Sistem Dosya Denetleyicisi Nasıl Açılır ?

celikci

Global Mod
Global Mod
Sistem Dosya Denetleyicisi Nedir?

Sistem Dosya Denetleyicisi (System File Checker), Windows işletim sistemindeki sistem dosyalarını kontrol eden ve bozuk dosyaları bulup onaran bir araçtır. Bu araç, bilgisayarınızın düzgün çalışmasını sağlamak için önemlidir çünkü bozuk sistem dosyaları, performans sorunlarına ve hatta çeşitli hatalara neden olabilir. Sistem Dosya Denetleyicisi, kullanıcıların bilgisayarlarını düzenli olarak bakım yaparak sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamalarına yardımcı olan önemli bir araçtır.

Sistem Dosya Denetleyicisi, Windows işletim sistemiyle birlikte gelir ve kullanıcıların sistem dosyalarını doğrulamak, eksik veya bozuk dosyaları tespit etmek ve onarmak için kullanılabilir. Bu, kullanıcıların bilgisayarlarının kararlılığını artırmalarına ve performans sorunlarını çözmelerine yardımcı olur. Sistem Dosya Denetleyicisi, temel sistem dosyalarını değiştirmek için Windows yükleme medyasını kullanır ve bu nedenle sisteminizin stabilitesini korumak için önemli bir araçtır.

Sistem Dosya Denetleyicisi Nasıl Açılır?

Sistem Dosya Denetleyicisi'ni açmak için adımlar oldukça basittir. İşte adım adım bir rehber:

1. İlk adım, Başlat Menüsü'nü açmaktır. Başlat düğmesine tıklayarak veya Windows tuşuna basarak Başlat Menüsü'nü açabilirsiniz.

2. Ardından, "Çalıştır" yazan bir kutucuk göreceksiniz. Bu kutucuğa "cmd" veya "Komut İstemi" yazarak Komut İstemi'ni açabilirsiniz. Bu, Sistem Dosya Denetleyicisi'ni çalıştırmak için kullanacağımız bir arayüzdür.

3. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırmak istediğinizden emin olun. Bunu yapmak için, Başlat Menüsü'nde Komut İstemi üzerine sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.

4. Komut İstemi'ni yönetici olarak açtıktan sonra, sfc /scannow komutunu yazarak Sistem Dosya Denetleyicisi'ni çalıştırabilirsiniz. Bu komut, sisteminizdeki tüm koruma altındaki sistem dosyalarını tarayacak ve bozuk olanları onarmaya çalışacaktır.

5. Komutu girdikten sonra, Enter tuşuna basın ve Sistem Dosya Denetleyicisi'nin çalışmasını bekleyin. Bu işlem birkaç dakika sürebilir, bu yüzden sabırlı olun ve işlem tamamlandığında size bildirilecektir.

6. Sistem Dosya Denetleyicisi işlemi tamamlandığında, ekranda herhangi bir hata veya sorun olup olmadığını görmek için ekrandaki talimatları izleyin. Eğer bir sorun tespit edilirse, Sistem Dosya Denetleyicisi sizden bu sorunları düzeltmek için talimatlar verecektir.

Bu adımları izledikten sonra, Sistem Dosya Denetleyicisi başarıyla çalıştırılmış olacak ve sisteminizdeki bozuk sistem dosyaları taranacak ve gerekirse onarılacaktır. Bu, bilgisayarınızın kararlılığını artırmak ve performans sorunlarını çözmek için önemli bir adımdır.