarak değerlendirilip değerlendirilmediğini, güncellemeler ve gelecekteki güncellemeler için ne kadar desteğin genişlemeye mal olacağını vb. bilmiyoruz. Kısacası, genel olarak oyunun başarısı veya başarısızlığı ya da benzer projelerin sürdürülebilirliği hakkında net yargılara varmak için çok fazla veriye sahip değiliz.

Xbox zaten çok platformlu bir yayıncıdır

Xbox zaten çok platformlu bir yayıncıdır

Ancak bildiğimiz şey, bir noktada bazı şeylerin planlandığı gibi gitmemesi gerektiği (özellikle Starfield için değil) ve birisinin Spencer ve ekibinden daha fazlasını yapmasını isteyeceğidir. Belirtildiği gibi Xbox zaten çok platformlu bir yayıncıdır. Aslında öyledir ve ne pahasına olursa olsun ayrıcalıklı ürünler gibi ölmekte olan bir modele takıntılı olanlar bunu fark etmemişlerdir. Bu nedenle, özellikle satın alınmasından sonra, konsol pazarının diğer yarısını hedefleyen çok sayıda ürünü zaten var. Activision Blizzard Kralı. Üstelik yıllardır donanımı, para kazanmaktan çok markanın varlığı için satılacak ikincil bir ürün olarak görmüş ve her şeyden önce ekosistemin bir bütün olarak onaylanmasını amaçlamıştır. Bir sonraki adım konsol savaşından tamamen çıkmaktan başka ne olabilir? Artık neredeyse yok olan bir pazar hala hayattaymış gibi davranarak tamamen kapanma politikasını mı sürdüreceksiniz? Sonuçta, bir komşu oyunu kendi konsolundan farklı bir konsolda oynayabiliyorsa oyun daha mı çirkin hale gelir? Açıklandıörneğin PS5'e gelme ihtimali var diye daha az ilgi çekici hale geliyor?

Daha fazla kişi oynayabilir, bu yüzden artık ilgimi çekmiyor

Daha fazla kişi oynayabilir, bu yüzden artık ilgimi çekmiyor

Sonuçta bu yol yalnızca Microsoft için geçerli değil. Sony henüz bu noktaya tam olarak ulaşamadı ancak PC'deki teklifini yavaş yavaş güçlendiriyor ve konsol satın almak zorunda kalmadan bazı PlayStation oyunlarının keyfini çıkarabileceğiniz bir bulut uygulamasının gelişinden bahsediliyor. Yakında tabiri caizse lansman sırasında Game Pass'te bir oyun yayınlayacak.

Ayrıcalıklı ayrıcalıklar sistemi pratikte hala yalnızca Nintendo için çalışıyor çünkü Nintendo Switch ile yapılan teknolojik gelişmeyi takip etmedi, her şeyi şüphesiz çok güçlü olan fikri mülkiyetlerine ve gelişimin sürdürülebilirliğine odakladı. Bununla birlikte, Wii U'nun çöküşünden sonra Nintendo'nun kesinlikle diğer platformlara genişlemeyi düşündüğünü, o kadar ki mobil rotayı denediğini ve Nintendo Switch çok sıcak bir şekilde satılmaya başladığında adımlarını geri aldığını hatırlamamak aptallık olur. Kekler. Bu nedenle, geliştirme maliyetlerinin Nintendo Switch'ten daha yüksek olacağı bir sonraki konsolun başarısız olması veya orta derecede başarılı olması durumunda, bazı açılışların Mario'nun evinden de gelebileceğini varsayabiliriz.

Bu, editör ekibinin bir üyesi tarafından yazılan bir editoryaldir ve Kag Teknoloji'in editoryal çizgisini temsil etmeyebilir.