Yoko Taro, NieR: Automata'nın kahramanlarının animede seks yapmasını istedi

bencede

New member
Yoko Taro, NieR: Automata'nın kahramanları 2B ve 9S'nin anime sırasında seks yapmasını istedi. Senaryoya bir aşk sahnesi eklediği göz önüne alındığında bu sadece bir dilek değil somut bir şeydi ancak proje yöneticileri tarafından reddedildi.

Bunu, perde arkasını anlattığı bir röportaj sırasında şöyle açıkladı: “İlk aşamalarda, oyuna çok saygı duydukanime kimin planını yakından takip etti. Ancak aynı şeyi tekrar görmenin bir anlamı olmadığını ve hayranların muhtemelen farklı bir şey beklediğini düşündüm. Sonuçta oyunun işe yarayan kısımları ile animeye yapılan bazı orijinal eklemeler arasında iyi bir denge bulmaya karar verdik.”

Elli yaşındaki Taro'nun keşifleri

Röportajın bu noktasında oyunun Kıdemli Oyun Tasarımcısı Takahisa Taura belirli bir şeyden bahsetti “9Seks olayıMeraklı röportajcı bunu sordu ve Taro şöyle açıkladı: “Senaryoya 9S ve 2B'nin seks yaptığı bir sahneyi dahil ettiğimde yapımcı Matsumoto bana şunu söyledi: '9S yok' seks yapmayacağım, o zaman o sahne kaldırıldı (gülüyor). Hayranların ne düşüneceği konusunda endişeliydi. Hem oyunun hem de animenin her zaman hayranlara ait olduğunu düşünmüşümdür ve yapımcı Matsumoto gibi bu vizyona daha yakın birinin bakış açısı, sahnenin kaldırılması gerektiğini anlamamı sağladı.”

Taro daha sonra Taura'yı kendi bakış açısını açıklamaya davet etti ve oyun tasarımcısı yarı ciddi yarı şakacı bir şekilde yazarın yaşını öne sürdü: “Yoko oyunu yönettiğinde 40 yaşındaydı. Şimdi 50 yaşında bir şeyler değişmiş gibi görünüyor. 40 yaşındaki Yoko, 9S'in artık seks gibi bir şey yapmasına asla izin vermezdi, bu onun kendi içinde doğru atmosferi bulduğu anlamına geliyor.”

Yoko Taro: “Sanırım 50 yaşına gelene kadar seksin ne olduğunu anlamadım.”

Taura: “Yoko uzun bir ergenlik dönemi geçirdi… sonunda bir yetişkin oldu.”

Yoko Taro: “Bu doğru. Daha önce hiç seks hakkında yazmamıştımbunu yaptığımda da hep reddedildi (gülüyor). Böyle bir şey için doğru zamanı bulmak kolay değil.”

Röportajın ilerleyen saatlerinde Taro, 9S ile 2B arasına bir seks sahnesi eklemek istediğini yineledi. Şaka şeklinde ama yineledi.

Kısacası, Taro'nun istediği gibi hareket etme özgürlüğü olsaydı NieR: Automata animesi çok farklı olurdu. Bir sonraki NieR için olacak.