Aromaterapi nedir?

Bakec

New member
Aromaterapi, tamamlayıcı ve esirgeyici hekimlik metodudur. Bedende oluşan zihinsel ve fizikî dengesizlikleri gidermek, beden sıhhatini ve zindeliğini korumak için kullanılır.

Aroma-Terapi, bitkisel aromalı yağların tedavi emeli için kullanılmasıdır. Aromaterapi fazlaca eskiye dayanan bir tedavi formülüdür. Köklerini Hindistan ve Çin uygarlıklarında bakılırsabiliriz. Mısırlılar ise aroma yağlarını mumyalamada ve ayinlerde kullanmışlardır. Bitkisel öz yağlar fazlaca ağır, aromatik kokulu, etkin ve kimyasal yapısı fazlaca güçlü uçucu sıvılardır. Bitkisel yağlar elde edildikleri bitki kümelerine bağlı olarak antiseptik, antiviral tesirlere sahiptir. Yatıştırıcı yahut uyarıcı, ağrı giderici yahut kas gevşetici, zehir atıcı, nefes açıcı, hudut sistemini dengeleyici, depresyon ve uykusuzluk giderici, hafızayı güçlendirici, hücre yenileyici üzere tesirleri bulunur. Ayrıyeten spesifik rahatsızlık ve dengesizlikleri yok etmede tedavi edici ve tamamlayıcı tesirler yaratır.

Bitkisel yağlar ilaç üzere spesifik bir organ yahut sistemi etkilemez, bitkisel yağlar problemli bölgelere ulaşarak bir bütün olarak tesir yaparlar. Yağ özleri bitkilerin hormonu sayılır ve bizim bedenimizdeki hormonlara eş bedelde bir nazaranv üstlenir. Uçucu yağ özleri, elde edildikleri bitkilerin yapısına bakılırsa insan bedeninde güzelleştirici tesir yaratır. Aromaterapi tıbbi bir tedavi değildir ve hastalıkların tedavisi için kullanılmaz. Aromaterapi destekleyici tesir yapar ve bedenin istikrarına kavuşması için çalışır. Örneğin aromaterapi ile bir karaciğer hastalığını tedavi edemezsiniz, lakin aromatik terapi bedenin bütününe yöneleceğinden belirli yağları kullanarak tüm beden için olduğu üzere karaciğer ortasında olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Verdiği sonuçlar lokal olmaktan epey bütüne yöneliktir. Tıbbi müdahaleyi gerektirmeyen bir dizi sorunları gidermek yahut tamamlayıcı tesir yaratmak için fazlaca taraflı uygunlaştırıcı tesirleri vardır.

İnsanın ruhsal durumunu belirleyen beyindeki merkezler, koku merkezlerinin çabucak yanında ve onunla bağlantıdadır. Bu da hoş kokuların nasıl olup ta bizi bu kadar etkilediğinin en kıymetli göstergelerinden biridir.

HANGİ PROBLEMLERDE AROMATERAPİDEN FAYDALANABİLİRSİNİZ?
Gerilim
Anksiyete
Huzursuzluk, tedirginlik
Baş ağrısı/ migren
Eklem iltihaplanmaları/ romatizma
Deri şikayetleri, cilt meseleleri
Menopoz ile ilgili sıkıntılar
Teneffüs meseleleri
Kulak, burun, boğaz problemleri
Selülit ve kilo sorunu
Sindirim problemleri
Spor faydalanmaları, kas ve eklem rahatsızlıkları
Bel ve sırt ağrısı
Ruhsal problemler
Güç azlığı, halsizlik
Çok gerginlik, uyku meseleleri
 
Üst