Berlin, kış yasağına rağmen 200'den fazla kişiyi sınır dışı ediyor

bencede

New member
Berlin ayrıca geçtiğimiz kış aylarında 200'den fazla kişiyi sınır dışı etti. Üstelik bu, kentte Mart ayı sonuna kadar yürürlükte olan kış sınır dışı etme yasağına rağmen. Sonuç olarak o dönemde sınır dışı etmeler söz konusu olduğunda federal devlet ülkenin ortasındaydı. Bu, yalnızca Berliner Zeitung'a sunulan rakamlardan ortaya çıkıyor. Kaynağı iktidar partisi CDU'dur.

Bunun sonucunda Ocak 2024'te ciddi suçlar veya şiddet içeren suçlar işleyen toplam 41 kişi Berlin'den sınır dışı edildi. Şubat ayında 32 kişi, Mart ayında ise yine 140 kişi civarındaydı. Mutlak rakamlara dayalı mevcut ülke karşılaştırmasında Berlin, Ocak ayında 9., Şubat ayında ise 7. sırada yer aldı. Bu nedenle Mart ayı için herhangi bir sıralama mevcut değildir.


Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.


Sınır dışı edilenler: Berlin şehir devleti ülke genelinde dördüncü sırada yer alıyor


Edinilen bilgiye göre, Almanya genelinde 2023'te 16 bin civarında sözde geri gönderme işlemi gerçekleştirildi – önceki yılda bu sayı 12 bin civarındaydı. Geçen yıl Berlin'de 1.370 sınırdışı yaşandı; bu da toplamın önemli bir kısmını oluşturuyor. Mutlak sayılarda, nispeten küçük şehir devleti, çok daha büyük eyaletler olan Bavyera, Baden-Württemberg ve Kuzey Ren-Vestfalya'nın ardından dördüncü sırada yer aldı.

“Sınır dışı sayılarının ciddi oranda artmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Berlin CDU Genel Sekreteri Ottilie Klein, “Özellikle ülkeyi terk etmek zorunda kalanlar ve ciddi suçlar veya şiddet içeren suçlar işleyenler için hiçbir istisna yapılamaz” diyor. “Berlin'in nihayet CDU liderliğindeki Senato kapsamında geçerli yasaları tutarlı bir şekilde uygulamaya koyması iyi ve doğru.”

Geçerli yasa Federal İkamet Yasasını içerir. Duraklama gerekliliklerini düzenliyor ancak mevsimlere bakılmaksızın. Ancak yasa, uluslararası hukuk veya insani nedenlerden dolayı, en yüksek devlet makamlarına, “yabancıların belirli eyaletlerden veya genel olarak belirli yabancı gruplarından veya belirli eyaletlerden sınır dışı edilmelerini en fazla üç ay süreyle askıya alma” yetkisi veriyor.

Kış aylarında sınır dışı edilme yasağı yalnızca Berlin ve Thüringen'de geçerlidir


Bu maddeyi uygulayan tek federal eyaletler Thüringen ve Berlin'dir. Solcu Bodo Ramelow, Thüringen'de bir azınlık hükümetine liderlik ederken, Berlin'in belediye başkanı CDU'dan Kai Wegner'dir. Berlin Hıristiyan Demokratları SPD ile koalisyona katılınca kış aylarında sınır dışı edilme kararını kabul ettiler.

Genel olarak durdurma, hava koşullarının bazen sert olduğu ülkelere sınır dışı edilecek kişilere koruma sağlıyor. Geri dönmeleri beklenemez; özellikle de orada evsiz kalmakla tehdit ediliyorlarsa.

Bu durağa rağmen Berlin, yılın ilk birkaç ayında ağırlıklı olarak Moldova, Gürcistan, Polonya, Bulgaristan ve Türkiye'den insanları sınır dışı etti. Hepsi ciddi suçlar veya şiddet içeren suçlar işlemiş olmalı.
 
Üst