“Suçluluk meselesiyle ilgilenmiyorum.”

bencede

New member
Trafik ışığı koalisyonunda dün yaşanan kopuşun ardından birkaç saat önce görevden alınan Maliye Bakanı Christian Lindner ilk röportajını verdi. ZDF'nin “Şimdi ne olacak Bay Lindner?” özel programında FDP'li siyasetçi, trafik ışıklarının kasıtlı olarak söndürülmesine neden olduğu yönündeki suçlamaya yorum yaptı. Bunun nedeni, birkaç gün önce sunduğu politika belgesi ve borç frenine bağlı kalmasıydı. Televizyon röportajında Lindner iddiaları reddediyor.

Scholz “nihayetinde” borç freninin kaldırılmasını talep etti. 'Borç frenini askıya alarak 15 milyar euro daha borçlanmak istiyorum, buna razı olur musunuz?' dediği söyleniyor. Kendi ifadesine göre Lindner'in anayasal açıdan ciddi şüpheleri vardı ve bu anlaşmayı kabul ederek görev yeminini ihlal edeceğine inanıyordu. Ayrıca Şansölye'nin kendisine herhangi bir karşı öneride bulunmadığı söyleniyor. Suçluluk sorusu sorulduğunda Linder net sözler buluyor.

“Şu anda bana taş atılıyor. Ayrıca Federal Şansölye'den. Bu taşları alıp geri atmayacağım.” Moderatör Bettina Schausten tekrar soruyor ve trafik ışıklarının kapalı olmasından kimin sorumlu olduğunu soruyor. Lindner, “Suçluluk meselesiyle ilgilenmiyorum” diye karşı çıkıyor. bu kamusal tartışmaya sahip değiliz.

Şu anda onun için yalnızca üç şey önemli: güven sorunu, yeni seçimler ve hükümetin devamı. Çünkü Lindner yeniden maliye bakanı olabileceğine kesinlikle inanıyor. Lindner, “Amaç rakip değil” diye açıklıyor. Mevcut para daha iyi dağıtılmalı ve yeni para eklenmemelidir.

Lindner, Ulaştırma Bakanı Wissing'e “bir insan olarak en iyisini” diliyor

Her şeye rağmen trafik ışığı hükümetinin böyle bitmesini istemezdi: “Ülkenin düzenli ve onurlu bir şekilde yeni seçimlere yönelmesi daha iyi olurdu.” Lindner, Scholz'un borç frenini kaldırma kararında “sonuçta” ısrar ettiğini bir kez daha vurguluyor.

Trafik ışığının kırılmasından birkaç saat sonra FDP'den istifa eden Ulaştırma Bakanı Volker Wissing hakkında soru sorulduğunda Lindner basitçe şunu söyledi: “Ona mesleki ve kişisel olarak en iyi dileklerimi sunuyorum.”