Military Watch: Rus K-77M füzesi dünyanın en tesirli ‘havadan havaya’ füzesi olabilir

Adanali

New member
Military Watch: Rus K-77M füzesi dünyanın en tesirli ‘havadan havaya’ füzesi olabilir
Mecmuada yer alan bir makalede, Su-57 avcı uçağı için özel olarak geliştirilen K-77M ‘havadan havaya’ füzenin menzilinin 190 kilometreden çok olduğu ve Rus uçağının bu sayede Batılı muadillerine karşı üstünlük kazanmış olduğu söz edildi.


Okurların dikkatini bilhassa füzenin donatılmış olduğu etkin faz dizinli radara çeken müellif, burun kısmına yerleştirilen bu aygıtın füzenin isabet oranını yükselterek düşman uçaklarının gizlenmesini imkansız hale getirdiğini vurguladı.


Yüksek hareket kabiliyetine sahip avcı uçaklarının uzun müddettir radar menzilinin ötesine geçerek füzelerdeki sensörlerin hudutlu ‘görüş alanını’ kullanabildiklerini aktaran analist, “Bu sorunu çözen K-77M, dünyanın en tesirli uzun menzilli ‘havadan havaya’ füzesi olabilir” sözlerini kullandı.


Makaleye göre K-77M, Rusya’nın Soğuk Savaş’ın son senelerında sahip olduğu füze avantajını geri kazanmada ve Rus Hava Kuvvetleri’ni ABD’de geliştirilen AIM-260 füzesi üzere yeni jenerasyon tehditlere karşı hazırlamada kilit bir rol oynayabilir.


Yazıda ayrıyeten yeni Rus füzelerinin üretiminin ne kadar yaygınlaştırılacağının bilinmediği, fakat K-77M’lerin NATO sonlarının yakınında ortaya çıkmaları durumunda ittifak ülkelerinin önemli telaş duyması gerekeceği vurgulandı.
Alıntıdır
 
Üst