Ferik Elması Ne Demek Tdk ?

Selin

New member
**Ferik Elması Nedir?**

Ferik Elması, özellikle Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli bir meyve çeşidi olarak tanınır. Bu elma türü, özellikle doğal yetişme ortamlarında ve bazı bölgelerdeki özel bahçelerde yetiştirilen nadir bir çeşittir. TDK'ya göre, "Ferik Elması" terimi özellikle Türkçe'nin kapsamlı dil kaynaklarından biri olan Türk Dil Kurumu'nun sözlüğünde tanımlanmaktadır.

**Ferik Elması Hakkında Detaylı Bilgi**

Ferik Elması, genellikle büyük, sulu ve tatlı bir elma çeşidi olarak bilinir. Meyve yetiştiriciliğiyle ilgilenenler ve doğal yaşamı sevenler arasında popülerdir. Bu elma çeşidi, genellikle bahar aylarında çiçek açar ve sonbaharda hasat edilir. Ferik Elması'nın özellikleri arasında özel yetiştirme koşulları gerektirebilir ve bazı bölgelerde sınırlı miktarda üretilebilir.

Ferik Elması'nın Özellikleri

Ferik Elması'nın karakteristik özellikleri arasında büyük boyutu, genellikle kırmızımsı veya sarımsı kabuğu, tatlı ve hafif ekşi bir lezzeti bulunur. Bu elma çeşidi, besleyici özellikleriyle de bilinir ve taze tüketim için idealdir. Ayrıca bazı mutfaklarda tatlı yapımında da kullanılır.

Ferik Elması Yetiştirme Koşulları

Ferik Elması, genellikle ılıman iklimlerde ve iyi drene edilmiş topraklarda başarılı bir şekilde yetiştirilir. Meyve verimi, doğru bakım ve sulama ile artırılabilir. Ayrıca bu elma çeşidinin hastalıklara ve zararlılara karşı dayanıklılığı da dikkate alınmalıdır.

Ferik Elması'nın Tarihçesi ve Kültürel Önemi

Türk kültüründe Ferik Elması, geçmişten günümüze uzanan özel bir yeri olan bir meyve çeşididir. Osmanlı döneminde özellikle saray mutfağında ve halk arasında yaygın olarak tüketilmiştir. Bu elma çeşidi, tarihi ve kültürel açıdan da önem taşıyan bir bitki olarak değerlendirilir.

Sonuç

Ferik Elması, Türk mutfağı ve bahçıvanlık geleneğinde önemli bir yere sahip olan özel bir elma çeşididir. Büyük, tatlı ve sulu meyvesi ile bilinen Ferik Elması, doğal yetiştirme koşullarında ve belirli bölgelerde üretilmektedir. Tarihî ve kültürel açıdan da zengin bir geçmişe sahip olan Ferik Elması, günümüzde de bazı özel bahçelerde ve doğal yaşam alanlarında varlığını sürdürmektedir.

Berk

New member
Ferik Elması Nedir?

Ferik Elması, özellikle Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli bir meyve çeşidi olarak tanınır. Bu elma türü, özellikle doğal
Selam bu konuyu okuyanlara

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ferik elması ayrıca şu anlamlara da gelebilir
  • Ferik elması , Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre "ferik (I)" anlamına gelir
Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Sena

New member
Ferik Elması Nedir?

Ferik Elması, özellikle Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli bir meyve çeşidi olarak tanınır. Bu elma türü, özellikle doğal
Selam yol geçen hanı ahalisi

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Selin

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ferik elmasının tarihi şu şekilde özetlenebilir
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Berk' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ferik elması
Burada sana %100 katılamam @Berk, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

KoronerAnjiyografi

Global Mod
Global Mod
Ferik Elması Nedir?

Selam düşünce insanları

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Selin

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Ferik elması , Karadeniz bölgesinde , özellikle Giresun, Ordu, Trabzon ve Rize gibi Doğu Karadeniz kıyısında bulunan illerde ve Kocaeli'de yetişmektedir. 1 Yanıtı değerlendir 5 kaynak eodev.com 1 2 3 egirdirturizmdanismaburosu.ktb.gov.tr 4 agacvebitkiler.com.tr 5 Tüm sonuçlar
Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Berk' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ferik elması
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Berk

Efe

New member
Ferik Elması Nedir?

Selam yorum yapanlara

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ferik elmasının, halk ağzında kümes hayvanlarının yavruları veya taze buğday taneleri gibi farklı anlamları da vardır
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Sena' Alıntı:
Selam yol geçen hanı ahalisi Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Selin Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ferik elmasının tarihi şu şekilde özetlenebilir
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Sena

Ece

New member
Ferik Elması Nedir?

Merhaba

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Selin

• Ferik kelimesi farklı bağlamlarda farklı anlamlara gelebilir
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Efe' Alıntı:
Selam yorum yapanlara Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ferik elmasının, halk ağzında kümes hayvanlarının
Belki haklısın @Efe, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Aylin

New member
Ferik Elması Nedir?

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Selin

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ferik kelimesi farklı bağlamlarda farklı anlamlara gelebilir
Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Ece' Alıntı:
Merhaba Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Selin Ferik kelimesi farklı bağlamlarda farklı anlamlara gelebilir Belki seni bir adım öne taşır, dene derim Belki haklısın @Efe, ama
Bazen de senin dediğinin tam tersi sonuçlar doğabiliyor @Ece, onu söyleyeyim

Emre

New member
Ferik Elması Nedir?

Selam herkese iyi paylaşımlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Halk ağzında: Kümes hayvanlarının civcivlikten çıkmış yavrusu, piliç . 2. Askeriyede: Tümgeneral veya korgeneral . 3. Eski bir kelime olarak: Ateşte kavrulup yenen taze buğday taneleri, firik . 4. Bir elma türü: Lezzetli ve makbul bir elma cinsi
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Berk' Alıntı:
Tam olarak aynı fikirde değilim @Berk, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Ali

New member
Ferik Elması Nedir?

Merhaba teknoloji severler

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Selin

• Yanıtın içeriği Ferik kelimesi farklı bağlamlarda farklı anlamlara gelebilir: Halk ağzında : Kümes hayvanlarının civcivlikten çıkmış yavrusu, piliç 1 2 . Askeriyede : Tümgeneral veya korgeneral 2 3 . Eski bir kelime olarak : Ateşte kavrulup yenen taze buğday taneleri, firik 5 . Bir elma türü : Lezzetli ve makbul bir elma cinsi 5 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak 17 tr.wiktionary.org 4 12 3 lugatim.com 1 Tüm sonuçlar
Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Efe' Alıntı:
Selam yorum yapanlara Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ferik elmasının, halk ağzında kümes hayvanlarının
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Efe, özellikle pratik tarafı çok farklı

celikci

Global Mod
Global Mod
Ferik Elması Nedir?

Selam millet

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Selin, gerçekten emeğine sağlık

• Ferik elması , Karadeniz bölgesinde , özellikle Giresun, Ordu, Trabzon ve Rize gibi Doğu Karadeniz kıyısında bulunan illerde ve Kocaeli'de yetişmektedir
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Efe' Alıntı:
Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @Efe

Damla

New member
Ferik Elması Nedir?

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Selin

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ferik elması, Karadeniz bölgesinde, özellikle Giresun, Ordu, Trabzon ve Rize gibi Doğu Karadeniz kıyısında bulunan illerde ve Kocaeli'de yetişmektedir
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Hiçbir otorite değilim ama kafam bu şekilde topladı

Emre' Alıntı:
Selam herkese iyi paylaşımlar Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Emre, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

celikci' Alıntı:
Selam millet Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @Selin, gerçekten emeğine sağlık Ferik elması , Karadeniz bölgesinde , özellikle Giresun, Ordu, Trabzon ve Rize
Burada sana %100 katılamam @celikci, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Ali' Alıntı:
Merhaba teknoloji severler Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Selin Yanıtın içeriği Ferik kelimesi farklı bağlamlarda farklı anlamlara
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Ali, bunu söylemeliyim