Penil Protez (Mutluluk Çubuğu)

Bakec

New member
Sertleşme bozukluğu, ilaç tedavileri ile giderilemediğinde yahut bu ilaçların sakıncalı olduğu yahut yararlı olamayacağı önce saptanan durumlarda penil protez yerleştirme ameliyatları yapılabilir. bu biçimde bir ameliyat öncesi kan tetkikleri ve daha sonrasında penis kan akımını pahalandırmak için penil renkli doppler ultrasonografi tetkiki yapılır. Bu test temelde penise yapılan bir ilacın kararında kâfi kan akımı olup olmadığını değerlendirilmesidir. Şayet kâfi kan akımı yoksa hasta medikal tedaviden karşılık alamayacaktır. Bu testin kararı penil protez yerleştirilmesi için tanısal olarak kullanılabilir.


Penis protezleri, sertleşme bozukluğu bulunan erkeklerde son tedavi seçeneği olarak ameliyatla penis içine yerleştirilmek üzere üretilmiş materyallerdir. Öncesinde medikal tedaviler denenmeli ve son olarak penil doppler ultrasonografi ile mevcut durum teyit edilmelidir.


Temel olarak iki küme penis protezi vardır;


1: Malleable (katlanabilir) penis protezi — daima sert kalan


2: İnflatable (şişirilebilir) penis protezi — Şişirilip söndürülebilen


Bu ameliyat genel yahut bölgesel (belden aşağı uyuşturma) anestezi ile yapılabilir. Cerrahi süreç ortalama 45 dk ile bir saat kadar sürmektedir. Ameliyat daha sonrasında, cerrahi öncesinde penisin duyusu, orgazm yeteneği ve ejakülasyon (boşalma) işlevi olağan ise protez yerleştirilmesi daha sonrasında da bu işlevler devam eder. Protez yalnızca cinsel ikazdan bağımsız olarak penisin sert hale geçmesini sağlar. Protez cerrahisinin gayesi bu sertliği ve peniste üste hakikat açılanmayı sağlamaktır. Bunun haricinde penis protezi yerleştirilmesi penis uzunluğu ya da çapında bir artış sağlamaz fakat operasyon sırasında penis uzunluğu ve çapında artış sağlamak için ek cerrahi süreçler uygulanabilir. Penil protez uygulanması kişinin cinsel isteğini direkt olarak etkilemez.


Ameliyat daha sonrası yara uygunlaşması tamamlandığında ameliyat yerindeki izler çoklukla fark edilmez ve protez varlığı dışarıdan anlaşılmaz.
 
Üst