Galatasaray, Avrupa’da kasayı doldurdu

bencede

New member
UEFA Avrupa Ligi’nde kümeden başkan olarak son 16 çeşidine yükselen Galatasaray, 17,5 milyon avroluk gelirin sahibi oldu.
Bu dönem Avrupa macerasına UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci eleme tipinden başlayan sarı-kırmızılı takım, Hollanda’nın PSV grubuna elenmişti. Devler Ligi talihini kaybeden “Cimbom”, statü gereği verilen Şampiyonlar Ligi’ndeki yayın havuzu gelirinin yüzde 10’luk kısmıyla (350 bin avro) teselli buldu.
Yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. eleme tipinden devam eden sarı-kırmızılı takım, evvel İskoçya’dan St. Johnstone, ardından de play-off tipinde Danimarka’dan Randers’ı saf dışı bırakarak kümelere ismini yazdırdı.
Galatasaray, kümelere iştirak bedeli olarak 3,63 milyon avroyu kasasına koyarken, 6 maç sonunda elde ettiği 3 galibiyetle 1,89 milyon avro ve 3 birliktelikle de 0,63 milyon avro kazandı. “Cimbom” kümedeki birliktelikler kararı havuzda toplanan paradan da 0,63 milyon avroluk hisse elde etti.
Küme maçlarını namağlup dorukta tamamlayan sarı-kırmızılı takım, liderlik primi olarak 1,1 milyon avro, son 16 tipi primi olarak da 1,2 milyon avroluk mükafatı kasasına koydu.
Katsayı gelirinde ise 24 payı bulunan “Cimbom”, buradan da 3,168 milyon avro kazanmış durumda.
Sarı-kırmızılı grubu yayın havuzundan da yaklaşık 5 milyon avroluk gelir bekliyor.
Galatasaray’ın bu dönem Avrupa macerasından şu ana dek kazandığı para mükafatı dağılımı şu biçimde:
Şampiyonlar Ligi yayın havuzu: 350 bin euro
Avrupa Ligi iştirak: 3,63 milyon euro
Avrupa Ligi performans: 3,15 milyon euro
Avrupa küme birincliği: 1,1 milyon euro
Avrupa Ligi son 16 çeşidi: 1,2 milyon euro
Avrupa Ligi katsayı: 3,168 milyon euro
Avrupa Ligi yayın havuzu: 5 milyon euro
Toplam: 17,598 milyon euro
 
Üst