Ünlü bir geliştirici, terimin ne anlama geldiğini anlamadığınız için sürükleyici simülasyonlar oynamayın diyor

bencede

New member
türü sürükleyici sim son yıllarda pek başarılı olmadı ve Dishonored ve Arkane's Prey gibi çalışmaların objektif kalitede olduğu göz önüne alındığında, oyunların kalitesinin doğrudan suçlanabileceği görünmüyor.

Saniye Raphael Colantonio – Arx Fatalis'ten (2002) bu yana sürükleyici simülasyonlar üzerinde çalışan ve 2017'ye kadar Arkane'in bir parçası olan – sorun türün adı: İnsanların bunun tam olarak ne olduğunu anlamasını sağlamak zor ve onları denemeden bunu anlayamazsınız.

Colantonio'nun sözleri

“Pazara ulaşamıyorsanız oyunun ne kadar iyi olduğunun bir önemi yok” diyor. “Prey bunun güzel bir örneği: sürükleyici bir simülasyon olarak satılıyordu. Hayal edebileceğiniz her anlamda sürükleyici bir simülasyon. Ancak bu nedenle, birçok pazarlama noktası harcandı. İnsanlara sürükleyici bir simülasyonun ne olduğunu açıklayın“.

Sürükleyici bir simülasyon olan Prey'in ayarlarından biri

Kimse RPG'nin ne olduğunu sormuyor” diyor Colantonio. “Bethesda'nın RPG'lerinin sürükleyici bir simülasyon olup olmadığı konusunda tartışabiliriz ama kimin umurunda? Piyasa bir RPG'nin ne olduğunu anlıyor. Aynı şey Baldur's Gate için de geçerli. 'Bu sürükleyici bir simülasyon oyunu' derseniz, insanların küçük bir yüzdesi heyecanlanacaktır çünkü bunun ne anlama geldiğini biliyorlar. Ve diğerleri şunu soracak: “Sürükleyici sim nedir?”.

“Sonra onlara bunun ne olduğunu açıklamaya çalışıyorsunuz ve onlar da 'Kulağa pek çok oyuna benziyor' diyorlar. Her oyun tutarlı olmaya çalışır. Her oyun seçim yapmana izin verir. Neyden bahsediyorsun?” Onlar da 'Hayır dostum, bilmiyorsan bilmiyorsun' dediler.”

“Endüstri doğru yöne giderse, bir noktada sürükleyici oyun simülasyonunun her oyun türünü istila etmesi beni şaşırtmaz. Ve artık tek kelime bile olmayacak. İnsanlar sadece 'Bu iyi bir oyun' diyecek. “, “Biraz derinliği var” veya “Sistemlerin birbirine bağlılığını seviyorum.” Neden Sürükleyici simülasyon sadece garip bir etikettir Bu da bence bazı geliştiricileri sadece iyi bir oyun yapmaktan ziyade bu özel okula ait olmaya çok fazla odakladı.”

System Shock, size özel bölümümüzde de söylediğimiz gibi, sürükleyici simülasyonların babasıdır.