Fatih Terim’den maç sonu reaksiyon: Bizim hakemimiz olsaydı paramparça etmiştik!

celikci

Global Mod
Global Mod
Galatasaray Teknik Yöneticisi Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi D Kümesi 4. hafta maçında 1-1 birliktee kaldıkları Lokomotiv Moskova maçının akabinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çok sayıda konumdan yararlanamadıkları lisana getiren Terim, birliktee kaldıkları için fazlaca üzgün olduğunu belirterek, “Bu hoş oyunu 3 puanla taçlandırmalıydık.” dedi. ve ekledi:

‘Hakikaten epey üzüntülüyüm’

“İçeride seyrettiğimizde en az 10 konuma girmişiz. En az 5 tane de konum adayı var. Maalesef son tercihlerimiz, son paslarımızın isabeti, şiddeti, istikameti… Favori olduğumuz doğruymuş. Başlar başlamaz pres uyguladık. Çok da şık bir gol attık. Kaçırdık da. İkinci yarı biraz geriye yaslandık ancak konum vermedik. Fakat epeyce yanlışlı bir gol yedik. 1-1 olur olmaz da bu skora razı olmayan bir Galatasaray vardı. Oyuncularım dayanılmaz bir tepki gösterdi. O kadar net durumlara girdik ki… Bu hoş oyunu 3 puanla taçlandırmalıydık. Gerçekten çok hüzünlüyüm.”

‘Bizim hakemimiz olsaydı fazlaca eleştirmiştik, paramparça etmiştik’

Müsabakanın hakeminin bilhassa oyunun duran kısmını tutmada başarılı bir performans sergilemediğini aktaran Terim, “Açıkçası bizim hakemimiz olsaydı şu anda fazlaca eleştirmiştik, paramparça etmiştik. Bu kadar vakit geçiren bir grup ve 4 dakika uzatma. Bir dakikasını oynattı. Zira 4 dakikayı olağan uzatsa tahminen gol atacağız. Her saniye gol kaçırıyoruz. Hakemlerle ilgili konuşmak istemiyorum, kendi hakemlerimizle ilgili vicdan azabı çektiğim için söylüyorum. UEFA da beni duyacaktır. bu biçimde olmaz. Bu kadar hoş bir tempo, oynamaya yol vermesi gereken bir hakem olmalı. Hengameyi çıkaran kendisi. Oyun ortasında tahminen rastgele bir yanlışı olmayabilir lakin oynanmayan kısmı tutmada hayli başarılı değildi.” tabirlerini kullandı.

‘Marsilya maçını da bugün oynadığımız üzere oynamalıyız’

Terim, Avrupa Ligi’nde yer aldıkları E Grubu’nda çekişmenin son maça kadar devam edeceğini vurgulayarak, “Son maçın son saniyesine kadar bu kümede hiç bir şey muhakkak olmaz. Şayet bugün biz yenseydik daha değişik şeyler söyleyebilirdim. Bu kümede herkes gidip herkesi her yerde yenebilir. Artık bizim burada Marsilya ile yapacağımız maç daha belirleyici olacak. Marsilya maçını da bugün oynadığımız üzere oynamalıyız. Yenemedik fazlaca üzgünüm fakat bu ideolojinin devam etmesini istiyorum. Kim ne derse dersin önderiz. Mağlup olmadık daha. Buradaki maçımızda inşallah gereğini yapıp, bu kümeden çıkacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

“İyi bir kadro olma yolundayız”

Fatih Terim, takımlarında bulunan bütün oyunculardan yaralanmak istediklerini lisana getirerek, “Her oyuncumuza gereksinimimiz var. Baht verdiğimizde de birçok bunu kullanıyor. Futbol dinamik bir oyun, fazlaca çabuk değişir. Feghouli bugün de düzgün oynadı. İnşallah berbat bir şeyi yoktur. Sanmıyorum fakat riske girmek istemedim. Bu oyunuyla usta bir Feghouli bize lazım. Babel de talih verdiğimiz vakit elinden geleni yapıyor. Sayısal olarak ne kadar zenginleşirsek bu sıkışık takvimi daha rahat geçeriz. Yeterli bir ekip olma yolundayız. 1-2 pürümüzüz var, Allah müsaade verirse onları da önümüzdeki günlerde halledeceğiz.” halinde görüş belirtti.

Deneyimli kadro, gruptaki yeni yapılanmayla ilgili soruyu şu biçimde yanıtladı:

“Temeli attık. Bu riske herkes girmez. Kulüp olarak bu biçimde bir karar verdik. Çok da mutluyuz. Her geçen gün daha düzgüne gittiğimiz görülüyor. Temel inşa yahut salon yapıldı, mutfak yapıldı onu bilmiyorum lakin her geçen gün daha âlâ olacağımız kesin. Bu süreçte geride kalmak istemediğimizi de söylüyorum. Gideceğimiz aralıkta kayıpsız gitmek istiyoruz. Marcao’nun 8 maç oynamaması bile hayli değerliye mal oldu. Ocaktan daha sonra daha yeterli olacağımızı düşünüyorum. Başımızda 1-2 de plan var. Onları yerine getirdiğimiz vakit daha rahat olacağız. Şayet mümkünse hazirana, temmuza az bırakacağız birtakım şeyleri.”

‘Galatasaray olarak istedik fakat Parma vermeyeceğini söylemiş oldu’

Fatih Terim, Parma’da forma giyen Rumen futbolcu Dennis Man’ı transfer devrinde almak istediklerini lisana getirerek, “Galatasaray olarak istedik ancak Parma vermeyeceğini söylemiş oldu. O mevzu orada kalmıştı. Ocak ayında ne olur bilmiyorum.” diye konuştu.

‘Üstüne söyleyeceğim epeyce bir şey yok’

Müsabakanın tam seyirci kapasitesiyle oynanması konusunda Galatasaray Kulübü ile Türkiye Futbol Federasyonu içinde yaşananlarla ilgili olarak da, “Tahmin odur ki devreye pandemi ile ilgili ıstıraplar girmiştir. Kulübümüz temelinde gerekli açıklamayı yaptı. Üstüne söyleyeceğim fazlaca bir şey yok. O taraflara da dönmeyeceğimi, yalnızca alana döneceğimi söylemiştim. Kısır tartışmaların son bulmasından yanayım. Liderime ve yöneticilerime katılıyorum. Biz mümkün mertebe bundan uzak kalmaya çalışıyoruz.” sözlerini kullandı.