Microsoft, Activision Blizzard’ın PlayStation için en büyük yayıncı olmadığını söylüyor

bencede

New member
İngiliz antitröstüne gönderilen bir belgede, Microsoft belirtir ki Activision Blizzard için en büyük yayıncı değil Oyun istasyonu satış hacimleri açısından, bunun yerine Electronic Arts ve ardından Ubisoft tarafından kapsanan bir rol. Gerçekten de Call of Duty şirketi, Sony’nin arkasında beşinci sırada yer alacaktı.

Bu detay, CMA’nın Activision Blizzard’ın satın alınması için önerdiği yapısal çarelere cevaben Microsoft tarafından gönderilen belgede, en büyük 10 yayıncı ve küresel satış verilerini dikkate alan aşağıdaki görselde görebileceğiniz bir grafik aracılığıyla ortaya çıktı. 2021’in.


Gördüğümüz gibi Activision Blizzard en büyük beşinci yayıncı, ardından Bandai Namco ve Warner Bros. Games geliyor. Bunun yerine ilk üç pozisyon sırasıyla şu kişiler tarafından işgal edilir: Electronic Arts, Ubisoft ve Take-Two, Rockstar Games ve 2K’nın ana şirketi. Xbox için de benzer bir durum varken, Switch’te en büyük yayıncı tahmin edilebileceği gibi Nintendo’nun kendisi ve ardından Ubisoft geliyor. Ancak grafiğin Fortnite, Apex Legends ve Call of Duty: Warzone gibi oynaması ücretsiz oyunları hesaba katmadığını unutmayın.

Açıkça Microsoft’un amacı,Activision Blizzard’ın satın alınması PlayStation için yalnızca beşinci en büyük yayıncı olduğu için Sony’ye önemli ölçüde zarar vermez.

Belgenin aynı bölümünde Redmond devi, Sony’nin diğer platformlara karşı kapalı tavrının altını çizdi ve birinci taraf oyunlarının çoğu PlayStation konsollarıyla sınırlı kaldı.

“PlayStation oyuncuları, konsollarında oynamak için çeşitli yayıncılardan oyunlar satın alıyor. EA, PlayStation’ın en büyük oyun tedarikçisi, ardından Ubisoft ve Take-Two geliyor”

“Sony, yayınlanan oyunlarını neredeyse tamamen PlayStation’a özel tutuyor. Aslında Sony’nin, God of War, Spider-Man ve Last of Us gibi en başarılı ve popüler oyunlardan bazıları da dahil olmak üzere PlayStation’a özel 286 oyunu var.”

CMA, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasıyla ilgili nihai kararını 26 Nisan 2023’te açıklayacak. Bunu, kararını yakın zamanda Mayıs ayına erteleyen Avrupa Komisyonu izleyecek.
 
Üst