Halk bu karara çok şaşıracak

bencede

New member
Ev
siyaset
Seçim reformu: Halk yine de bu karara çok şaşıracak

Trafik ışığı aşırı bir hızla demokrasinin kalbine ulaştı. Sol bunu yok etmeli, CSU tehlikede ve AfD alkışlıyor.


Moritz Eichhorn

Anında küçülme: Trafik ışığı Bundestag'ı küçültmek istiyor.


Anında küçülme: Trafik ışığı Bundestag’ı küçültmek istiyor.dpa


Trafik ışığı, Cuma günü yapılan bir seçim reformunun Gordion düğümünü ciddi şekilde kesti. Muhalefetin hiçbir feryadı ve şikayeti onları yumuşatamadı. Zaten iki buçuk yıl sonra yapılacak federal seçimlerde geçerli olacak olan yeni seçim yasasının ardından, 15 yıldır süren bir anlaşmazlıkta karar vermek zorunda kalındı.


Federal Meclis’teki koltuk sayısı 630 olarak sabitlendi, doğrudan bir vekalet kazanmak artık otomatik olarak Federal Meclis’e girmeyi sağlamıyor. Ve temel görev maddesi, yani bir partinin yüzde beş barajını aşıp aşmadığına bakılmaksızın en az üç kez doğrudan vekillik kazansa bile parlamentoya girmesi kuralı kaldırıldı. Zack.


Bu oy hakkı ile solun ve CSU’nun varlığı tehdit ediliyor.



Ancak burada olanlar, çoğu insan için ancak yavaş yavaş netleşiyor. Temelde demokrasinin en önemli kısmına müdahale etti: hangi oy ne kadar önemli. Partiler artık sayısız seçim bölgesinde kazanabilir ve yine de parlamentoya giremez.


Yeni kurallara göre, son seçimin sonucuyla birlikte sol artık Federal Meclis’te olmayacak ve Bavyera’daki CSU başarısızlığı yalnızca 0,21 puanla kaçırmış olacaktı. Ve bu deniz değiştiren değişikliklere rağmen, hükümdarın oylarının nasıl sayılmasını ve temsilcilerinin belirlenmesini nasıl istediğine dair çok fazla toplumsal tartışma olmamıştır. Ama bu durumda değilse, ne zaman uzun uzadıya konuşmak zorunda kalacağız?


Sonunda her şeyin bu kadar hızlı ilerlemesi, trafik ışığının ancak son taslağını geçen hafta sunup cuma günü oylamaya sunmasından kaynaklanıyordu. Görünüşe göre, iktidar koalisyonunun önde gelen üyeleri bile bu hızda eylemlerinin sonuçlarını tam olarak özetleyemedi.


Trafik ışığı politikacıları bile gerçekten bilmiyor



Bu, örneğin, Yeşillerin parlamento grubu lideri Britta Haßelmann’ın, yüzde beş engeli aşılırsa CSU’nun Federal Meclis’ten ayrılmasını önlemek için Birliğin bir sonraki seçim için ortak listeler kaydetmesini önermesiyle gösterildi. erişilmemiş. Ancak Haßelmann’ın kısa süre sonra öğrendiği gibi, bu anayasaya aykırı olurdu.


Lindner yeni bina buldu

Lindner yeni binayı “vazgeçilebilir” buluyor: Başbakanlık kurtarmalı

Kendi açıklamalarına ve birçok gözlemcinin görüşüne göre SPD, Yeşiller ve FDP’nin mülahazalarının odak noktası Federal Meclis’in küçülmesiydi. Orada şu anda 736 milletvekili var, Anayasaya göre aslında 598 olması gerekiyor. Çin Halk Kongresi’nden sonra dünyanın en büyük ikinci parlamentosudur. FDP’den Konstantin Kuhle’ye göre halktan inanılmaz bir meblağ istendiği bir dönemde, halkın temsilcileri bu adımla şunu gösterecekti: “Kendimizi reforme edebiliriz.”


CSU’ya ne kadar kötü görünse de, bu onların suçu



Elbette koalisyon da fedakarlık yapmaya istekli olduğunun sinyalini veriyor. 100’den fazla milletvekili artık bir sonraki Federal Meclis’e ait olmayacak. Ancak bunun, sadece hareket etme yeteneğini göstermek için aceleyle ele alınmaması gereken oldukça karmaşık bir konu olduğu da doğrudur. Trafik ışığı Ukrayna savaşı, enerji krizi ve enflasyon arasında nefessiz kaldı diye, son nefesiyle büyük jeostratejik kararlar arasında oy kullanma hakkını sabote edemez.


Türkiye İsveç'e şantaj yapıyor: AB'de de aynı şekilde işler mi?

Türkiye İsveç’e şantaj yapıyor: AB’de de aynı şekilde işler mi?

Bugün Birlik bir kurban ama bu kendi hatası. Eski ana akım partilerin giderek daha az ikinci oy aldığı, ancak doğrudan yetkilerin çoğunu kazanmaya devam ettiği ve Federal Meclis’in doğrudan ve eşitleme görevleriyle büyüdüğü değişen parti yapısının bilindiği için, CSU bir partiyi engelledi. reform. Aralarında Eminence Wolfang Schäuble’nin de bulunduğu iki CDU Bundestag Başkanı, Bavyeralı kız kardeşle ilgili bir reformda başarısız oldu.


Sol CDU ile, AfD trafik ışığı ile aynı fikirdeyse



Federal Cumhuriyet’in ve seleflerinin tarihsel ve bölgesel özelliklerini hesaba kattığı için seçim sisteminin ne kadar karmaşık olduğu, ancak Federal Meclis’teki tartışmada netleşti. Ve trafik ışığı bastasının uydurduğu çirkin ittifaklar da gösteriyor: sol CDU’yu alkışladı, AfD trafik ışığını alkışladı.


Seçim yasasındaki değişiklik, vatandaşlara ilk oylamanın ne anlama geldiğini ve ikinci oylamanın ne işe yaradığını açıklamak ve hükümdarla oylarının nasıl ağırlıklandırılmasını istediği konusunda diyaloga girmek için zorlayıcı bir neden olabilirdi. Gordion düğümleri tek vuruşta kırılabilir. Ancak kalan uçlarla nasıl başa çıkacağınızı önceden dikkatlice düşünmelisiniz.
 
Üst