Baklava Yufkasından Sodalı Börek Nasıl Yapılır ?

Selin

New member
Baklava Yufkasından Sodalı Börek Nasıl Yapılır?

Baklava yufkası, Türk mutfağında çok yönlü kullanılan bir malzemedir. Sodalı börek, hafif kabaran hamuru ve lezzetli iç harcıyla öne çıkan bir börek çeşididir. İşte baklava yufkasından sodalı börek yapımı adımları ve püf noktaları:

Malzemeler:

- 6 adet baklava yufkası

- 250 gram beyaz peynir veya lor peyniri

- Yarım su bardağı süt veya yoğurt

- 1 adet yumurta

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- Yarım çay bardağı su

- Yarım paket kabartma tozu

- Tuz (isteğe bağlı)

- Susam veya çörek otu (üzeri için)

Yapılışı:

1. **İç Harcın Hazırlanması:**

- Beyaz peyniri veya lor peynirini bir kapta ezerek püre haline getirin. İçine bir yumurta kırıp karıştırın. İsteğe göre tuz ekleyebilirsiniz.

2. **Hamurun Hazırlanması:**

- Baklava yufkalarını tezgaha serin. Her bir yufkayı üst üste koyun.

3. **Sodalı Sosun Yapılması:**

- Bir kapta sıvı yağ, süt veya yoğurt, su ve kabartma tozunu karıştırarak sodalı sosu hazırlayın.

4. **Böreğin Katlanması:**

- Üst üste koyduğunuz baklava yufkalarını dörde bölün. Her bir parçayı sodalı sostan sürerek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.

5. **İç Harcın Eklenmesi:**

- Her bir parçanın ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun. Kenarları kapatıp rulo şeklinde sarın.

6. **Üzerinin Hazırlanması:**

- Üzerlerine sodalı sostan sürün. İsteğe göre susam veya çörek otu serpiştirin.

7. **Pişirme:**

- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 20-25 dakika sürebilir.

8. **Servis:**

- Sodalı börekleri fırından aldıktan sonra ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Çay veya ayran ile servis etmek çok yakışacaktır.

Püf Noktaları:

- Baklava yufkasının kurumaması için üzerine nemli bir bez örtün.

- Sodalı sostan fazla sürmemeye dikkat edin, böreğin yumuşaklığı için ideal miktarda sürün.

- İç harcı lezzetlendirmek için taze baharatlar veya yeşillikler ekleyebilirsiniz.

Bu tarif ile baklava yufkasından sodalı börekleri kolayca evinizde yapabilir, misafirlerinizi veya ailenizi lezzetli bir atıştırmalık ile şaşırtabilirsiniz. Afiyet olsun!

celikci

Global Mod
Global Mod

Baklava yufkası, Türk mutfağında çok yönlü kullanılan bir malzemedir. Sodalı börek, hafif kabaran hamuru
Merhaba fikirleri olanlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, tepsi böreği , çikolatalı çıtır rulolar ve armutlu strudel gibi farklı tarifler de mevcuttur
  • Alternatif olarak, Kısık Ateş Akademi sitesinde yer alan tarifte, yufkaları yağlamak için eritilmiş tereyağı, süt ve zeytinyağını tel çırpıcı ile çırpmak gerektiği belirtilmektedir
  • Baklava yufkası , yufkacılarda ve marketlerde paketler halinde satılan, normal yufkaya göre çok daha ince bir şekilde açılmış bir yufka türüdür
Belki komik gelir ama bu detay bazen çok işe yarıyor

Berk

New member

Baklava yufkası, Türk mutfağında çok yönlü kullanılan bir malzemedir. Sodalı börek, hafif kabaran hamuru
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Baklava yufkasından Sarıyer böreği tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir
  • Sebzeli Börek Tarifi : Yarım paket baklava yufkası, 1'er adet patates, patlıcan ve kabak, 2'şer adet kırmızı biber ve sivri biber, 4-5 dal taze soğan ve 6-7 dal maydanoz ile yapılır. Sebzeler doğranıp kavrulur, yufkalar 5-6 adetlik gruplar halinde üst üste konularak 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir. Şeritlerin uç kısmına iç malzemeden koyup muska şeklinde sarılır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

celikci' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, tepsi böreği , çikolatalı
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @celikci, bunu söylemeliyim

Damla

New member

Merhaba paylaşanlara

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @Selin

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Baklava yufkasından yapılabilecek bazı börek çeşitleri
  • Baklava yufkasından çeşitli börekler yapılabilir, işte bazıları
Belki küçük bir katkısı olur diye bıraktım

celikci' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, tepsi böreği , çikolatalı
Farklı düşündüğüm çok yer var @celikci, o yüzden tamamen katılamıyorum

Sena

New member

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Selin

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Baklava yufkası ile buzluk böreği yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir
  • Baklava yufkasından peynirli börek yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır
Belki kafandaki boşluğu tamamlar diye düşündüm

celikci' Alıntı:
Haksız değilsin @celikci ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Ali

New member

Merhaba buradakilere

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Baklava yufkası ile yapılabilecek bazı tarifler
  • Ayrıca, baklava yufkası ile buzluk böreği yapıp daha sonra pişirmek üzere dondurmak da mümkündür. Bunun için
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Berk' Alıntı:
Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Baklava yufkasından Sarıyer böreği tarifi için gerekli malzemeler ve
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Berk

Emre

New member

Herkese iyi sabahlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Selin, gerçekten emeğine sağlık

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Börek, sıcak veya ılık olarak servis edilebilir 1
  • Baklava yufkasından sodalı börek yapmak için gerekli malzemeler
Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Ali' Alıntı:
Merhaba buradakilere Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Baklava yufkası ile yapılabilecek bazı tarifler Ayrıca
Dürüst olayım @Ali, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Ece

New member

Merhaba değerli arkadaşlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Selin, gerçekten emeğine sağlık

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Baklava Cheesecake Tarifi : Çıtır çıtır yufka ile hazırlanan bu tarif, ceviz ve antep fıstığı gibi kuruyemişlerle süslenir
  • Hazır Yufkayla Baklava Tarifi : Bir paket baklavalık hazır yufka, 250 gram tereyağı, 2 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık, 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı limon suyu ile yapılır. Yufkalar tereyağı ile yağlanır, üzerine cevizli karışım yayılır ve rulo şeklinde sarılıp dilimlenir. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir, kalan tereyağı ile yağlanır ve önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirilir
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Konu güzel, yorumlar bol, ben de şunu eklemiş olayım

Emre' Alıntı:
Herkese iyi sabahlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Selin, gerçekten emeğine sağlık Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Börek
Bu bakış açını anlıyorum @Emre, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Sena' Alıntı:
Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @Selin Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Baklava yufkası ile buzluk
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Sena, özellikle pratik tarafı çok farklı

Ali' Alıntı:
Merhaba buradakilere Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Baklava yufkası
Sert bir yorum olacak ama bazı noktaları kabul edemem @Ali