CIA, Ukrayna’nın Kuzey Akım boru hatlarını havaya uçurma planlarından haberdardı.

bencede

New member
Ev
Ukrayna
Rapor: CIA, Ukrayna’nın Kuzey Akım boru hatlarını havaya uçurma planlarından haberdardı

Bir Avrupa gizli servisinin ABD’yi Kiev’in sabotaj planları hakkında daha 2022 yazında bilgilendirdiği söyleniyor. Beyaz Saray bunu inkar etmiyor. Washington Post bildiriyor.


Moritz Eichhorn

Eylül 2022'de Baltık Denizi'ndeki Kuzey Akım 1 gaz sızıntısı


Eylül 2022’de Baltık Denizi’ndeki Kuzey Akım 1 gaz sızıntısıESA/dpa


Sabotajcıların Kuzey Akım boru hatlarını havaya uçurmasından üç ay önce, ABD hükümetinin müttefik bir devletten Ukrayna ordusunun su altı altyapısına gizli bir saldırı planladığını öğrendiği bildirildi. Washington Post, istihbarat kaynaklarına atıfta bulunarak bildirdi. Doğrudan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanına bağlı küçük bir dalgıç ekibinin konuşlandırıldığı söyleniyor.

Daha önce bildirilmeyen bu planın ayrıntıları, bir Avrupa istihbarat teşkilatı tarafından toplandı ve Haziran 2022’de CIA’ya yayınlandı. Bunlar, Ukrayna hükümetini Baltık Denizi’ndeki olası saldırıyla ilişkilendiren şimdiye kadarki en somut kanıtlardan bazılarını sağlıyor.

Kuzey Akım: Bilgilerin Ukrayna’dan geldiği söyleniyor


Avrupa gizli servisinin raporları, ABD Ulusal Hava Muhafızları üyesi Jack Teixeira tarafından iddia edilen sohbet platformu Discord aracılığıyla dağıtıldı. Washington Post, Teixeira’nın çevrimiçi bağlantılarından birinin bir kopyasını aldı.

Nord Stream'de Seymour Hersh: Olaf Scholz bir örtbasa karıştı

Nord Stream’de Seymour Hersh: Olaf Scholz bir örtbasa karıştı
  • hisseler
İstihbarat raporunun Ukrayna’daki bir kişiden elde edilen bilgilere dayandığı söyleniyor. Kaynağın bilgisi Washington Post tarafından hemen doğrulanamadı ancak CIA, raporu Haziran 2022’de Almanya ve diğer Avrupa ülkeleriyle paylaştı. ve diplomatik görüşmeler, Post’a söyledi.

Yıkım ve ajanların detayları Alman soruşturmalarına karşılık geliyor


Ajanların sayısını ve patlatma yöntemini içeren ayrıntılar, Batılı müttefiklerin Kiev’in yaklaşık bir yıldır sabotajda yer aldığına dair şüpheleri olduğunu gösteriyor. Bu değerlendirme, son aylarda, Alman kolluk müfettişlerinin Avrupa servislerinin Ukrayna’yı suçladıklarıyla çarpıcı benzerlikler taşıyan bombalama olayını ortaya çıkarmasıyla pekiştirildi.

Washington Post’a göre, birkaç ülkedeki yetkililer, Discord’da yayınlanan bilgi özetinin, Avrupa istihbarat teşkilatının CIA’ya söylediklerini doğru bir şekilde yansıttığını doğruladı. Post, bilgilerin açıklanmasının kaynakları ve operasyonları riske atacağını söyleyen hükümet yetkililerinin talebi üzerine Avrupa ülkesinin adını ve iddia edilen planın bazı yönlerini saklamayı kabul etti.

Şimdiye kadar ülkenin Kuzey Akım saldırısına karıştığını reddeden Ukraynalı yetkililer, Post’un yorum taleplerine yanıt vermedi.

Gazeteye göre Beyaz Saray, ABD yetkililerinin misyonun devam etmesini engellemeye çalışıp çalışmadığı da dahil olmak üzere, Avrupa raporu ve iddia edilen Ukrayna askeri komplosu hakkında ayrıntılı bir dizi soru hakkında yorum yapmaktan kaçındı. CIA’in de yorum yapmaktan kaçındığı söyleniyor.

26 Eylül 2022’de, üç su altı patlaması Kuzey Akım 1 ve 2 boru hatlarında büyük sızıntılara neden oldu ve ağın dört gaz boru hattından yalnızca biri sağlam kaldı. O zamandan beri, sorumlular hakkında bir dizi teori ortalıkta dolaşıyor.
 
Üst