“Tikkok'ta kaybedenleri havalı bulabilirsiniz”

bencede

New member
Ard'ın gece geç saatlerinde kişisel görünümünü elde etmek için ya bilinmiş olmalısınız ya da federal siyasi tepeye ait olmalısınız. Her ikisi de Perşembe akşamı komedyen Carolin Kebekus ile konuk olan sol kanatlı parlamento lideri Heidi Reichinnek için geçerlidir. Konuşmanın Konusu: Reichinnek'in CDU AFD ile birlikte koordine edildiğinde, Fedestag'daki Friedrich Merz'e karşı öfkeli marka duvar konuşmasından sonra Tikkok'a hızlı tırmanışı.

“Tamamen hazırlıksızdım.” CDU ve AFD'nin bu koordinasyonunun Çarşamba günü gerçekleşmesi beklenmiyordu. “Yani tamamen planlanmamıştık.” Sol Parlamento Genel Müdürü Christian Görke, sonra onları itti. Grup lideri, “Heidi, bunu yapmalısın” dedi. “Birkaç dakika içinde bir parça kağıt hazırladım. Ama yazımı okuyamadım. Sonra, gençliğin dediği gibi, pes ettim.”

Reichinnek: “Tiktok ve beni takip eden herkes sayesinde”

CDU tarafından AFD'nin Sosyal Medyaya on milyonu yayılmasından sonra kendiliğinden konuşma. Son zamanlarda, Şubat ayının başlarında, Almanya'daki çoğu insan Heidi Reichinnek'in kim olduğunu ve solun ne olduğunu biliyordu, seçimlerde seçim kampanyasının kazananlarından biri neredeyse on puanla sona erdi. “Tikok olmadan işe yaramazdı,” diye itiraf ediyor Reichinnek açık ve dürüst bir şekilde. Mütevazi görünüyor. Kebekus seyircisi tezahürat ediyor.

2021'de Bundestag'a girdikten kısa bir süre sonra, kameranın önünde hala güvensiz bir tarzı vardı. Ama sonra genç seçmenlerle iletişimi anladı. “Eğer havalı olmaya ya da bir şeyi harekete geçirmeye çalışmazsam, çok daha iyi bağlıdır, çünkü Tikok daha gevşek ve dürüst insanlarda tamamen harika buluyorsunuz.”

Seçimden önceki süre boyunca, Sol zaten bir takip çalışması oluşturmuştu, bu da Friedrich Merz'e karşı yangın duvarı konuşmasının bu kadar viral olabileceğine katkıda bulundu. Bununla birlikte, sağa karşı yüksek ve net tutumu için (“barikatlarda”) ezici bir onay beklememişti. “Bu başarı benim dört yıllık planım değildi. Açık. Tiktok ve beni takip eden herkes sayesinde.”

Muhalefette yangın duvarı politikası

Yaklaşan muhalefet çalışmalarındaki dersiniz açıktır. AFD'nin parlamento ile işlenmesi hakkındaki tartışmada, yakın zamanda Birliği Sağ -Wing Partisi'nin normalleşmesini suçladı. Perşembe günü AFP haber ajansına verdiği demeçte, “Birlik milletvekillerinin kullanımı ile haklı aşırılık yanlısı AFD'nin normalleşmesi baskındır.” Dedi. Ayrıca 8 Mayıs'ta I. Dünya Savaşı'nın sonunda gelecek anma günü vesilesiyle, “CDU'dan beyler tarih kitaplarına bakmaları önerildi,” diye uyardı Reichinnek.

Reichinnek, “Bu gün size bir demokrasinin sağa giden aşırılık yanlılarının gücünden kurtulmadığını açıkça hatırlatmalıdır.” Birlik fraksiyonu yardımcısı Jens Spahn (CDU) hafta sonundan AFD ile “diğer muhalefet partilerinde olduğu gibi” başa çıkmasını istemişti. Siyaset ayrıca kaç milyon Alman AFD'yi seçtiğini de bilmelidir “. Birkaç sendika politikacı son birkaç gün içinde Spahn'ı kabul etti. (LUK)