Tekken'in yaratıcısı dilekçelerin işe yaramaz olduğunu düşünüyor, mektupları elle gönderiyor (ancak jilet olmadan)

bencede

New member
Katsuhiro Harada Tekken'in yaratıcısı, oyun geliştiricilerinden ve yayıncılarından bir şeyler almak için çevrimiçi dilekçelerin geçerliliği konusunda söz sahibi oldu. Onun görüşüne göre, çevrimiçi dilekçeler neredeyse işe yaramazHem imza bırakmanın çok kolay olması nedeniyle orijinal olmama eğiliminde olmaları hem de botlarla oluşturulabilmeleri nedeniyle.

Ancak Harada'nın sesini duyurmak isteyen hayranlar için bir çözümü var: gönder el yazısı harfler geliştirme ekibi ofislerine. Adam, kişisel deneyimine dayanarak, farklı kişilerden bu tür mektupların düzenli olarak alınmasının ekipleri etkileyebileceğine inanıyor.

Harada'nın açıklamasının tamamı

“Size bu istekler için aslında en etkili şeyin ne olduğunu söyleyeyim.”

“Öncelikle yukarıda da açıkladığımız gibi online dilekçeler pek etkili olmuyor. Tam tersine taraftarların el yazısı imzalı olarak elden teslim ettiği çok sayıda belge daha da etkili. Ama her halükarda imzalar gerçek değil çünkü. Sayıları çok olsa bile coşkuları gerçek değil.”

“Ayrıca geliştiricilerin binaları önünde yapılan gösteriler ve hissedar toplantılarındaki soru-cevap oturumları bazı durumlarda tam tersi etki yarattı (bu tür taleplere boyun eğmek kötü bir emsal teşkil ediyor).”

“Oyun endüstrisindeki 30 yıllık deneyimimde iki şeyin en etkili olduğunu buldum.”

“Birincisi, internette ve dergilerde, oyun endüstrisi dışındaki haber kuruluşlarının da yakalayacağı düzeyde büyük bir ilgi yaratmak. Ben buna büyük 'alev' derim. Böyle bir durumda şirket yönetiminin tepeden müdahale etmekten başka seçeneği kalmıyor. Ancak bu tür toplum çapında isyan vakaları neredeyse hiç yaşanmadı, dolayısıyla bu tamamen boş bir teori.”

“Başka bir örneğe geçelim.”

“Bu durumda, birden fazla hayrandan (benzersiz kullanıcılardan) günlük olarak birkaç mektup aldık. Ancak bunlar e-posta değil, postadaki eski mektuplar.”

“Bunu ilk elden deneyimlemiş biri olarak, sizi temin ederim ki, her gün posta zarfına gönderilen birkaç mektup, sosyal ağ siteleri tarafından iletilen çevrimiçi dilekçelerden 10.000'den fazla sonuç elde etmemizi sağlıyor.”

“Bir noktada, her gün belirli karakterleri eski durumuna döndürmemi isteyen birkaç mektup aldım. Bu mektuplardan bazıları berbattı, jiletlerle doluydu ve ters etki yaptığı için bunu tavsiye etmiyorum.”

“Ancak dünyanın her yerinden her gün coşkulu mektuplar almak, geliştirme ekibinin farkındalığı üzerinde önemli bir etkiye sahip, şirket içinde bunun hakkında konuşmayı kolaylaştırıyor ve yönetimin dikkatini çekiyor.”

“Öte yandan, yukarıda da belirtildiği gibi, e-postalar ve çevrimiçi dilekçeler artık toplu spam reklamlarından ayırt edilemez izlenimi vermiyor. Başka bir deyişle, çevrimiçi dijital alanda talep göndermenin kolaylığı ve rahatlığı, değerini azaltma eğilimindedir.”

“O halde şunu söyleyeyim, bu günlerde mektup talepleri düşündüğünüzden daha etkili.”

“Teşekkür ederim”