Ukrayna Savaşı'nda U dönüşü ile Trump?

bencede

New member
ABD ve Rusya arasındaki müzakereler durdu. Son birkaç gün içinde ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın devam eden saldırıları konusundaki hoşnutsuzluğunu defalarca dile getirdi ve kendi sosyal ağında Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in “çekimi durdurması ve bir anlaşma imzalaması gerektiğini” sordu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrow ise O Globo ile yapılan bir röportajda Rusya tarafından fethedilen alanların sunulmasının barış için gerekli olduğunu söyledi.

AB'de gelişme ilgiyle gözleniyor çünkü AB temsilcileri konuşma masasında tekrar oturma şansını görüyor. A – en azından sembolik – dönüm noktası, Trump'ın Vatikan'daki Ukrayna Cumhurbaşkanı Wolodymyr Selenskyj ile toplantısı olabilirdi. Trump ve Selenskyj, Papa Francis'in cenazesinden hemen önce St.Peter bazında bir kubbe altında iki sandalyede gizli bir konuşma yaptılar. Konuşmanın içeriği bilinmiyor. Ancak dudak okuyucuları, Trump'ın Selenskyj'de taviz verdiği söylenen ABD medyasını öğrenmek istiyor.

Muhafazakar EPP Parlamento Grubu ve Ukrayna için sürekli raportörlerin tüm Avrupa Parlamentosu için Dış Politika sözcüsü Michael Gahler, konuşmanın Washington'da yeni bir kurs başlatmış olabileceğine inanıyor. Berliner Zeitung'a şunları söyledi: “St.Peter Bazilikası'ndaki Trump ve Selenskyj arasındaki konuşma, Washington'daki danışmanların Başkan'ı zor gerçeklerle tekrar temas etmeye teşvik etmelerine yol açabilir. Kilisedeki atmosfer, Trump'ın güvenli oval ofisinden farklı görünmesine katkıda bulunmuş olabilir.”

Gahler, gelişimi Rus liderliğinin davranışına atfediyor: “Trump'ın Putin'in gerçek niyetiyle ilgili olarak belirli bir hayal kırıklığı kullandığına inanıyorum ve gerçeklerin dibine yavaşça geri dönmeye zorlanıyor. Çin tarafından gösterilmek istemek için bir yanılsamadır – bu planlar başarısız olmak için yoktur.” Gahler, personel nedeniyle görüşmelerin başarısız olmasını bekliyor: “Rusya ile müzakereler bu bağlamda herhangi bir başarıya yol açmayacak. Rusların eylemde profesyonelleri var, Bay Witkoff herhangi bir utanç ve yetersizlikte dövülemiyor.”

Gahler'e göre, AB Rusya'ya karşı zor bir yolda kalmaya devam etmek istiyor: “AB yaptırımlarının iptal edilmesi için her zaman zaman zaman.” AB “Trump'a birliği ve birliği kanıtlamalıdır”. EPP politikacı, yeni, CDU liderliğindeki federal hükümeti umuyor: “Merz, hem Ukrayna açısından hem de Trump'a karşı tutum açısından hareketin en üstünde olması iyi. Tüm güzel sözlere ek olarak, şimdi Frans gibi nispeten az olanlardan silah teslimatları açısından somut hizmet talep etmeliyiz” diyor Gahler. Amerikalıların Moskova ile müzakereleri sona erdirmesi durumunda önerisi: “Trump gerçekten Ukrayna'dan emekli olursa, bir çözüm, Avrupalıların kısa sürede ABD'den silah satın alması olabilir.

Gahler için, AB'nin Ukrayna'da askeri olmaya devam ettiği sorusu yok: “Putin tüm Ukrayna'yı kontrol etmek istiyor. Bu nedenle Ukrayna'yı elbette savunmak zorundayız. Neyse ki, İngilizler 2015'te Ukrayna askerlerini eğitmeye başladı.” Şimdi “Putin'in yeni bir korku dengesiyle bizi test etmesini önlemek için Avrupa'daki üretim kapasitelerini artırmak” önemliydi.

Gahlen, AB arasında yakın işbirliği için Ukrayna'ya girer: “Danimarka modeli” tüm AB için başvurabilir: “Danimarkalılar Ukrayna'da Ukrayna için silahlarını üretiyorlar. Gahler bu alanda uzman: “Kiev'de kendim bir drone fabrikasına katıldım. Ukrayna zaten dronlarının yüzde 96'sını üretiyor.”

Günümüzde hala bilinmeyen Boru Hattı Nord Stream 2'nin yakın zamanda tartışılan devreye alınması için Gahler, bir ateşkes gelse bile, Nord Stream 2 yeniden açılmayacak. AB, Rus gazından 2027 yılına kadar Rus gazından sıfıra olan bağlantıyı azaltmaya karar verdi. “

ABD ve AB arasındaki gerilimler göz önüne alındığında, Avrupalıların kendi ittifaklarını uydurmak için aktif olmaları gerekecekti. Gahler, “Yeni ortaklıklar da mümkündür – CETA'nın ötesinde uzun vadede Avrupa ekonomik bölgesine katılabilecek Kanada ile, aynı zamanda Büyük Britanya, Norveç veya İzlanda ile de.” Dedi. AB politikacısı devam ediyor: “Orbán gibi bir Kläffer bu bağlamda önemli değil. Belki Macarlar 2026'da bir sonraki seçimde bir Polonya etkisi getirecekler.”

Bu arada, Gahler ABD'nin tamamen Ukrayna'dan çekileceğini varsaymıyor: “ABD'nin Ukrayna'daki eğitimi sona erdireceğini düşünmüyorum. Starlink'in kullanımı Büyük Britanya ve Polonya'daki hükümetler tarafından ödeniyor. Elon Musk'un bu iş olmadan yapmak istediğini sanmıyorum.”

Gahler için, Ukrayna için mücadelenin Moskova'da iktidar amacıyla uzun vadeli bir önemi var: “Putin dişlerini Ukrayna'ya alırsa ancak başka bir Rusya için umudumuz olabilir.”