Bazı Apple çalışanları şunları söylüyor: Apple Intelligence, ChatGPT ve diğer yapay zekanın iki yıl gerisindedir

bencede

New member
Bazı Apple çalışanlarına göre Apple Intelligence'ın arkasındaki üretken yapay zeka teknolojisi, Google, OpenAI ve Meta gibi büyük rakiplerin iki yıldan fazla gerisinde olabilir.



Bazı Apple çalışanları, şirketin yeni Apple Intelligence özelliğini güçlendiren üretken yapay zeka teknolojisinin, sektördeki diğer öncü yeniliklerin önemli ölçüde gerisindedir. Bloomberg'den Mark Gurman'ın haberine göre Apple kaynakları, şirketin yeni yapay zeka teknolojisinin şu anda OpenAI, Google ve Meta gibi şirketler tarafından sunulan rakip teknolojilerin “vay be faktörü” ile eşleşmediğini söylüyor.

Apple Intelligence ve ChatGPT


Apple'ın dahili araştırması şunu gösteriyor gibi görünüyor OpenAI'nin ChatGPT'si %25 daha doğru Siri'nin yeni sürümleriyle karşılaştırıldığında yaklaşık %30 daha fazla soruya yanıt verin. Apple, stratejisinin bir kısmının ChatGPT'yi işletim sistemlerine entegre etmek için OpenAI ile işbirliğini içermesi nedeniyle bu farkı zaten kabul etti. Bu, Apple kullanıcılarının isterlerse daha gelişmiş üretken yapay zeka özelliklerine erişmelerine olanak tanıyacak. Bu dezavantaja rağmen Apple'ın elinde önemli bir koz var: geniş entegre cihaz yelpazesi. iPhone, Mac, iPad ve diğer cihazları kapsayan Apple ekosistemi, Şirketin yeni teknolojileri hızla ve uygun ölçekte devreye almasına olanak tanır. Dahası, Apple'ın geçmişi, şirketin çoğu zaman rakipleriyle aradaki farkı kapatabildiğini ve yeni pazarları başarılı bir şekilde ele geçirebildiğini gösteriyor.

Şu anda Apple Intelligence, iPhone 16 serisi, Mac'ler ve iPad serisi (giriş seviyesi model hariç) tarafından zaten desteklenmektedir. İlk yapay zeka özellikleri önümüzdeki hafta bu cihazlarda kullanıma sunulacak.

Yeni iPhone'lar


İleriye baktığımızda, Apple Intelligence entegrasyonunun daha da genişlemesi planlanıyor. Yapay zeka destekli yeni bir iPhone SE 4'ün Mart 2025'te piyasaya sürülmesi ve ardından aynı yıl giriş seviyesi yapay zeka özellikli bir iPad'in piyasaya sürülmesi bekleniyor. Apple aynı zamanda Apple Intelligence'ı Vision Pro kulaklığına da getirmek için çalışıyor ve Gurman, 2026'nın başlarında ekranlı neredeyse her Apple cihazının Apple Intelligence'ı destekleyeceğini öngörüyor.

Apple Intelligence ve bazı işlevleri.

Apple Intelligence ve bazı işlevleri.

Apple Intelligence'ın yayılmasından sonraki kısa sürede Cupertino şirketinin başarılı olup olamayacağı henüz belli değil. Bu yapay zekayı daha yaygın olanlardan ayıran boşluğu doldurunya da bir dönem böyle bir eşitsizlik olacak mı?
 
Üst