‘Baykar Makina’nın Ukrayna’daki SİHA bakım merkezinin inşaatına kasımda başlanabilir’

Adanali

New member
‘Baykar Makina’nın Ukrayna’daki SİHA bakım merkezinin inşaatına kasımda başlanabilir’
Ukrayna Savunma Bakanı Andrey Taran, Kiev’de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için Bayraktar TB2 SİHA’larını üreten Baykar Makina’nın Ukrayna’da yapmayı planladığı SİHA bakım merkezinin inşaatının önümüzdeki kasım ayında başlayabileceğini tabir etti.


Taran, “Ukrayna’da Bayraktar firmasının kaynakları ile Bayraktar SİHA’ları ile ilgili eğitim, araçların bakım ve tamiratı için bir merkezin inşa edilmesi planlanıyor, bunun çalışmalarına başlandı. Şimdilik bu bakım merkezinin kurulacağı yerin tescili ile ilgili bürokratik prosedürler devam ediyor. Arsayı Bayraktar’a devretmiyoruz, o Ukrayna’nın kendi mülkü olarak kalıyor, savunma yerlerine dahil ediliyor, bakım merkezi ise Bayraktar kaynaklarıyla inşa ediliyor” diye konuştu.


Merkezin inşaatının epeyce yakında başlayabileceğini vurgulayan Taran, “Bunun en kısa vakitte, bekli de önümüzdeki ay olmasını umuyorum” tabirlerini kullandı.


Daha evvel Taran’ın geçen ay Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile görüşmesinde Türk insansız hava araçlarının üretiminin Ukrayna topraklarında yerelleştirme mümkünlüğünü ve beklentilerini değerlendirdiği bildirilmişti.


Türkiye’den satın alınan Bayraktar TB2 SİHA’sı nisan ayında birinci sefer Müşterek Kuvvetler Harekatı bölgesinde uçuş gerçekleştirmiş ve düşmana ilişkin teçhizatları saptamıştı.
Alıntıdır
 
Üst