“5 dakika daha olsaydı kazanırdık”

bencede

New member
UEFA Avrupa Ligi B Kümesi ikinci maçında deplasmanda Fransa’nın Rennes ekibiyle 2-2 birliktee kalan Fenerbahçe’nin teknik yöneticisi Jorge Jesus, kazanmak için mühletin yetmediğini söylemiş oldu.
Roazhon Park Stadı’nda oynanan müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Jesus, maçtan evvel ön gördüğü üzere bir müsabaka olduğunu belirtti.
İyi bir kadroya karşı oynadıklarını vurgulayan Portekizli teknik adam, “Bugün niye Fransa liginde 6. sırada olduklarını gösterdiler. Süratli ve yaratıcı oyuncuları var. Ekibim defansif olarak yeterli bir performans gösterdi. İkinci yarıda 2 dakikada 2 gol yedik. Duygusal olarak biraz düştük. Karakterli ve öz inançlı bir grubuz. daha sonradan giren oyuncularımız yardımcı oldu ve birliktee kaldık. Maç 5 dakikada daha uzun olsaydı inanıyorum ki bu maçı kazanırdık.” tabirlerini kullandı.
Yedikleri 2 golün savunma kusuru değil, Rennes kadrosunun hüneri olduğunu aktaran Jesus, şu biçimde devam etti:
“Rennes’in ön bölgedeki oyuncuları epeyce hızlı. Milyonlarca avroyu hamleye harcadılar. Bizim savunmamız da yenilmez değil, rakipler kalitelerini ortaya koyuyorlar. Bunu yaptıkları vakit haklarını vermemiz gerekiyor. Bunun ferdi kusur olduğunu düşünmüyorum. O anlar rakibimizin güzel oynadığı anlardı ve konumlar ürettiler. Adil bir sonuç olduğunu düşünüyorum fakat Fenerbahçe için daha güzel bir sonuç zira Rennes 2-0 öndeydi. 2-0 gerideyken ekibim toparlanmayı başardı. 2 gün daha sonra oynayacağımız lig maçı var. O maça kadar toparlanacak süremiz yok, 1 antrenman yapma imkanımız olacak.”
Elindeki tüm oyunculara inandığını ve rotasyona gereksinim duyduklarını aktaran Jesus, “Elimdeki bütün oyunculara inanıyorum. Bunu söyleyip her maç birebir oyuncuları oynatsaydım bunu onlara göstermiş olmazdım. Oyuncularım onlara inandığımı görüyorlar. Kalitemiz kim oynarsa oynasın düşmüyor. 11’de değişiklikler yaparken pazar günü oynayacağımız lig maçını da düşündük. 2 maç üst üste birebir 11 ile oynayamayız. Pazar günü diğer oyuncularla oynayacağız. bu türlü takımdaki tüm oyuncular keyifli oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.
Jesus, sakatlanarak oyundan çıkan Luan Peres’in durumuna ait bir soruya ise şu karşılığı verdi:
“Bugün alandaki negatif şeylerden bir tanesiydi Luan’ın sakatlığı. Şu an hala hastanede lakin durumuna baktığımızda bir kırık yok üzere fakat bu kesin bilgi değil. Yaşadığı olayda hepimiz korktuk. Buradan yeterli bir sonuçla ayrılıyoruz. Türkiye ligi fazlaca güç ve kaliteli bir lig. Orada en kuvvetli halimizde olmamız gerekiyor. Oyuncularımı tebrik etmekten yorulmayacağım. Kalplerini, ruhlarını ve karakterlerini alana koydular.”

“Oynadığımız her turnuvada savaşıyoruz”
Fenerbahçe’nin golcü oyuncusu Enner Valencia, kazandıkları 1 puanın kendileri için epey bedelli olduğunu söylemiş oldu.
Tecrübeli futbolcu, UEFA Avrupa Ligi B Kümesi ikinci haftasında konuk oldukları Fransa’nın Rennes kadrosu ile 2-2 birliktee kaldıkları maçın akabinde Roazhon Park Stadı’nda basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Takımın performansı için memnun olduğunu belirten Ekvadorlu forvet, “Her geçen gün daha düzgüne gidiyoruz, her maç üzerine koyuyoruz. Bugün buradan almış olduğumuz 1 puan bizim için değerli bir puan, artık ligde oynayacağımız maçı düşüneceğiz.” sözlerini kullandı.
Sezona âlâ bir başlangıç yaptığını hatırlatan 32 yaşındaki futbolcu, “Goller atarak ekibime yardım ettim. daha sonra belirtmiş olduğunuz kırmızı kart oldu ki herkes o kırmızı kartta neler olduğunu biliyor. Ama o artık geride kaldı, artık en son oynadığımız maçta ve bugünkü maçta oynadım. Bu sene Fenerbahçe epeyce uygun bir ekip kurdu. Ekipte hayli fazla kaliteli oyuncumuz var. Bu da Fenerbahçe’nin gelişimi için düzgün.” değerlendirmesinde bulundu.
İlk yarıda oyunu domine ettiklerini lakin konuma girmekte zorlandıklarını lisana getiren Valencia, kelamlarını şöyleki tamamladı:
“Takımın bugün yeterli bir maç çıkarttığını düşünüyorum. Birinci yarıda da oyunu domine ettik fakat konumlara girmeyi becerememiştik. çabucak sonrasında 2-0 geriye düştük ancak gücümüzü gösterdik. Bu dönem her maçta bir karakter ortaya koymaya çaışıyoruz. Ekip 2-0 gerideyken birlikteliği yakalamayı sağladı. Bu da ne kadar şiddetli bir kümede olduğumuzu gösteriyor. Biz oynadığımız her turnuvada savaşıyoruz.”
 
Üst