Penis Kalınlaştırma Ameliyatı Nedir?

Bakec

New member
Tıbbı olarak 9 cm altındaki penisler micro penis olarak tanımlanmakta ve tıbbı endikasyonla penis uzatma cerrahileri uygulanmaktadır. Bu tıbbi endikasyon haricinde kişinin isteği üzerine estetik maksatlı uzatma ve kalınlaştırma ameliyatları da yapılabilmektedir.

Penis Kalınlaştırma Ameliyatı

Üroloji kliniklerine penisin ince olduğu şikayeti ile cerrahi talebiyle binlerce erkek başvurmaktadır. Pekala bu adamların penisin olağan kalınlıkta olup olmadığını nasıl belirleyebiliriz. Bu tartışmalı mevzu ile ilgili çeşitli ülkelerde uzunluk kalınlık nomogramları oluşturmak hedefiyle makaleler yayınlanmış ama standart bir nomogram olmaktan uzak olan bu çalışmalar baz alınarak ortalama bir penis kalınlığı standartı oluşmuştur. Penis kök kısmından yapılan erekte penis etrafı ortalama olarak 11-13 içinde denilebilir. Penis kalınlığının tıbbi olarak bireyde bir eksiklik yahut hastalık yaptığına dair bilimsel bir tespit yoktur. Batı merkezli partner memnuniyet çalışmalarında bayanların cinsel tatmin açısından penis kalınlığının tatminlerinde en değerli fizikî faktör olduğnu bildirmişlerdir. Bu genel kabul ve bilimsel çalışmalar erkekleri penis kalınlaştırma ameliyatlarına doğal olarak yönlendirmiştir.

Penis kalınlaştırma ameliyatları çeşitli dolgu materyalleri yahut penisi çepeçevre saran gereçler penis etrafında ortalama 3-4 cm artış hedefleyen cerrahilerdir. Dolgu gereci olarak genelde bireyden alınan yağ dokusu yahut hiyaluronik asit kullanılır. Başka bir teknikte penisi çepeçevre saran özel bir materyal ile yapılan cerrahilerdir. Muvaffakiyet oranları içinde fazlaca büyük farklılıklar olmamasına karşın kişinin kendisinden alınan yağ dokusu daha uyumlu bir gereç olduğu için yaygın olarak bu teknik tercih edilmektedir.

Penis kalınlaştırma ameliyatı spinal anestezi altında ortalama 30 dk süren bir operasyondur. Hastanede kalış müddeti ortalama 24 saattir. Ameliyat daha sonrası kısa vakitte faal cinsel yaşama başlanabilir. Kalınlaştırmada kullanılan dolgu gerecinin vakit içinde bir kısmı beden tarafınca emilebilir ve yaklaşık 2 yıl ortasında bir cerrahi ihtiyacı olabilir.

Öbür bir husus ameliyat daha sonrası beklentiyi gerçekçi bir halde ele almak ve ruhsal olarak bu bahiste dayanak almak hayati ehemmiyete sahip bir husustur.
 
Üst