Stellar Blade yanlışlıkla ırkçı bir hakaret içeriyor ve çıkış yamasında kaldırılacak

bencede

New member
Yıldız Kılıcı yanlışlıkla şunu içerir: ırkçı hakaret. Sony, her şeyin bir yama aracılığıyla düzeltileceğini açıklıyor.

Tam olarak aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi Stellar Blade'de bir tane var grafik öğelerin çok hoş olmayan birleşimi. Aslında bir duvarda “Sert” yazısını görebilirsiniz ve sağda büyük “R” yazan bir neon tabela var.

Konunun merkezinde Stellar Blade yazıyor

Bilmiyorsanız, “zor r” siyahi insanlara karşı ırkçı bir hakarete atıfta bulunmanın bir yoludur (neden bahsettiğimizi bilenler için “n-kelimesi”). Açıkçası Amerika'da yaşamayanlar ya da Amerikan argosuna alışkın olmayanlar bu meselenin farkında değiller.

Ayrıca oyunun çeşitli bölümlerinde “sert” grafitinin mevcut olduğunu, altında “mağaza” kelimesi bulunan R'nin bir karakter olan Roxanne'nin mağazasını ifade ettiğini de belirtmek gerekir. Bu durumda sadece bir tane vardı iki terimin talihsiz birleşimi. Zaten Amerikan halkı için bunu görmek oldukça can sıkıcı bir durum.

Düzeltme ne zaman gelecek?


Sony şunu açıklıyor: yamalar Bu istemsiz ırkçı hakaret nedeniyle Stellar Blade'in lansmanında tanıtılacak.

PlayStation'ın açıklamasında “Stellar Blade'e iki grafiğin yerleştirilmesi, kasıtsız olarak saldırgan bir ifadeyle sonuçlandı” denildi. “Shift Up, saldırgan bir sanat eseri yaratmayı amaçlamadı ve okuldaki grafitilerin yerini alacak. yamayı başlat“.

Hesaba katıldığında geliştirme ekibi KoreliDuvara ırkçı bir iftira atma niyetinin olmadığını, aynı zamanda takımlardan hiçbirinin “sert r”nin ne anlama geldiğine dair bir fikrinin olmadığını varsayalım.

Son olarak sizi Stellar Blade'in Digital Foundry tarafından yapılan teknik analiziyle baş başa bırakıyoruz.
 
Üst